Coordonnées 200

Publié 23 octobre 2019

-
-
28 m
0 m
0
2,3
4,5
9,01 km

Vu 20 fois, téléchargé 0 fois

près de Brazza, Nouvelle-Aquitaine (France)

Aquesta ruta consisteix en una escapada d’un cap de setmana a Bordeus I els seus voltants per tal d’edinsar-se en la cultura francesa i del vi, el producte estrella d’aquest territori amb renom mundial.
Amb una dificultat baixa i per a tots els públics, els viatgers gaudiran d’un primer día a Bordeus, amb nit inclosa al centre de la ciutat i una segona jornada dedicada a la resta de la regió on visitaran diferents Castells envoltats d’història i d’extensos conrreus dedicats a la creació del vi. El recorregut té final a l’hotel, on passaran la segona i darrera nit abans de marxar.
|
Afficher l'original
Building of interest

Cité du vin

C'est un espace de loisirs culturel unique au monde, où l'âme du vin s'exprime à travers une immersion sensorielle, entourée d'une architecture évocatrice. La Cité du Vin voit ce produit différemment, à travers le monde, les époques, les cultures et les civilisations. Sur un espace de 3000 m2 de parcours, avec environ 20 espaces thématiques interactifs, vous entrerez dans un voyage inégalé autour du vin. La visite comprend la dégustation d'un verre de vin. Le musée est ouvert tous les jours de 10h à 18h, sauf le samedi et le dimanche de 10h à 19h.
arbre

Place des Quinonces i Monument als Gerondins

Aquesta és la plaça més important del centre de la ciutat amb un tamany de 12 hectàrees. Data del segle XIX, que anteriorment formava part del Catell de Trompette. El seu nom “Quinonces” ve de la manera en la que els arbres son plantats, formant quadrats amb un arbre plantat al mig. La plaça compta amb el Monument als Gerondins, aixecat per honorar als Diputats de Bordeus que van ser executats durant el régim del terror.
Patrimoine mondial

La Place de la Bourse i La Font de les Tres Gràcies

El mateix Victor Hugo la descriu com “una meitat de la Place Vendôme de Paris posada a la vora del riu” Construida al segle XVIII, la Plaça de la Borsa, situada al barri de Saint-Pierre, es l’icona de la ciutat de Bordeus. Des dels seus inicis va suposar una lliberació de la siutat deixant de banda l’urbanisme medieval de la ciutat fent que les muralles s’obrissin per primer cop amb aquesta gran plaça. Actualment es un dels punts neuràlgics de la ciutat, I en ella hi trobem dos punts d’interès: la font de les Tres Gràcies i el mirall de l’aigua. Aquesta font es situada al centre de la Borsa, entre el carrer Fernand Philippart i el carrer Saint Rémi, es tracta de la darrera imatge de la plaça ja que anteriorment aquest espai l’ocuparen una estatua del rei Lluís XV a cavall i posteriorment una de Napoleón III, les dues van ser destruïdes.
fountain

El Mirall d’Aigua

Construït a l’any 2006, s’expandeix a la Plaça de la Borsa com el mirall d’aigua més gran del món amb 3.450 m2, alternant dos efectes: el de mirall I de boira, molt atractius per als turistes i ciutadans en temporades caloroses. Els seus horaris són de 10h a 22h tots els dies menys en hivern.
Architecture sacrée

Església de Sant Pere

És una de les esglésies més antigues de la ciutat, va ser cerada al segle XII. La seva proximitat al riu, al port I a altres monuments ha fet que des dels principis aquest barri industrial i popular convisqui el pople, els mercaders, nobles i parlamentaris fent així una atmosfera molt dinàmica. Cal remarcar que en un principi, on l’activitat fluvial era la principal de la zona, l’església va ser concebuda com regal al patró d’aquesta activitat: Sant Pere. L’església que coneixem avui en día va estar renovada al final del segle XIX, però encara guarda en ella les restes arquitectòniques de l’antiga esglèsia gòtica. Els horaris són de dilluns a divendres de 9h a 17h, i els dissabtes i diumenges de 10h a 17h.
Architecture sacrée

Catedral de Sant Andreu

Un dels edificis més bonics de la ciutat, la catedral de Saint-André fou construida en estil gòtic a la plaça de Pey.Berland. Tot I ser del segle XI, l’edifici ha experimentat diverses renovacions. Les seves característiques l’han portat a formar part dels monuments associats al peregrinatge del Camí de Sant Jaume, classificat per l’UNESCO com patrimoni mundial. Els horaris són d’octubre a maig tots els díes de 10h a 14h a 18h, i els dilluns, dimecres i dissabtes fins les 19h. De Juny a septembre Obert tots els díes de 10h a 13h i de 15h a 19h30.
Building of interest

La Grosse Cloche

Al cor de la ciutat hi trobem un dels campanaris més antics de tota França, amb les campanes que toquen les hores de la ciutat des del segle XIII. Va ser una porta defensiva que també es va fer servir de presó. La campana que es pot veure actualment es de ferro fos i pesa 7.750kg, es coneguda amb el nom d “Armande-Louise”. Avui en día nomès toca 6 vegades a l’any: l’1 de gener, l’1 de maig, el 8 de maig, el 14 de juliol per la festa nacional, el 28 d’agost i l’11 de novembre, sempre a les 11 del matí, i des de juliol de 2016 també se la pot sentir el primer diumenge de cada mes. Es pot visitar per 5€ per persona.
Porte

Porte de Cailhau

Del 1494, aquesta porta no ha cambiat quasiment d’aspecte. L seva funció va ser la de porta d’entrada a la ciutat enmurallada medieval. Amb una alçada de 35 metres les vistes des del seu interior són espectaculars, amb un panorama de la ciutat, concretament del Pont de pedra. Al seu interior hi han diferents exposicions i una part de museu al qual es pot accedir per 5 euros per persona i 3,5 euros per tarifa reduïda. Oberta tots els dies de 10h a 13h I de 14h a 18h.
Porte

Porte de Bourgogne

Es tracta d’una porta situada a la plaça Bir-Hakeim, devant del Pont de Pierre, feta entre el 1750 i 1755. Aquesta marca l’antiga entrada oficial a la ciutat a través de la carretera que portava a París.
Pont

Pont de Pierre

Anomenat “Pont de pedra” fou el primer pont de la ciutat de Bordeus, unificant les dues rives del riu Garona en una unica ciutat. Va ser inaugurat al 1822 per Napoleó 1er, I el constitueixen 17 arcs, tants com lletres té “Napoléon Bonaparte”. Durant 150 anys serà l’únic pont de la ciutat. Es inscrit com un monument històric, i des de l’1 d’agost de 2017 està tancat a la circulació d’automòvils per tal de millorar la qualitat de l’aire i l’accessibilitat a la ciutat.
refuge

Hotel Gambetta

Les dues pernoctacions es faran en l’Hotel Gambetta situat al centre de Bordeus, a la Porte Dijeaux nº 66. El preu per dos nits I dues persones és de 204€ amb esmorzar inclòs.

Commentaires

    You can or this trail