-
-
597 m
-9 m
0
5,5
11
22,04 km

Vu 8251 fois, téléchargé 385 fois

près de Llançà, Catalunya (España)

CATALÀ

PUNT D'INICI
Plaça Major de Llançà

LLOC D’ARRIBADA
Plaça Major de Llançà

DESNIVELL + : 1.000 m

DURADA (hores i minuts) – Entre 2 i 6h

GRAU DE DIFICULTAT – Mig- Alt

TIPUS DE CAMÍ (corriol, pista...) - Pista i corriol

DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI

Sortim de la Plaça Major de Llança direcció el carrer Nicolás Salmeron, girem pel carrer Dolors Falcó i passem per davant del C.A.P. Travessem la carretera i seguim per la riera direcció oest fins arribar a la planta de formigó on passem per sota el pont d’Adif (Renfe). Continuem per tot el curs de la riera tot seguint les marques del PR (groc) en direcció a l’ermita de Sant Genís del Terrer. Una vegada al Terrer, anem direcció el Coll de les Portes i agafem sentit Sant Silvestre per la pista, fins que veiem l’ermita. Trobem un corriol (GR 11) que ens porta, tot baixant, directe a Sant Silvestre.

En aquet punt, passant el nou pont de fusta, trobem a la dreta un corriol que hem de seguir tot al costat de la riera. Arribem a la Barraca de caçadors i continuarem recte un 1,5km fins a arribar al final del camí. Des d’aquest punt agafarem un corriol que puja fort fins a arribar a Sant Martí de Vallmala.

Tot seguit seguirem pel corriol que ascendeix contínuament fins a PUIG D’ESQUER (alt. 606,3 mts). Baixem fins al Mas Patiràs, seguint les marques grogues, per la forta pendent i a partir d’aquest, pugem al Puig del Llop (alt. 452 mts ) i seguim direcció Puig Tifell (alt. 408 mts).

Seguint les marques grogues , continuem direcció la Serra del Socarrador (Pic de les Aigües alt. 332 mts, Puig de l’Illa alt. 223 mts i continuarem baixant direcció la nova depuradora on seguim la riera fins trobar la carretera.
6Continuem per l’Avinguda Mestral i pel petit pont que travessa la riera on trobem un camí de sorra (camí dels horts situat al darrera del restaurant La Vela). Seguim la carretera que ens permet tornar a la Plaça Major de Llançà, final del recorregut.


LLOCS D’INTERÈS:
Sant Genís del Terrer, Sant Silvestre de Valleta, Sant Martí de Vallmala, Puig d’Esquers, Puig Tifell i Serra del Socarrador.
Cada mes de gener vine a gaudir de la Mitja Marató de l’Albera de Llançà. Una cursa amb una ambient espectacular i que es consolida com el tret de sortida de les curses de muntanya de la temporada. Et proposem que la puguis preparar durant tot l’any amb aquest fulletó i el marcatge especial de la mateixa! A gaudir de l’Albera llançanenca i del Mar i la Muntanya!

CASTELLÀ

PUNTO DE INICIO
Plaça Major de Llançà

PUNTO DE LLEGADA
Plaça Major de Llançà

DESNIVEL + : 1.000 m

DURACIÓN (horas y minutos) – Entre 2 i 6h

GRADO DE DIFICULTAD – Medio- Alto

TIPO DE CAMINO - Pista y sendero.

DESCRIPCIÓN DEL ITINERARIO

Salimos de la Plaza Mayor en dirección a la Calle Nicolás Salmeron para posteriormente girar a la derecha por la calle Dolors Falcó. Seguiremos recto hasta llegar a la carretera N-260 la cual tendremos que travesar. Desde este punto iremos siguiendo la ribera hacia la izquierda y giraremos a la derecha en la segunda opción donde pasaremos por debajo de un puente de Adif (Renfe). Una vez allí seguiremos por el camino asfaltado hasta llegar a una viña que es dónde cogeremos el primer sendero de subida hasta la ermita de Sant Genís del Terrer.

