Télécharger
jimmy007
63 42 76

Distance

20,98 km

Dénivelé positif

23 m

Difficulté technique

Modéré

Dénivelé négatif

23 m

Altitude maxi

29 m

Trailrank

15

Altitude mini

12 m

Type d'itinéraire

En boucle

Coordonnées

301

Publié

28 mai 2020

Recorded

mai 2020
Soyez le premier à applaudir
Partager
-
-
29 m
12 m
20,98 km

Vu 17 fois, téléchargé 1 fois

près de Het Zand, Flanders (Belgique)

VERZOENING TUSSEN OORLOG EN NATUUR, OF HOE EEN VERDEDIGINGSGORDEL EEN GROENE GORDEL WERD21 kmDeze Dagstapper maakt gebruik van de GR 12 en zijn Variant.

Dit is een wandeling langs de antitankgracht, door het prachtige militaire natuurgebied Klein Schietveld, langs brede lanen met villa’s en villaatjes, door beukendreven en twee domeinbossen: de Uitlegger en de Inslag. Langs sommige trajecten staan veel rododendrons, die prachtig bloeien in mei en juni. In de herfst zijn dan weer de talrijke kastanjebomen in de mooie lanen van de villawijk bij Kapellen op hun mooist. Met de oogst van 2003 vielen er heel wat kastanjes te rapen.

De tocht via het Kleine Schietveld heeft zelfs avontuurlijke allures, vooral na een regenperiode. Het gebied was vroeger een militair oefenterrein; nu wordt het beheerd door de Afdeling Waters en Bossen van de Vlaamse Gemeenschap. Op bepaalde plaatsen lijkt het alsof je op stap bent in de Hoge Venen. Toen het gebied enkele jaren geleden deels voor het publiek toegankelijk werd gemaakt, pikte de vzw GR-paden hier meteen op in om de internationale wandelverbinding, de GR 12 Amsterdam-Parijs, te voltooien. 

Commentaires

    You can or this trail