-
-
103 m
60 m
0
2,0
4,1
8,17 km

Vu 743 fois, téléchargé 10 fois

près de Écaussinnes-Lalaing, Walloon (Belgique)

Écaussinnes-Lalaing
Zondag 29-11-09

De dagwandeling bestaat uit twee afzonderlijke luswandelingen. Beide wandelingen zijn NIET geschikt voor kinderwagens noch rolstoelen.

Écaussinnes-Lalaing
De eerste wandeling gaat door in Écaussinnes-Lalaing en is 8km lang. De wandeling vertrekt vanop “place des Comtes Van der Burch”, in het centrum van het dorp. Voor minder geoefende wandelaars wordt er een korte wandeling in het dorp voorzien. Deze gaat via het viaduct voorbij het kasteel en kasteelhoeve en keert terug naar het centrum.
De lange wandeling volgt gedurende 1,5km de “Sennette” . De vallei van de Sennette is diep ingesneden. Er komt wat klimwerk aan te pas. We steken de rivier over en ter hoogte van de kamping zien we “Ri des Gueux”. Op de terugweg komen we voorbij een gotische kapel (9) en in de “rue de Seneffe” komen aan de kasteelhoeve en vervolgens aan het kasteel. Nadien da¬¬len we af om terug het centrum van het dorp te bereiken. In het centrum treffen we ons met de andere groep in een van cafés of tavernen om gezamenlijk te lunchen. Na onze lunch keren we terug en maken een stop in Rixensart voor onze namiddagwandeling.

Commentaires

    You can or this trail