Coordonnées 173

Publié 29 décembre 2011

Recorded décembre 2011

-
-
817 m
183 m
0
3,4
6,8
13,51 km

Vu 2790 fois, téléchargé 63 fois

près de Colombières-sur-Orb, Languedoc-Roussillon (France)

Colombières-Sévirac-Gorges de Madale-Madale-Lafage-Col de la Bouffe-Dolmens-Les Seilhols (Hérault) 2011-12-27 8:45
(Català - Français)

Ruta que comença al petit poble de Colombières-sur-Orb (on hi ha altres interessants rutes a fer). Anem a buscar la finca de Sévirac fent una petita volta per no caminar per la carretera D908. Després de creuar el Torrent de Malade cal anar en compte per trobar a l'esquerra el començament de la pista des Gorges de Malade (Nº 51 en el magnífic llibre “Caroux Randonnees” del Club Alpin Béziers Caroux 1993 i en el mapa a escala 1/15000 realitzat per David Mazet el 1996). Una advertència, hi ha un cartell al final de la pista que diu “Camí perillós. Accés prohibit. Les autoritats declinen tota responsabilitat. Atenció, sender que s’han retirat les senyalitzacions.” I tenen raó, és un sender senyalat amb blau molt esclarissat i fites de pedres en el que hi ha un parell de passos exposats (diuen que abans equipats amb cadenes, però ara no), en un cas he tingut que superar una gran pedra mullada anant per la part de dalt, doncs si relliscava anava molts metres avall. La resta de la ruta és més fàcil: un tros del GR 7 i la pista de la Bouffe (Nº 48) (en occità: buffar és souffler en francès = bufar en català) que passa a tocar de dos dolmens (diuen que n’hi ha 5, però jo tan sols n’he vist 2). Després ja es tot baixada. En les dues pistes cal estar sempre molt atent, i buscar constantment les senyals.
Una ruta magnífica, un xic esportiva, on hem vist tres muflons i unes sargantanes que tot i la fred els hi agradava prendre el sol al hivern. Hem començat a -3ºC de temperatura i hem acabat 9,5ºC.
Advertir que he fet servir el GPS GEONAUTE KeyMaze 300 en lloc del Garmin ETREX VISTA HCX habitual dels darrers anys. La ruta ha quedat un xic simplificada, però el Waypoints son correctes i no he afegit cap punt.

Cette randonnée part du petit village de Colombière-sur-Orb. Nous rejoignons la ferme de Sévirac en faisant un petit tour pour ne pas marcher sur la route D908. Il faut faire attention pour trouver a gauche la piste des Gorges de Malade (51 dans le livre “Caroux Randonnees” du Club Alpin Béziers Caroux 1993 et la carte 1/15000 fait per David Mazet le 1996). Je fais un avertissement, à la fin de la piste j’ai trouvée une affiche qui dit : « Sentier Dangereux. Accès Interdit. On décline toute responsabilité en cas d’accident. Attention, sentier débalisé. » Le sentier, balisé en bleu (ça fait beaucoup de temps) et cairns, à quelques passages exposées (avant chaîne en place, maintenant non). Le reste du chemin est plus facile: GR 7 et la piste de la Bouffe (en occitan bouffar = souffler) qui passe a coté de deux dolmens. Il est vivement recommandé de suivre attentivement les balises et les cairns.
C’est un parcours magnifique, un peu sportif, on a vu trois mouflons.
Colombières-sur-Orb
Chapelle Sainte Colombe
Refugi Pedra Seca
Torrent de Madale
Inici Piste des Gorges de Madale
Construcció de Pedra
Refugi Pedra Seca 2
Pas exposat
Casa Pedra (runes)
Abric amb Pedra seca
Casa Pedra (runes) 2
Madale
GR 7
Lafage
Inici Piste de Bouffe
Cova - Abric natural
Col des Arcs
Col de la Bouffe
Arete des Seilhols
Refugi Pedres
Dolmen 1
Dolmen 2
Chemin des Fleysses

Commentaires

    You can or this trail