-
-
1 271 m
896 m
0
5,2
10
20,7 km

Vu 443 fois, téléchargé 22 fois

près de La Plana de Mont-Ros, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l'excursió.

Aquesta excursió es continuïtat de: El Cinquè Llac, 2ª Etapa, Peramea-Balestui-Sellui-Beranui-la Plana de Mont ros-Pont de la Mola

Sortida del Pont de la Mola (La Plana de Mont-ros). Arribada al poble de Les Iglésies.
El Recorregut complert es: Pont de la Mola-Castell estaó-Antist-Estavill-Pont del Diable-la Bastida de Bellera-Erdo-Vilella-Xerallo-les Iglésies. Es un recorregut sense cap dificultat, per antics camins de ferradura que encara conserven trossos del seu antic empedrat i per velles pistes forestals. El camí està indicat en pintura groga i en les cruïlles trobareu pals indicatius.

Agafarem el camí que puja en direcció a Ponent a trobar el poble de Castell-estaó que comparteix la ruta de les mines d'Urani. Creuarem el poble i anirem a la carretera asfaltada d'on surt el camí (pal indicatiu) que ens portarà al Poble d'Antist.
Continuarem per el camí que marxa per la cara de Ponent per portar-nos a sobre del poble d'Estavill. El visitarem i retornarem al camí que ens pujarà al Planell de la Serra per continuar en direcció a Ponent a trobar les runes del Monestir de Sant Genis de Bellera.
Un cop visitades el camí ens baixarà a trobar el Pont del Diable (pont de ferradura Romànic) que ens permet creuar l'espectacular Barranc de Sant Genís. Un cop creuat, el camí ens porta a trobar la Serra de la Bastida que pujarem fins arribar les runes del poble (està despoblat) de La Bastida de Bellera.
Aquí agafarem la pista que ens portarà al Coll de Fades, on trobem la carretera, que seguirem en direcció a Ponent per arribar al Poble Erdó. Un cop visitat continuarem baixant per la carretera fins que trobarem una cruïlla per la cara nord en un petit clot eixut.
Deixarem la carretera i agafarem un camí que en direcció al nord creua una tanca i puja per el costat del Clot a trobar una Font per la cara de Llevant i continua força planejant en direcció a Ponent per anar al Poble de Vilella. Un cop visitat anirem per la carretera asfaltada, un petit tros per agafar un camí, que puja en direcció al nord-oest, per més endavant marxar un bon tros força planejant, per acabar baixant a trobar la carretera que puja al poble de Les Iglésies.
En la baixada passarem per el costat de l'ermita de l'Ascensió.
En arribar a la carretera, la seguirem, en direcció sud, un petit tros fins trobar un pal indicatiu per la cara de Ponent al costat de les cases de la Colònia de la fàbrica de ciment, que ens ensenya el camí per baixar a trobar el pont que ens permet creuar el Riu i pujar al Poblet de Xerallo.
El creuarem, tot pujant en direcció al nord-oest per anar a sobre de les cases a trobar un camí ben fressat, que ens pujarà a trobar l'ermita de la Mare de Déu de Castellgermà, que està al costat de Castellgermà. Creuem un petit Coll per començar la baixada fins trobar les runes de la Borda de Narcís i d'aquí a la carretera asfaltada que seguirem tot pujant fins el Poble de Les Iglésies.

Aquesta excursió te continuïtat amb: El Cinquè Llac, 4ª Etapa, les Iglésies-Sentis-la Creu de Perves-Dolmen de la Casa Encantada-Cadolla-Naens-Senterada

Cartografia Editorial Alpina, mapa El Cinquè Llac.

View more external

Commentaires

    You can or this trail