Una vez llegamos a la ermita iremos a la derecha hasta llegar al Coll de Les Portes y desde el mismo seguiremos el GR 11 hasta la Ermita de Sant Silvetre de Valleta. A partir de la ermita cruzaremos el puente de madera y giraremos inmediatamente a la derecha para seguir un precioso sendero que puntualmente irá pasando por un pequeño rio. Seguiremos recto hasta encontrarnos con un refugio de cacadores el cual dejaremos a nuestra izquierda para continuar recto. Haremos 1,5 km siguiendo las marcas para posteriormente coger un sendero a la derecha que subirá muy fuerte hasta llegar a la tercera ermita del recorrido, Sant Martí de Vallmala. Des de la misma ermita seguiremos subiendo hasta el Puig d’Esquers, punto más alto de Llançà y un mirador fantástico del Empordà y del Cap de Creus.

A partir del Puig d’Esquers bajaremos por un sendero muy empinado hasta Mas Patirás dónde subiremos al Puig del Llop para seguir la carena hasta el Puig Tifell. Desde este punto seguiremos por la fantástica Serra del Socarrador dónde iremos bajando dirección el Port de Llançà.

Una vez llegamos al Puerto seguiremos por l’Avinguda Mestral para posteriormente girar a la derecha pasado el puente de la ribera dónde iremos por unos huertos ubicados detrás del Restaurante La Vela de Llançà. Pasado el camino de los huertos seguiremos dirección La Vila y concretamente, la Plaza Mayor en línea recta.

PUNTO DE INTERÉS: Sant Genís del Terrer, Sant Silvestre de Valleta, Sant Martí de Vallmala, Puig d’Esquers, Puig Tifell y Serra del Socarrador.

Cada mes de enero ven y disfruta de nuestra Media Maratón de la Albera de Llançà. Una carrera con un ambiente espectacular que se consolida como la primera carrera de montaña de la temporada. Te proponemos que la puedas preparar durante todo el año con este folleto y el marcage especial que te encontrarás a lo largo del recorrido! Ven y disfruta de l’Albera de Llançà y por supuesto del mar y la montaña!

FRANCÉS:

POINT DE DÉPART
Place du Village de Llançà
POINT D’ARRIVÉE
Place du Village de Llançà
DÉNIVELÉ + : 1.000m
DURÉE (heures et minutes) – Entre 2 et 6h
DEGRÉ DE DIFFICULTÉ – Moyen – Élevé
TYPE DE CHEMIN (sentier, piste…) : Piste et sentier
DESCRIPTION DE L’ITINÉRAIRE
Nous sortons de la Place du Village de Llançà, direction rue Nicolás Salmerón. Nous tournons par la rue Dolors Falcó et nous passons devant le Centre Médical. Nous traverserons la route et nous suivons par la rivière en direction ouest, jusqu’à arriver à la centrale à béton où nous passerons dessus le pont ferroviaire. Nous continuons par la rivière en suivant les marques du PR (jaunes), direction la Chapelle de Sant Genís del Terrer. Depuis le Terrer, nous allons direction Col des Portes et nous prenons la piste direction Sant Silvestre jusqu’à voir la chapelle. Nous trouvons un sentier (GR11) qui nous mène, en descendant, directement à Sant Silvestre.
D’ici, en passant le nouveau pont de bois, nous trouvons à droite un sentier à suivre en bordant la rivière. Nous arrivons à la baraque de chasseurs et nous continuerons tout droit pendant 1,5km jusqu’à arriver à but du chemin. D’ici, nous prenons le sentier qui monte très fort jusqu’à arriver à Sant Martí de Vallmala.
Tout suite, nous suivrons par le sentier qui descend progressivement jusqu’à Puig d’Esquers (alt. 606,3 mètres). Nous descendons jusqu’à la Ferme Patiràs, en suivant les marques jaunes, par la forte pente et, à partir d’ici, nous montons à Puig del Llop (alt. 452 mètres) et nous suivons, direction Puig Tifell (alt. 408 mètres).
En suivant les marques jaunes, nous continuerons direction la Montagne du Socarrador (Pic de les Aigües, alt. 332 mètres et Puig de l’Illa, alt.223 mètres) et nous continuons en descendant direction la nouvelle station d’épuration où nous suivons la rivière jusqu’à trouver la route.
Nous continuerons par l’Avenue Mestral et par le petit pont qui traverse la rivière où nous trouvons un chemin de terre (chemin des potagers situé derrière le restaurant La Vela). Nous suivons la route qui nous mène de nouveau à la Place du Village de Llançà, le but du parcours.

