Coordonnées 10995

Publié 5 septembre 2011

Recorded août 2011

-
-
2 838 m
699 m
0
19
37
74,78 km

Vu 7097 fois, téléchargé 108 fois

près de Irazein, Midi-Pyrénées (France)

Es tracta d'una recomanable però exigent travessa circular que transcorre entre les regions pirinenques de la Vall d'Aran i Couserans. Atès que no hi havia allotjament a la Gîte d'Etape de la Maison du Valier, vam decidir dormir en Bonac, població més propera amb gîte. A ressaltar la cordialitat i amabilitat de tots els guardes dels refugis, incloent la conductora del taxi Castillonnais. Encara que el track s'inicia d'Bonac, el trajecte és el següent:

1º- Sortida des de Montgarri, fent nit al refugi d'Estagnous.

2n- Ascensió al Mont Valier i baixada fins a Pla de la Lau. La intenció era anar seguint el GR10 i després seguir per l'Chemine Tour de Biros, però a causa del vent i desnivell realitzat, agafem un taxi que ens va portar fins Bonac. (Aquest recorregut no figura en el track)

3º- Des de Bonac, prenem el GR-10 I que sense pèrdua ens porta a la Gîte d'Etape d'Eylie. El GR passa per davant de l'edifici on pernoctar, però la parella que regenta la gîte està uns 100 m. més endavant.

4t- Eyllie fins al refugi d'Araig. Gran desnivell que se salva còmodament.

5º- Refugi d'Araig fins a Montgarri. Semblava el més dur per llarg, però no, un cop fins al coll d'Albí, pràcticament tot baixada, salvant el coll de Maubèrme i el coll de Montoliu.

Llàstima de no haver pujat al Maubèrme, però el dia no era el idoni. Queda pendent per al pròxim track.

------------------------------------------------------------------------------------

Se trata de una recomendable pero exigente travesía circular que transcurre entre las regiones pirenaicas de la Vall d'Aran y Couserans. Dado que no había alojamiento en la Gîte d'Etape de la Maison du Valier, decidimos dormir en Bonac, población más próxima con gîte. A resaltar la cordialidad y amabilidad de todos los guardas de los refugios, incluyendo la conductora del taxi Castillonnais. Aunque el track se inicia de Bonac, el trayecto es el siguiente:

1º- Salida desde Montgarri, haciendo noche en el refugio d’Estagnous.
2º- Ascensión al Mont Valier y bajada hasta Pla de la Lau. La intención era ir siguendo el GR10 y luego seguir por le Chemine Tour de Birós, pero debido al viento y desnivel realizado, tomamos un taxi que nos llevó hasta Bonac. (Este recorrido no figura en el track)
3º- Desde Bonac, tomamos la GR-10 E que sin pérdida nos lleva a la Gîte d’Etape d’Eylie. El GR pasa por delante del edificio donde pernoctar, pero la pareja que regenta la gîte está unos 100 m. más adelante.
4º- Eyllie hasta el refugio d’Araig. Gran desnivel que se salva cómodamente.
5º- Refugio d’Araig hasta Montgarri. Parecía lo más duro por lo largo, pero no, una vez hasta el collado de Albí, prácticamente todo bajada , salvando el coll de Maubèrme y el coll de Montoliu.

Lástima de no haber ascendido al Maubèrme, pero el dia no era el idoneo. Queda pendiente para el próximo track.
Sommet

Mont Valier

Mont Valier
Cabane de montagne

Montgarri

Refugio
Cabane de montagne

Bonac

Bonac
Cabane de montagne

Ref Araig

Ref Araig
Cabane de montagne

Ref Estagnous

Ref Estagnous

Commentaires

    You can or this trail