-
-
62 m
0 m
0
6,7
13
26,99 km

Vu 74 fois, téléchargé 4 fois

près de Drogenboom, Flanders (Belgique)

Een tocht langs rustige wegen in het zuidelijk grensgebied tussen West- en Oost-Vlaanderen. De route loopt vanuit het Waregemse centrum verder doorheen het heuvelachtige Nokere, Kruishoutem en Wortegem. Deze grote lus bedraagt 25 km.
Waypoint

Sport Vlaanderen Waregem

Sport Vlaanderen Waregem (het vroegere Bloso-centrum), vlak naast de Gaverbeekhippodroom, werd uitgebouwd tot een modern sportcentrum waar je de meeste ruitersportdisciplines kan beoefenen. Het is het grootste ruitersportcentrum van Vlaanderen. Je kan er terecht voor sportkampen en cursussen, maar ook de vrije ruitersportbeoefenaar kan er vlot in het zadel springen.


Meer info:
056 60 14 44 of 056 60 69 79
waregem@sport.vlaanderen
http://www.sport.vlaanderen

Meer informatie
Waypoint

Kleistraat

Plaats: Wortegem
Lengte: 500m
Hoogteverschil: 22m
Gem. stijging: 6%
Max. stijging: 7%

Auteur: sonnyblieck
Meer informatie
Waypoint

Nokereberg

Slechts 2 maal opgenomen in de Ronde van Vlaanderen (2003 & 2008). De Nokereberg is vooral bekend vanwege Nokere-koerse (jaarlijks medio maart)


Gemiddelde hellingsgraad: 5 %
Maximale hellingsgraad: 7 %
Afstand: 350m
Hoogteverschil: 20m
Straat: Nokeredorpstraat
Plaats: Kruishoutem (Nokere)

Auteur: jeroenvh
Meer informatie
Waypoint

Sint-Ursmarsus Kerk

De kerk van Nokere is de Sint-Ursmaruskerk. Deze werd oorspronkelijk rond 1100 opgetrokken in natuursteen. Het gebouw werd in de 16e en 18e eeuw grondig gewijzigd. Deze kerk is een beschermd monument (KB van 18 maart 1956).

Auteur: IwanR
Meer informatie
Waypoint

Flanders Field American Cemetery

Flanders Field American Cemetery is de enige Amerikaanse begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog in België. 368 soldaten vonden in Waregem hun laatste rustplaats en nog eens 43 staan vermeld op de Wall of the Missing. Elk jaar, op de zondag dichtst bij 30 mei, wordt op de begraafplaats de herdenkingsdag Memorial Day gehouden voor de Amerikaanse oorlogsslachtoffers. Op 6 april 2017, 100 jaar na de Amerikaanse oorlogsverklaring, werd een nieuw bezoekerscentrum geopend op de Amerikaanse begraafplaats. Het gebouw waarin het bezoekerscentrum is ondergebracht deed tot begin jaren 2000 dienst als conciërgewoning voor de Amerikaanse beheerder.

De Amerikaanse begraafplaats is dagelijks te bezoeken van 9.00u. tot 17.00u.
(De begraafplaats is enkel gesloten op kerstdag en nieuwjaarsdag)

Meer informatie
Waypoint

HIPPO.WAR

In HIPPO.WAR kom je meer te weten over de rol van het paard en de Amerikanen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook kinderen kunnen met scheurblaadjes opdrachten maken en zo kennis maken met deze verhalen. De luisterverhalen, beeldfragmenten en de interactieve quiz zijn op maat van groot en klein.

Openingsuren:
woensdag tot en met zondag van 14.00u. tot 18.00u.

Buiten de gewone openingsuren kan je steeds een bezoek brengen met een gids. Ook tijdens de openingsuren is een bezoek met gids mogelijk. Meer info en reservatie via www.hippowar.be

Breng ook zeker een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats Flanders field. Tussen HIPPO.WAR en Flanders Field liggen er 411 stoepnagels die de kortste route aanduiden. Dit aantal staat symbool voor de 368 Amerikaanse soldaten die begraven liggen op Flanders Field American Cemetry en de 43 Amerikanen die er als vermist vermeld staan.Meer informatie
Waypoint

Gaverbeekhippodroom

De Gaverbeekhippodroom is ongetwijfeld hét visitekaartje van Waregem. Het domein van 17 hectare ligt op een steenworp van het stadscentrum. De hippodroom is bij paardenliefhebbers befaamd door de professionele aanleg van de hindernissen, de moderne infrastructuur en de natuurlijke inbreng van de Gaverbeek. Hier vindt ook jaarlijks het wereldwijd gekende Waregem Koerse plaats. Sedert 1847 is dit dé jaarlijkse afspraak op de eerste dinsdag na de laatste zondag van augustus. De Koerse is ook ieder jaar de reden voor een week van festiviteiten in het Waregemse centrum met optredens, kermis en een gezellige jaarmarkt.

Meer info over Waregem Koerse en de festiviteiten:
https://www.waregem.be/koersefeesten

Meer informatie
Waypoint

Kasteel van Potegem

Het statige kasteel van Potegem, omringd door een mooi aangelegd park is één van de oudste en belangrijkste gebouwen van het Waregemse patrimonium. Al in de tweede helft van de tiende eeuw werd het kasteel van Potegem vermeld. Aanvankelijk was het een versterkte burcht. Het kasteel is vandaag nog steeds bewoond en in private handen.

Meer informatie
Waypoint

Stadionvijvers - Regenboogstadion

De stadionvijvers liggen in het hartje van Waregem, net naast het Regenboogstadion. Deze groene open plaats in het stadscentrum is te danken aan de Gaverbeek met de Keukelmeersen als natuurlijk overstromingsgebied.
Aan de vijvers kan je rustig wandelen en recreatief vissen. In de zomer van 2010 zal het nieuwe Boothuis de deuren openen voor wie aan het water wil genieten van een drankje en een hapje.

Historiek van de stadionvijvers

Tussen de Stormestraat en de Holstraat lagen de Keukelmeersen. Deze gronden waren erg moerassig en dus minder geschikt voor landbouw en bebouwing, waardoor ze erg lang onontgonnen bleven. De tuinen van de huizen aan de Stormestraat en op de Markt reikten tot aan de Keukelmeersen. Zo had ook dokter Constant Van Ackere in de Stormestraat een siertuin die tot in de voormeers afdaalde. Omheen het perceel liep een breed wandelpad. In het midden was een vijver aangelegd. Het gedeelte naar de meersen toe bestond uit bos met een grote bomenvariatie. Tussen de twee wereldoorlogen stelde dokter Van Ackere de tuin, de vijver en het bos open voor ouders en kinderen van de gemeente. Zo kreeg Waregem zijn eerste openbaar park, Vaders Woud. Op zondagmiddag kon men vaders met hun kroost zien optrekken naar deze voorloper van de pretparken. Vandaar de naam.

Vanaf 1952 startte het gemeentebestuur met de aankoop van de gronden en het uitgraven van de stadionvijvers. Waregem stelde zich in 1957 kandidaat voor het Wereldkampioenschap wielrennen op de weg. Voor den arrivé werd een rechte brug aangelegd over de grootste vijver naar het stadion.Meer informatie

Commentaires

    You can or this trail