Télécharger

Distance

5,54 km

Dénivelé positif

83 m

Difficulté technique

Facile

Dénivelé négatif

83 m

Altitude maxi

868 m

Trailrank

69

Altitude mini

818 m

Type d'itinéraire

En boucle

Durée

une heure 27 minutes

Coordonnées

1176

Publié

2 août 2019

Recorded

août 2019
Soyez le premier à applaudir
Partager
-
-
868 m
818 m
5,54 km

Vu 625 fois, téléchargé 12 fois

près de Villapiccola, Veneto (Italia)

Il lago di Santa Caterina (noto anche come lago di Auronzo) si trova nel comune di Auronzo di Cadore (830m slm), in provincia di Belluno (Veneto). La sua estensione è di 0,49kmq ed è sia navigabile (canoe, barche a remi e pedalò) sia balneabile.

Il lago di Santa Caterina o di Auronzo è un lago artificiale risalente alla prima metà del secolo scorso. I lavori per costruire una diga che bloccasse il fiume Ansiei ebbero inizio nel 1930 e terminarono nel 1932, per consentire l’incanalamento dell’acqua allo scopo di alimentare la centrale idroelettrica a valle. La diga, alta 55 metri, fu data in concessione alle società dell’epoca che vennero poi acquisite dall’Enel negli anni ’60. Il lago ha infine preso il nome di Santa Caterina grazie alla presenza di una cappella risalente al 1500 situata in prossimità della diga, dedicata appunto alla santa.

Raggiungere il lago di Santa Caterina in auto è molto semplice: esso costeggia l’intero abitato di Auronzo di Cadore, idilliaco comune dolomitico meta di vacanzieri estivi ed invernali, situato al margine inferiore del Parco Naturale delle Tre Cime, sulla strada che porta prima a Misurina e poi a Cortina d’Ampezzo.

La costruzione della diga, ha dato ad Auronzo di Cadore un notevole sviluppo dal punto di vista turistico. Oggi è presente una spiaggia attrezzata dotata di ogni comfort e servizio, molto frequentata d’estate, inoltre il paese è sede di importanti competizioni di gare di sport d’acqua come motonautica (qui si tiene il Gran Premio Motonautico del Cadore) e campionati di canottaggio.

________________________________________________________________________________________________________

El llac de Santa Caterina (també conegut com a Llac d'Aurzozo) es troba al municipi d'Auronzo di Cadore (830 m d'altitud), a la província de Belluno (Vèneto). La seva extensió és de 0,49 km quadrats i és navegable (canoa, rem o pedal) i de bany.

El llac de Santa Caterina o Auronzo és un llac artificial que data de la primera meitat del segle passat. Els treballs per construir una presa que bloquegés el riu Ansiei van començar el 1930 i es van acabar el 1932, per permetre que l'aigua es canalitzés per alimentar la central hidroelèctrica aigües avall. La presa, de 55 metres d’alçada, es va donar en concessió a les empreses de l’època que aleshores van ser adquirides per Enel als anys seixanta. El llac ha pres finalment el nom de Santa Caterina gràcies a la presència d’una capella que data de la dècada del 1500 situada prop de la presa, dedicada a la santa.

Arribar amb cotxe al llac Santa Caterina és molt senzill: recorre tota l’àrea habitada d’Auronzo di Cadore, un idíl·lic municipi dolomític, destinació per a estiuejants i d’hivern, situat a la vora inferior del parc natural de Tre Cime, a la carretera que porta primer a Misurina i després a Cortina d’Ampezzo.

La construcció de la presa ha donat a Auronzo di Cadore un notable desenvolupament des del punt de vista turístic. Avui hi ha una platja equipada amb tot el confort i servei, molt concorreguda a l’estiu, a més a més, la ciutat és la seu d’importants competicions de competicions d’esports nàutics com la natació a motor (aquí se celebra el Gran Premi Motonautico del Cadore) i campionats de rem.
Stationnement

Sortida i arribada - Aparcament del pont de la via Zardus

Fontaine

Font

Pont

Pont per creuar el llac

Waypoint

Presa i central elèctrica

Site religieux

Esglèsia de Santa Caterina

Site religieux

Esglèsia de Sant Lucano Vescovo

Pont

Camí del pont a Auronzo

Waypoint

Auronzo di Cadore, poble, font i palau de gel

Commentaires

    You can or this trail