-
-
36 m
10 m
0
3,1
6,1
12,28 km

Vu 32 fois, téléchargé 2 fois

près de Drogenboom, Flanders (Belgique)

Een tocht langs rustige wegen in het zuidelijk grensgebied tussen West- en Oost-Vlaanderen. Deze 4 Kids versie loopt voornamelijk over het vlakke grondgebied van Waregem.
Waypoint

Sport Vlaanderen Waregem

Sport Vlaanderen Waregem (het vroegere Bloso-centrum), vlak naast de Gaverbeekhippodroom, werd uitgebouwd tot een modern sportcentrum waar je de meeste ruitersportdisciplines kan beoefenen. Het is het grootste ruitersportcentrum van Vlaanderen. Je kan er terecht voor sportkampen en cursussen, maar ook de vrije ruitersportbeoefenaar kan er vlot in het zadel springen.


Meer info:
056 60 14 44 of 056 60 69 79
waregem@sport.vlaanderen
http://www.sport.vlaanderen

Meer informatie
Waypoint

Flanders Field American Cemetery

Flanders Field American Cemetery is de enige Amerikaanse begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog in België. 368 soldaten vonden in Waregem hun laatste rustplaats en nog eens 43 staan vermeld op de Wall of the Missing. Elk jaar, op de zondag dichtst bij 30 mei, wordt op de begraafplaats de herdenkingsdag Memorial Day gehouden voor de Amerikaanse oorlogsslachtoffers. Op 6 april 2017, 100 jaar na de Amerikaanse oorlogsverklaring, werd een nieuw bezoekerscentrum geopend op de Amerikaanse begraafplaats. Het gebouw waarin het bezoekerscentrum is ondergebracht deed tot begin jaren 2000 dienst als conciërgewoning voor de Amerikaanse beheerder.

De Amerikaanse begraafplaats is dagelijks te bezoeken van 9.00u. tot 17.00u.
(De begraafplaats is enkel gesloten op kerstdag en nieuwjaarsdag)

Meer informatie
Waypoint

Gaverbeekhippodroom

De Gaverbeekhippodroom is ongetwijfeld hét visitekaartje van Waregem. Het domein van 17 hectare ligt op een steenworp van het stadscentrum. De hippodroom is bij paardenliefhebbers befaamd door de professionele aanleg van de hindernissen, de moderne infrastructuur en de natuurlijke inbreng van de Gaverbeek. Hier vindt ook jaarlijks het wereldwijd gekende Waregem Koerse plaats. Sedert 1847 is dit dé jaarlijkse afspraak op de eerste dinsdag na de laatste zondag van augustus. De Koerse is ook ieder jaar de reden voor een week van festiviteiten in het Waregemse centrum met optredens, kermis en een gezellige jaarmarkt.

Meer info over Waregem Koerse en de festiviteiten:
https://www.waregem.be/koersefeesten

Meer informatie
Waypoint

HIPPO.WAR

In HIPPO.WAR kom je meer te weten over de rol van het paard en de Amerikanen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook kinderen kunnen met scheurblaadjes opdrachten maken en zo kennis maken met deze verhalen. De luisterverhalen, beeldfragmenten en de interactieve quiz zijn op maat van groot en klein.

Openingsuren:
woensdag tot en met zondag van 14.00u. tot 18.00u.

Buiten de gewone openingsuren kan je steeds een bezoek brengen met een gids. Ook tijdens de openingsuren is een bezoek met gids mogelijk. Meer info en reservatie via www.hippowar.be

Breng ook zeker een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats Flanders field. Tussen HIPPO.WAR en Flanders Field liggen er 411 stoepnagels die de kortste route aanduiden. Dit aantal staat symbool voor de 368 Amerikaanse soldaten die begraven liggen op Flanders Field American Cemetry en de 43 Amerikanen die er als vermist vermeld staan.Meer informatie
Waypoint

Zuiderpromenade - Boekenplein

De Zuiderpromenade vormt de verbinding van de nieuwe bibliotheek naar winkelcentrum Het Pand. Deze promenade is volledig verkeersvrij. Wanneer je de zacht oplopende helling opwandelt, dan kom je langs een waterpartij, een grasvlakte en enkele groene toegangen naar de ondergrondse parking. Langs de Zuiderpromenade liggen tal van stedelijke diensten:het stadhuis, CC De Schakel, de sportdienst, ...
Het Boekenplein is een rustig verkeersvrij plein waar zich de nieuwe moderne bibliotheek bevindt.


Meer informatie
Waypoint

Kasteel van Potegem

Het statige kasteel van Potegem, omringd door een mooi aangelegd park is één van de oudste en belangrijkste gebouwen van het Waregemse patrimonium. Al in de tweede helft van de tiende eeuw werd het kasteel van Potegem vermeld. Aanvankelijk was het een versterkte burcht. Het kasteel is vandaag nog steeds bewoond en in private handen.

Meer informatie

Commentaires

    You can or this trail