-
-
47 m
27 m
0
0,9
1,8
3,52 km

Vu 604 fois, téléchargé 0 fois

près de Ekamp, Groningen (Nederland)

In 2008 is begonnen met de inrichting van het nieuwe natuurgebied in Blauwestad, Reiderwolde genaamd.

Het hoge bosrijke gedeelte van Reiderwolde zal in de toekomst naast de bestemming natuur ook de bestemming “natuurbegraafplaats” krijgen.
Lees over natuurbegraven in Reiderwolde op
Natuurbegraafplaats Reiderwolde

In het lager gelegen deel met natuurlijke graslanden en moeras zal het waterpeil flink worden verhoogd, zodat zich daar natte natuur kan ontwikkelen.

Dit verhogen van de waterstand zal in etappes en met enige vertraging plaatsvinden. De reden van deze vertraging is dat er hoge concentraties mineralen zoals fosfaten zijn aangetroffen in het gebied. Door middel van het maaien en afvoeren van de vegetatie zal deze concentratie worden verlaagd. Bovendien zal door deze maatregel de ontwikkeling van ongewenste ruigtesoorten zoals pitrus en ridderzuring worden voorkomen. Dit beheer kan echter alleen worden uitgevoerd wanneer de bodem en de zode enige draagkracht heeft. Vandaar dat het waterpeil nog enkele jaren op een wat lager peil wordt gehouden. De natuurontwikkeling heeft wel belang bij een geleidelijke verandering, dus is er gekozen voor het stapsgewijs omhoog brengen van het waterpeil.

De komende herfst en winter zal het peil in Reiderwolde al flink worden opgevoerd, waarna het in het maaiseizoen weer wordt verlaagd. Een jaar later zal zowel het zomer- als het winterpeil op het definitieve niveau worden gebracht.

View more external

stationnement

Parking

Parking

Commentaires

    You can or this trail