Télécharger

Distance

18,95 km

Dénivelé positif

1 199 m

Difficulté technique

Modéré

Dénivelé négatif

1 199 m

Altitude maxi

2 364 m

Trailrank

33

Altitude mini

1 573 m

Type d'itinéraire

En boucle

Durée

9 heures 33 minutes

Coordonnées

3296

Publié

30 octobre 2016

Enregistré

octobre 2016

Envoyez à votre GPS

Téléchargez des itinéraires de Wikiloc directement sur votre Garmin, Apple Watch ou Suunto.

Démarrer Wikiloc Premium Mettez à niveau pour supprimer les annonces
Envoyez à votre GPS Envoyez à votre GPS
Soyez le premier à applaudir
Partager
-
-
2 364 m
1 573 m
18,95 km

Vu 282 fois, téléchargé 17 fois

près de Mijanès, Occitanie (France)

Restanque-Tarbesou-Les Bourriques-Coll de l'Eugue-Estany de Balbonne-La Restanque

Sortim de Girona a les 05:00 d'un dijous. Agafem l'A9, travessem la frontera fins a la sortida Perpignan Nord. Allà agafaren direcció Mauri per la D-117 i anirem tirant fins a veure indicacions per anar a Axat i Mijanes (D-118). Un cop arribats a Mijanés passem de llarg del poble (hi ha una fleca amb bons productes),direcció al coll de Pailhères i al cap de 800 metres aprox., trobareu una corba molt forta a la dreta i veureu un trencant asfaltat que continuaria recte si no giréssiu. Doncs agafeu-lo¡¡¡¡.
Quan s'acaba l'asfalt, deixem a la dreta dues pistes, quan arribem a una corba a l'esquerra, una pista segueix recte cap amunt, la seguim durant un quilòmetre, on trobem una esplanada per aparcar. És el pàrquing de la Bruyante.
Iniciem la festa visual pujant pel camí de La Restanque en direcció a l'Estany de Rabassoles i després passem per l'Estany Negre i encarem la pujada cap a La Coumeille de l'ours. Un cop arribem al coll ens trobem amb les vistes sobre el Coll de Pailhères.
Ens enfilem a la nostra esquerra direcció al Pic Tarbésou. En aquest punt, cal que feu una paradeta i gaudiu de les vistes impressionants.
Ara baixem pel Sarrat des Escales i anirem fent i gaudint de les vistes mentre passem pel Sarrat de Gabensa fins el Roc de Bragues. En aquesta zona teniu en un costat les vistes de la Dent d'Orlu i a l'altre costat els estanys. A sota tindrem l'Estany Blau i l'Estanyet.
Arribem al Coll de l'Eugue i el Pic des Llauses. Baixem fins a l'Estanyet per després enfilar un altre cop direcció el GR-7B direcció el Coll de les Bourriques després baixem una mica i continuem pel mateix GR-7B fins a la Porteille de Barbouillere. Aquí teniu una fita ben marcada que indica la bifurcació pel que pujen al Roc Blanc, nosaltres seguim baixant direcció l'Estany de Balbonne. Ara toca fer una baixada forta però molt fàcil i per un camí molt fressat fins arribar un altre cop a la Restanque.
Aquesta sortida no té cap complicació, però cal tenir en compte les hores de llum, ja que és una mica llarga.
I sobretot no oblideu portar la càmera fotogràfica.

CASTELLANO:
Restanque-Tarbesou-Las Bourriques-Coll de la Eugue-Estanque de Balbonne-La Restanque

Salimos de Girona a las 05:00 de un jueves. Cogemos el A9, cruzamos la frontera hasta la salida Perpignan Norte. Allí tiramos dirección Mauri por la D-117 y seguimos hasta ver indicaciones para ir a Axat y Mijanes (D-118). Una vez en Mijanés pasamos de largo del pueblo (hay una panadería con buenos productos al lado del puente), dirección al puerto de Pailhères y al cabo de 800 metros aprox., encontraréis una curva muy cerrada a la derecha en la que hay una pista asfaltada que continuaría recto si no girarais. ¡¡¡Pues cogedla¡¡¡¡.
Cuando se acaba el asfalto, dejamos a la derecha dos pistas, al llegar a una curva a la izquierda, una pista sigue recto hacia arriba, la seguimos durante un kilómetro y encontraremos una explanada para aparcar.Es el parking de la Bruyante.

Iniciamos la fiesta visual subiendo por el camino de La Restanque en dirección a lago de Rabassoles y después pasamos por el lago Negro y encaramos la subida hacia La Coumeille de l’Ours. Al llegar al collado nos encontramos con las vistas sobre el Puerto de Pailhères.
Nos vamos a nuestra izquierda dirección al Pico Tarbésou. En esta cima, hace falta que os toméis un tiempo y disfruteis de las vistas impresionantes.
Ahora bajamos por el Sarrat des Escaleras e iremos tirando y disfrutando de las vistas mientras pasamos por el Sarrat de Gabensa hasta el Roc de Bragues. En esta zona tenéis en un lado las vistas de la Dent d’Orlu y al otro lado los estanques. Debajo tendremos lago Azul y el Estanyet.
Llegamos al Cuello del Eugue y el Pico des Llauses. Bajamos hasta el Estanyet para después volver a subir dirección al GR-7B dirección el Collado de las Bourriques después bajamos un poco y continuamos por el mismo GR-7B hasta la Porteille de Barbouillere. Aquí tenéis un hito muy marcado que indica la bifurcación por donde suben los que van al Roc Blanc, nosotros seguimos bajando dirección l'Estany de Balbonne. Ahora toca hacer una bajada fuerte pero muy fácil y por un camino muy evidente hasta llegar otra vez a la Restanque.
Esta salida no tiene ninguna complicación, pero hay que tener en cuenta las horas de luz, puesto que es un poco larga.
Y sobre todo no olvidáis traer la cámara fotográfica.
Stationnement

Aparcament de la Restanque.

  • Photo de Aparcament de la Restanque.
Aparcament de la Restanque.
Waypoint

Col Bourriques

Waypoint

Coll de l'Euga

Waypoint

Coll de l'Ours

Waypoint

Cruïlla del Coll l'Euga

Lac

Estany de Balbonne

E.Balbonne
Lac

Estany Blau

Lac

Estany de Rabassoles

Lac

Estany negre.

Carrefour

Fita cami Roc Blanc

Lac

L'Estanyet

Petit estany
Sommet

Pic de Tarbésou (2364 m.)

Waypoint

Pont

Waypoint

Roc de bragues.

Waypoint

Serrats de les Escales i de Gabensa

Stationnement

Sortida

Commentaires

    Vous pouvez ou sur cet itinéraire