Durée  12 hours 13 minutes

Coordonnées 5224

Publié 11 octobre 2016

Recorded août 2016

-
-
2 592 m
1 901 m
0
12
24
47,69 km

Vu 2750 fois, téléchargé 89 fois

près de Les Angles, Occitanie (France)

CATALÀ

El Tour dels Perics (Tour des Perics), és un itinerari circular que uneix 4 refugis a l'entorn de dos dels cims més emblemàtics del Capcir, Els Perics, de 2810 m. Dos dels refugis pertanyen als Pirineus orientals, el Refugi de les Bouillouses i el Refugi de Camporells i els altres dos a l'Alta Arieja, el Refugi des Besines i el Refugi d'en Beys.

La volta té uns 49 km. i uns 2500 metres de desnivell positiu.

L'itinerari transcorre entre la Mediterrània i l'Atlàntic, entre l'Ariega i el Capcir, entre el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans i la Reserva National d'Orlú i sempre ens mourem entre els 2000 i els 2600 metres. La varietat dels paisatges és doncs és fantàstica, des de llargues valls obertes com la Vall de la Grava, o les més petites però entretingudes valls granítiques que van del Refugi de Bésines al Refugi d'en Beys, passant per dos dels grans llacs dels Pirineus, el Llac de les Bolloses i l'Estany de Lanoux però també de més petits i preciosos com els de la zona lacustre de Camporells.

És més que probable que durant l'itinerari trobem Isards, Muflons, marmotes i si tenim sort alguna perdiu blanca i el gran Trencalòs.

Si hi anem a la tardor, será l'època de la brama del Cérvol, un dels grans espectacles de la nostra fauna.

La travessa esta pensada per fer-la entre 1 i 4 dies. Si es fa en un dia el repte serà de caire esportiu, si es fa entre 2 i 4 dies es podrà disfrutar més dels paisatges, de la fauna i de la calidesa dels refugis.

El Tour dels Perics té una pàgina web pròpia, on es pot fer la reserva als refugis o si es fa en un dia, el que a la pàgina web surt com a "Trail permanent", també t'hi pots inscriure i d'aquesta manera pots entrar a un ranking i a més des dels refugis estan pendents del teu pas ja que tens una carta que vas segellant a cada refugi. D'aquesta manera es fa la travessa amb més seguretat.

Quan jo la vaig fer aquest estiu recordo en especial l'amabilitat i bona rebuda del guarda d'en Refugi d'en Beys, en Sylvain Freche, i de la guarda del Refugi de Camporells, la Viviane.

En el meu cas vaig començar el Tour dels Perics des del Refugi de les Bolloses cap al Refugi de Bésiness, Refugi d'en Beys, Refugi de Camporells finalitzant altre cop a les Bolloses. Doncs bé, decisió equivocada, és molt millor fer-ho en sentit contrari a les agulles del rellotge, la raó és que hi ha alguna vall, com la que va del Refugi d'en Beys al Refugi de Bésines que no és difícil però té molt més lògica fer-la de pujada.

Total, una travessa circular totalment recomanable i que penso repetir l'estiu que ve (això sí, ho faré en el sentit contrari a les agulles del rellotge).

Trobareu tota la informació a la pàgina web oficial del Tour des Perics:

www.tour-des-perics.com

FRANÇAIS

Le Tour des Perics, est une route circulaire qui relie quatre refuges autour de deux des sommets les plus emblématiques Capcir, les Perics, de 2810 m. Deux refuges sont à la partie des Pyrénées Orientales Refuge le Refuge des Bouillouses et le Refuge de Camporells et les autres deux à l’Haute-Ariège, le Refuge des Besines et le Refuge d’en Beys.

La tour est d'environ 49 km. et 2500 mètres de dénivelé positif.

Le parcours est entre la Méditerranée et l'Atlantique, entre l'Ariège et le Capcir, entre le Parc Naturel Régional des Pyrénées catalanes et la Réserve Nationale d'Orlu et toujours entre 2000 et 2600 mètres. La variété des paysages est fantastique, longues vallées amples, comme la Vall de la Grava, ou plus petites mais très jolies vallées de granit que communiquent les Refuge de Besiness et le refuge d'en Beys, on va passer par deux des grands lacs des Pyrénées, le lac du Lanoux et le lac des Bolloses, et par plus petits mais précieux comme les de la région des lacs de Camporells.

Il est plus que probable qu'au cours de l'itinéraire, nous serons privilégiées de voir mouflons chamois, marmottes et si nous avons de la chance la perdrix blanche et le Gypaète barbu.

Si nous faisons l'itinéraire à l'automne les couleurs seront différents et on aura l'opportunité d'écouter et voir les grands cerfs pendant la brame.
Le trek est conçu pour le faire entre 1 et 4 jours. Si on le fait en un jour, sera un défi sportif, si on le fait entre deux et quatre jours, on va apprécier plus des paysages, la faune et la chaleur des refuges.

Le Tour des Perics a son propre site internet, où on peut faire la inscription et réservation des refuges, si le trek est fait en un jour, ce qu'on appelle dans le site internet "Trail permanent", vous pouvez également vous inscrire. Avec ça on va entrer dans un "classement" et surtout les gardes des refuges vont être pendent de votre sureté.

Quand je l'avais fait cet été, je me souviens surtout de la gentillesse et hospitalité de le garde du Refuge d'en Beys refuge, Sylvain, et la garde du Refuge de Camporells, Viviane

J'ai commencé le Tour des Perics au refuge des Bolloses direction refuges des Besiness, et après le Refuge d'en Beys et le Refuge de Camporells. Bon mauvais choix, il est préférable de le faire dans le sens opposé au sens horaire, la raison est qu'il y a quelque vallée, que sans être difficile est plus logique de la faire en montant que en descendant.

Enfin, un Trail vraiment recommandable que je vais répéter bien sur l'année prochain (mais dans le sens opposé au sens horaire).

Vous trouverez toutes les informations sur le site officiel du Tour de Perics:
www.tour-des-perics.com

View more external

Lac

Estany de Lanoset

Estany_de_Lanoset
refuge

Refugi des Besines

Refugi des Besines
panoramique

Vall de Besiness

Vall_de_Besiness
Lac

Estany Faury

Estany Faury
Lac

Estanyet Vall d'en Beys

Estanyet Vall d'en Beys
Rivière

Vall d'en Beys

Vall_d'en_Beys
refuge

Refuge d'en Beys

Refuge d'en Beys
Waypoint

Camí cap a Camporells

Camí cap a Camporells
shelter

Orri

Orri
sommet

Pic de Mortiers

Pic de Mortiers
Lac

Estany Gros Camporells

Estany Gros Camporells
refuge

Refugi Camporells

Refugi Camporells
Waypoint

Marmota

Marmota
Lac

Llac d'Aude

Llac d'Aude

Commentaires

    You can or this trail