-
-
564 m
217 m
0
21
42
84,34 km

Vu 16 fois, téléchargé 4 fois

près de Otaimont, Wallonia (Belgique)

De track gaat deels (7 km) over het geasfalteerde fietspad over de oude spoorlijn Waimes - Malmedy - Trois-Ponts. Nabij Stavelot fiets je door de verlichte oude spoortunnel (wegdek is prima, het kan wel koud zijn in de tunnel).
Mooie vertrekplaatsen zijn Stavelot en Malmédy.
De volgende beklimmingen liggen op de track (met de wijzers van de klok mee): Cote de Floriheid (max. 11%, laat je niet afschrikken door de twee borden die 20% aangeven want dat wordt alleen bereikt in de binnenbocht van een haarspeldbocht), Côte de Beaumont, Cote de Werhai, Les Quartiers (max. 9%), twee klimmetjes richting Fosse en Haute-Bodeux, Cote du Rosier-Sud (max. 7%, 8,5 km lang), Cote de Hameau de Neuville (max. 12 %).
Waypoint

Abdij Stavelot

Abdij van Stavelot gelegen aan de rivier de Amblève.

Meer informatie
Waypoint

Trois-Ponts

Trois-Ponts (letterlijk: "drie bruggen") is een plaats en gemeente in België, gelegen waar de rivieren de Amblève en de Salm in de provincie Luik samenvloeien. Onder wielrenners is Trois-Ponts bekend als startpunt voor de volgende beklimmingen: Côte d'Aisomont (oostelijk van Trois-Ponts) Côte de Brume-Est (noord-westelijk van Trois-Ponts) Côte des Hezalles (zuidelijk van Trois-Ponts).

Meer informatie
Waypoint

Amblève

De Amblève (Duits en Nederlands: Amel) is een rivier in de Ardennen, provincie Luik, in het stroomgebied van de Maas. De foto is genomen op de brug over de Amblève bij het dorpje Coo.

Meer informatie
Waypoint

Ardennenlandschap nabij Ruy

Uitzicht op het plaatsje Ruy aan de oostelijke voet van de Côte du Rosier.

Meer informatie
Waypoint

Fietstunnel

De voormalige spoorlijn van Trois-Ponts naar Waimes is getransformeerd in een geasfalteerd fietspad. Nabij Stavelot fiets je door een behouden gebleven spoortunnel. Meer informatie over dit fietspad is te vinden (in het Duits) op: http://www.bahntrassenradeln.de/bahneur_bel.htm#be045

Meer informatie

Commentaires

    You can or this trail