LIEUX D’INTÉRÊT
Sant Genís del Terrer, Sant Silvestre de Valleta, Sant Martí de Vallmala, Puig d’Esquers, Puig Tifell et Montagne du Socarrador
Venez profiter le Semi-marathon de l’Albera de Llançà tous les ans au mois de Janvier, une course avec une très bonne ambiance qui se consolide comme le point de départ des courses de montagne de la saison. Nous vous proposons préparer le semi-marathon pendant toute l’année avec cette brochure et son marquage spécial ! Profitez l’Albera de Llançà, la Mer et la Montagne.

ANGLÈS

STARTING POINT
Main Square of Llançà
POINT OF ARRIVAL
Main Square of Llançà
DIFFERENCE IN HEIGHT (metres): +1000m
TIME-LENGHT (hours and minutes): 2-6h
GRADE OF DIFFICULTY: Medium to high.
TYPE OF TRACK (walking-track, wide-track...): Wide-track and Walking-track
DESCRIPTION OF ITINERARY
We leave the Main Square of Llançà, toward Nicolás Salmerón Street, and we turn right into Dolors Falcó Street and we pass the Medical Center. We cross the road and follow the riverbank toward the west until arrive to the cement plant where we pass under the railway bridge. We continue along the riverbank following the PR marks (yellow) toward the hermitage of Sant Genís del Terrer. Once arrived in Sant Genís del Terrer, we go toward Coll de les Portes and take the path direction Sant Silvestre until see the hermitage. We find a path (GR-11) that leads down directly to Sant Silvestre.
From this point, crossing the new wood bridge, we find on the right a path. We follow the path along the riverbank and we arrive at the hunter hut. We continue straight on 1,5km until the end of the path. From this point, we will take the path that climbs up to Sant Martí de Valmalla.
Immediately after, we will follow the path that climbs up until the Hill of Esquers (606,3 meters in height). We will go down steeply, following the yellow marks along, until the Mas Patiràs (a country house). From there, we climb until the Puig del Llop (Wolf’s Hill) (452 meters in height) and we continue toward Hill of Tifell (408 meters in height).
Following the yellow marks, we continue toward Serra del Socarrador (mountain ridge) (The Peack of les Aigües, 332 meters in height and, Hill of l’Illa, 223 meters in height). We will continue go down toward the new sewage plant where we follow the riverbank until reach the road.
We will continue along Mestral Avenue and, from the little bridge that crosses the riverbank, we will find a dirt track (a path of vegetable gardens situated behind La Vela Restaurant). We follow the road until reach the Main Square of Llançà that is the end of the walk.
SITES OF INTEREST:
Sant Genís del Terrer, Sant Silvestre de Valleta, Sant Martí de Vallmala, Hill of Esquers, Hill of Tifell and Serra del Socarrador.
Come to enjoy the Half Mountain Marathon in the Albera of Llançà every year at January, a race with a good environment that is the starting point of the Mountain Season Races. We propose you to prepare it during all the year with this brochure and her marking! Enjoy the Albera of Llançà, the Sea and the Mountain!

View more external

4 commentaires

 • Photo de mitucastello

  mitucastello 7 janv. 2014

  I have followed this trail  View more

  M'ha agradat molt tot el recorregut

 • Photo de Acarboneli

  Acarboneli 13 janv. 2014

  I have followed this trail  View more

  Vistes espectaculars. Felicitats per el recorregut millorat

 • Photo de PeioSG

  PeioSG 17 janv. 2015

  I have followed this trail  View more

  Avui hem resseguit el recorregut. La cursa és demà però ens era impossible assistir-hi... Altres edicions l'havíem fet i la veritat és que és sensacional, així que, avui ho teníem bé i ens hem acostat a resseguir-la. Gran cursa: ermites i unes vistes espectaculars a l' Empordà i al mar. Molt recomenable.

 • veroniquefinot24@gmail.com 22 juil. 2018

  I have followed this trail  vérifié  View more

  Parcours fait en mode randonnée
  Bien sûr les montées sont difficiles mais les grosses difficultés sont dans les descentes pentues et caillouteuses
  Mais quel paysage !!! Magnifique !
  A refaire

You can or this trail