Coordonnées 332

Publié 23 février 2013

Recorded février 2013

-
-
1 894 m
311 m
0
5,3
11
21,12 km

Vu 4448 fois, téléchargé 114 fois

près de Bédoin, Provence-Alpes-Côte d'Azur (France)

Click for all COLVBB road climbs
Click for all WCRVBB saddlebag routes
>>>Next Route>>>

COLVBB-22-ALPS DU SUD-MONT VENTOUX (des de Bedoin) 1912 m

LENGTH: 22,7 km    START: 290 m    END: 1912 m   TOTAL:  1622 m  AVG: 7,1%

DESCRIPCIO:
El Mont Ventoux és un mític port del Tour de França i un dels més temibles per les seves característiques. Les rampes són dures, però el que el fa més dur és la seva característica manca de vegetació dels darrers quilòmetres així com l'aparença de paisatge lunar que sembla que et falti l'aire. I així li va passar al corredor Simpson, que hi va morir poc abans d'arribar a dalt. I així ho trobem reflectit en el memorial que hi ha a peu de carretera.

Els primers quilòmetres són suaus d'aproximació a la muntanya. A partir del quilòmetre 7 la pendent s'endureix per no baixar més del 9% de mitja a excepció d'un parell de quilòmetres. Els primers quilòmetres són durs però discorren pel mig del bosc, com qualsevol altre port. Et va castigant. A partir de la cruilla del xalet Reynard, apareixen un parell de quilòmetres més suaus. Però ja ha desaparegut la vegetació i apareix el paisatge lunar. Això fa que sigui un port on fa molta calor, ja qu no és un coll al centre dels Alps, sino que està ubicat molt a tocar de la vall del Rhone. Això fa que la calor sigui asfixiant i manqui oxígen a la pujada, que esdevé dura i sostinguda fins al final.

El fet de veure el final del port des de molt lluny, psicológicament també desgasta, i tot plegat el converteix en un dels ports més durs del Tour de França. Les darreres corbes, un cop passat el memorial de Simson són mortals. Això sí, la recompensa de la vista des de dalt de l'observatori, no té preu. Es impressionant sobre tota la plana dl massís central de França, i dels Alps a l'esquena. Sublim!

DESCRIPCION:
El Mont Ventoux es un mítico puerto del Tour de Francia y uno de los más temibles por sus características. Las rampas son duras, pero lo que lo hace más duro es su característica falta de vegetación de los últimos kilómetros, así como la apariencia de paisaje lunar que parece que te falte el aire. Y así le pasó al corredor Simpson, que murió poco antes de llegar arriba. Y así lo encontramos reflejado en el memorial que hay a pie de carretera.

Los primeros kilómetros son suaves de aproximación a la montaña. A partir del kilómetro 7 la pendiente se endurece para no bajar más del 9% de media a excepción de un par de kilómetros. Los primeros kilómetros son duros pero discurren por el bosque, como cualquier otro puerto. Te va castigando. A partir del cruce del chalet Reynard, aparecen un par de kilómetros más suaves. Pero ya ha desaparecido la vegetación y aparece el paisaje lunar. Esto hace que sea un puerto donde hace mucho calor, ya qu no está en el centro de los Alpes, sino que está ubicado muy cerca del valle del Rhone. Esto hace que el calor sea asfixiante y falte oxígeno a la subida, que se convierte dura y sostenida hasta el final.

El hecho de ver el final del puerto desde muy lejos, psicológicamente también desgasta, y todo ello lo convierte en uno de los puertos más duros del Tour de Francia. Las últimas curvas, una vez pasado el memorial de Simson son mortales. Eso sí, la recompensa de la vista desde arriba del observatorio, no tiene precio. Se impresionante sobre toda la llanura lun macizo central de Francia, y los Alpes en la espalda. Sublime!

DESCRIPTION:
Mont Ventoux is a legendary port of the Tour de France and one of the most feared for its features. The ramps are severe, but what makes it harder is the lack of vegetation characteristic of the last kilometers and the moonscape appearance seems you short of breath. And this happened in the corridor Simpson, who died shortly before arriving at the top. And this is reflected in the memorial there beside the road.

The first kilometers are a soft approach to the mountain. From kilometer 7th the slope hardens to more than 9% on average with the exception of two kilometers. The first kilometers are hard but run through the forest, like any other port. It goes punishing. From the crossroads of the chalet Reynard, a couple of kilometers are softer. But the vegetation has disappeared and appears moonscape. This makes a port where it is hot, it is not what a mountain in the center of the Alps, but it is located very close to the Rhone Valley. This means that the heat is stifling and lacking oxygen to rise, it becomes harder and sustained to the end.

Seeing the end of the port from afar, psychologically well worn, and it all makes for a harder ports of the Tour de France. The latter curves, once the memorial Simson are deadly. However, the reward of the view from atop the observatory is priceless. It is impressive the plain Mon massive central France and the Alps in the back. Sublime!


Podeu contactar amb vicens.borrell@gmail.com per a més informació.
You can contact vicens.borrell@gmail.com for further information.

You can find the world cycling routes of the WCRVBB project clicking here to access.

You can click over this other project bike routes or search the tags in google.
- WCRVBB, for cyclotourist routes with saddlebags around the world.
- DCRVBB, for one day routes around Europe.
- KCRVBB, for one day routes with kids around Europe.
- COLVBB, for climbings of Tour de France, Vuelta a Espanya, Giro di Italia, ...
- BCNVBB, for one day routes around Barcelona.
- RBTTCASSA, for MTB routes around Cassa de la Selva (Girona).
- RBTTCAT, for MTB routes around Catalunya.

Have a nice trip!


View more external

Information

COLVB-22-ALPS DU SUD-MONT VENTOUX (des de Bedoin) 1912 m

COLVB-22-ALPS DU SUD-MONT VENTOUX (des de Bedoin) 1912 m One of the hardest of the Tour de France.

1 comment

  • strongwillow 19 juil. 2014

    nice https://ca.wikiloc.com/rutes-outdoor/colvb-22-alps-du-sud-mont-ventoux-des-de-bedoin-1912-m-4027569#wp-4027570/photo-1929939

You can or this trail