-
-
83 m
26 m
0
8,3
17
33,2 km

Vu 15 fois, téléchargé 1 fois

près de Sint-Truiden, Flanders (Belgique)

Sint-Truiden est un point de départ idéal pour une balade à vélo riche en patrimoine. Cette route assez plate passe par des châteaux, des églises et une brasserie artisanale dans un édifice industriel. Cet itinéraire avec quelques ascensions modérées vous emmène à travers des paysages ouverts vous offrant un panorama sur les vergers, sur de belles fermes en carré et des villages typiques. Le bassin du Watergroep vous offre une vue phénoménale. Vous pédalerez également sur l'ancienne voie romaine qui reliait Cologne à Bavay. Vous croiserez également des tumuli gallo-romains, monuments funéraires vieux de près de 2000 ans.
Waypoint

't Vissegat: snelste piste van de wereld

De houten 300m piste op 't Vissegat was in zijn bloeiperiode één van de snelste wielerpistes ter wereld. Begin van de jaren 1930 kreeg de piste van Sint Truiden wereldberoemdheid toen de Fransman Maurice Richard op 29 augustus 1933 er het werelduurrecord verbeterde. Hij legde een afstand af van 44, 777 Km en brak daarmee het vroegere record van de Nederlander Jan Van Hout.

Meer informatie
Waypoint

Brouwerij & Distilleerderij Wilderen

Een authentiek industrieel monument anno 1743 in het hart van het Truiense streekdorpje Wilderen te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden. Een hedendaagse brouwerij en distilleerderij, een imposante alcoholstokerij uit 1890 en een monumentale Haspengouwse vakwerkhoeve maken deel uit van dit uniek verhaal. Er is een imposant café met groot terras waar ze de zelfgemaakte bieren, Double You Gin, Wild Weasel Whisky en jenevers schenken. Reuze zandbak met kleine speeltuin. "Storytelling" in het kwadraat ... !!

Auteur: Auto- en Motorroutes Limburg
Meer informatie
Waypoint

Brouwerij en alcoholstokerij Wilderen

Een authentiek industrieel monument anno 1743 in het hart van het Truiense streekdorpje Wilderen te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden. Een hedendaagse brouwerij en distilleerderij, een imposante alcoholstokerij uit 1890 en een monumentale Haspengouwse vakwerkhoeve maken deel uit van dit uniek verhaal. Een imposant café met groot terras waar de zelfgemaakte bieren en jenevers nog beter smaken.

Meer info?
Telefoon : +32 11 58 06 80
E-mail: info@brouwerijwilderen.beMeer informatie
Waypoint

museum De Mindere

Stel je voor: op een dag laat je alles achter, je sociale status, al je bezittingen, zelfs de kleren die je draagt en je begint een nieuw leven, een leven in armoede, ondergeschikt aan iedereen. Dat is precies wat Franciscus deed en daarom noemde hij zijn volgelingen de 'mindere' broeders. Laat je meeslepen met dit boeiende verhaal in museum DE MINDERE.

Auteur: Auto- en Motorroutes Limburg
Meer informatie
Waypoint

Toeristisch onthaalkantoor Sint-Truiden

Toeristisch onthaalkantoor Sint-Truiden

Auteur: Auto- en Motorroutes Limburg
Meer informatie

Commentaires

    You can or this trail