Coordonnées 114

Publié 1 mars 2013

Recorded mars 2013

-
-
1 455 m
383 m
0
3,5
6,9
13,83 km

Vu 2877 fois, téléchargé 22 fois

près de Chamalières, Auvergne (France)

Click for all COLVBB road climbs
Click for all WCRVBB saddlebag routes
>>>Next Route>>>

COLVBB-32-MASSIF CENTR FRANCE-PUY DE DOME 1415 m

LENGTH: 14 km    START: 368 m    END: 1415 m   TOTAL:  1047 m  AVG: 7,5%

DESCRIPCIO:
La pujada del Puy de Dome és el famós volcà al costat de Clermond Ferrand que es puja en determinades ocasions durant el tour de France. Es una pista privada, i cal tenir en compte que està tancada moltes vegades. Quan hi vam pujar només era obert els caps de setmana unes hores al matí.

La pujada começa a dins mateix de Clermond Ferrand, i té dos parts ben diferenciades. La primera part és l'aproximació i puja de dins de la ciutat fins a la base del volcà. Aquest tram es força suau a excepció d'uns tres quilòmetres al mig que tenen percentatges del 7 o 8%. La segona part és la dura i molt diferent. Es la carretera que puja fent un espiral al volcà. Es la part tancada. Té uns duríssims desnivells entre el 11 i 13% de mitjana, cosa que fa un port molt dur. Això si, les vistes conforme anem pujant, sobre Clermond-Ferrand i tota aquesta terra de volcans són impresionants. Anem donant la volta i anem divisant quasi mig França, des de tots els punts cardinals. A dalt la vista és impressionant. Val la pena.

DESCRIPCION:
La subida del Puy de Dome es el famoso volcán junto a Clermond Ferrand que se sube en determinadas ocasiones durante el tour de France. Es una pista privada, y hay que tener en cuenta que está cerrada muchas veces. Cuando subimos sólo era abierto los fines de semana unas horas por la mañana.

La subida empezar dentro mismo de Clermond Ferrand, y tiene dos partes bien diferenciadas. La primera parte es la aproximación y sube dentro de la ciudad hasta la base del volcán. Este tramo es bastante suave a excepción de unos tres kilómetros al medio que tienen porcentajes del 7 u 8%. La segunda parte es la dura y muy diferente. Es la carretera que sube haciendo un espiral al volcán. Es la parte cerrada. Tiene unos durísimos desniveles entre el 11 y 13% de media, lo que hace un puerto muy duro. Eso si, las vistas conforme vamos subiendo, sobre Clermond-Ferrand y toda esta tierra de volcanes son impresionantes. Vamos dando la vuelta y vamos divisando casi medio Francia, desde todos los puntos cardinales. Arriba la vista es impresionante. Vale la pena.

DESCRIPTION:
The climb of the Puy de Dome is the famous volcano near Clermond Ferrand it rises at certain times during the Tour de France. It is a private road, and must take into account is closed many times. When we got there it was only open on weekends in the morning hours.

The climb starts to Clermond Ferrand within itself, and has two distinct parts. The first part of the approach and goes into the city to the base of the volcano. This section is quite smooth except for about three kilometers from the center with rates of 7 or 8%. The second part is the hard and very different. The road goes up doing a spiral around the volcano. It is the private part of the road. Have a grueling gradients between 11 and 13% on average, which means a port hard. That if you go up in accordance with the views on Clermond-Ferrand and all this land of volcanoes are impresisonants. Top view is awesome. Worth.


Podeu contactar amb vicens.borrell@gmail.com per a més informació.
You can contact vicens.borrell@gmail.com for further information.

You can find the world cycling routes of the WCRVBB project clicking here to access.

You can click over this other project bike routes or search the tags in google.
- WCRVBB, for cyclotourist routes with saddlebags around the world.
- DCRVBB, for one day routes around Europe.
- KCRVBB, for one day routes with kids around Europe.
- COLVBB, for climbings of Tour de France, Vuelta a Espanya, Giro di Italia, ...
- BCNVBB, for one day routes around Barcelona.
- RBTTCASSA, for MTB routes around Cassa de la Selva (Girona).
- RBTTCAT, for MTB routes around Catalunya.

Have a nice trip!


View more external

Col de montagne

COLVBB-32-MASSIF CENTR FRANCE-PUY DE DOME 1415 m

COLVBB-32-MASSIF CENTR FRANCE-PUY DE DOME 1415 m DOME

Commentaires

    You can or this trail