Télécharger

Distance

19,19 km

Dénivelé positif

1 500 m

Difficulté technique

Difficile

Dénivelé négatif

1 500 m

Altitude maxi

2 671 m

Trailrank

44

Altitude mini

1 088 m

Type d'itinéraire

En boucle
 • Photo de Monte Cinto Córcega
 • Photo de Monte Cinto Córcega
 • Photo de Monte Cinto Córcega
 • Photo de Monte Cinto Córcega
 • Photo de Monte Cinto Córcega
 • Photo de Monte Cinto Córcega

Coordonnées

1316

Publié

29 juillet 2014

Recorded

juillet 2014
Soyez le premier à applaudir
6 commentaires
Partager
-
-
2 671 m
1 088 m
19,19 km

Vu 4298 fois, téléchargé 181 fois

près de Calacuccia, Corse (France)

http://es.wikipedia.org/wiki/Monte_Cinto

Castellano:

El Monte Cinto (Monte Cintu en lengua corsa) es el punto más alto de la isla de Córcega (Francia) con una altura de 2.706 m.

La ruta propuesta parte desde el camping de Lozzi (1.075m) seguimos la carretera de montaña apta solamente para vehículos 4x4, que se puede atajar en todo momento para acortar el recorrido. Como opción se puede contratar un taxi todoterreno que (por 100 euros) te sube unos 500 metros de desnivel y te ahorra aproximadamente 1:30 hora de camino.

20 minutos después del final de la carretera llegaremos al refugio Ercu (1.675m) donde comienza la dura ascensión a la cima del Monte Cinto, ya por terreno cada vez más complicado y empinado, sin llegar a ser difícil si se debe prestar atención en algunos tramos de roca lisa, y muy especialmente en la larga arista final.

En este caso ascendemos y descendemos por el mismo camino, aunque existe la posibilidad de efectuar una ruta circular, que aparentemente es más rápida, pero también algo más compleja en el ascenso.

Señales de pintura color naranja primero hasta llegar al lago, y color rojo después ya en la arista, ayudan de forma especial a seguir el camino adecuado. Es conveniente seguirlas en todo momento. Hay decenas de mojones de piedras que indican caminos diferentes, no hay que fiarse del todo de ellos.

Hay agua abundante en los riachuelos desde el refugio hasta el lago.

Unos 400 metros por encima del lago se inicia la arista cimera, larga y que requiere una atención especial en su recorrido para evitar accidentes. En caso de lluvia esta arista, y el descenso hasta el refugio, se complican de forma excepcional.

Antes de llegar a la cima la arista nos obligará a ascender otra pequeña cima que hay en su recorrido.

****************************

Català

El Monte Cinto (Monte Cintu en llengua corsa) és el punt més alt de l'illa de Còrsega (França) amb una alçada de 2.706 m.

La ruta proposada comença des del càmping de Lozzi (1.075m) seguim la carretera de muntanya apta només per a vehicles 4x4, que es pot tallar en tot moment per escurçar el recorregut. Com a opció es pot contractar un taxi tot terreny que (per 100 euros) et puja uns 500 metres de desnivell i t'estalvia aproximadament 1:30 hora de camí.

20 minuts després del final de la carretera arribarem al refugi Ercu (1.675m) on comença la dura ascensió al cim del Monte Cinto, ja per terreny cada vegada més complicat i costerut, sense arribar a ser difícil si s'ha de prestar atenció a alguns trams de roca llisa, i molt especialment en la llarga aresta final.

En aquest cas ascendim i descendim pel mateix camí, encara que existeix la possibilitat d'efectuar una ruta circular, que aparentment és més ràpida, però també una mica més complexa en l'ascens.

Senyals de pintura color taronja primer fins arribar al llac, i color vermell després ja en l'aresta, ajuden de manera especial a seguir el camí adequat. És convenient seguir-les en tot moment. Hi ha desenes de fites de pedres que indiquen camins diferents, no cal fiar-se del tot d'elles.

Hi ha aigua abundant en els rierols des del refugi fins al llac.

Uns 400 metres per sobre del llac s'inicia l'aresta cimera, llarga i que requereix una atenció especial en el seu recorregut per evitar accidents. En cas de pluja aquesta aresta, i el descens fins al refugi, es compliquen de forma excepcional.

Abans d'arribar al cim l'aresta ens obligarà a pujar una altra petit cim que hi ha en el seu recorregut.

6 commentaires

 • Photo de marcsau

  marcsau 29 sept. 2016

  Hola Bondia,

  Des del refu d'Erco vau valorar anar a la dreta per l'aresta sud-est? Estic interessat en fer la circular. Aconselles ús de corda?

  Merci

 • Photo de Jordi Marimon - Sant Quirze

  Jordi Marimon - Sant Quirze 29 sept. 2016

  Hola Marc, la que tu comentes és la ruta més logica, però ho varem descartar ja que venia amb nosaltres gent no gaire habituada a moures per alta muntanya, crec que no cal corda, però un cordino no està de més portar-ho.

  Sort, i ja ens explicaràs.

 • Victor.herruzo 30 mai 2017

  Amb gos es pot fer?

 • Photo de marcsau

  marcsau 30 mai 2017

  Nosaltres finalment vàrem fer la circular que surt des de la Cabanya refugi Erco, vam pujar per la directa sud Est, el camí és evident amb fites i uns 3/4 cartells senyalitzant el cim, aquesta pujada si el teu gos és àgil i està acostumat a corre per muntanya, només l'hauràs d'ajudar en un parell de pasos de grimpada senzilla. La baixada vam seguir les marques fins el llac, abans de les tarteres sa de fer uns pujes baixes per blocs i cresta però el gos crec que pot fer-ho bé. Tu desaconsello en cas de pluja o terreny mullat.

 • Photo de marcsau

  marcsau 30 mai 2017

  Per cert, si àneu amb cotxe intenteu passar la barrera de a vaig el camping Monte Cintu, podreu pujar un bon tros i us estalvieu una pallissa. Ens vam adonar que molta gent és colava. Salut

 • Photo de marcsau

You can or this trail