Durée  2 hours 15 minutes

Coordonnées 713

Publié 5 mai 2018

Recorded mai 2018

-
-
264 m
196 m
0
2,8
5,7
11,39 km

Vu 740 fois, téléchargé 25 fois

près de el Pla del Penedès, Catalunya (España)

Sortida desde El Plà del Penedès. deixém els cotxes a l´entrada mateix del poble, al costat del centre, agafém pista asfaltada i de terra fins arribar al poble veí de Puigdalber, em d´anar amb molta cura ja que surtim a la carretera paralel·la de la c15, entrém al poble i iniciém camí de baixada per pista i corriol i arribém a la font dels Caçadors, l´aigua no es potable si raja, aneu amb conte, seguím per pista i arribem a la font de Sabanell, no hi ha aixeta i només queda una entrada com si fós una cova, seguím passem per el petit nucli de Sabanell i agafém direcció cap el Plà, ull passen molts cotxes, girém a l´esquerra cap a les caves Nadal i seguím per camí entre vinyes fins a arribar al punt d´inici de la marxa.
Stationnement

El Plà del Penedès.

El Pla del Penedès és un municipi de la comarca de l'Alt Penedès. Està situat a la plana del Penedès, al nord de Vilafranca del Penedès. Està drenat per la riera de Lavernó. La festa Major se celebra el darrer dissabte de juliol. Els seus patrons són Sant Abdó i Senen. Al bar podém pendre un piscolabis quan acabem la marxa.
Tunnel

Tunel sota C15

Ull a la surtida del tunel, amb la carretera, aneu amb precaució.
Carrefour

Puigdalber

Puigdàlber és un municipi de la comarca de l'Alt Penedès. Escrit amb grafia fonètica Puigdalba, que va ser oficial, està documentat al segle xiv com Puig Alber. El topònim és una contracció de «puig de l'àlber. Amb només 0,40 km2, és el municipi més petit de Catalunya. Situat a la fossa del Penedès, és drenat per les rieres del Romaní i de la Serra, afluent de la riera de Sant Sebastià dels Gorgs. Pertanyen al seu nucli urbà els barris de l'Empalme, Bellavista i de Mas Morer -actualment segregat del municipi del Pla del Penedès i annexat definitivament a Puigdàlber- així com les cases del Gorner. L'extensió del conreu de la vinya al Penedès en va afavorir el creixement.
Monument

Caves Martín Soler

Els començaments de la família Soler al món vitícola es remunten als inicis del segle XVII, al mateix paratge on actualment produïm els nostres caves i vins. El rebesavi de Martí Soler Sr., va adquirir la masia del 1616 i les vint hectàrees actuals de vinyes, que conreava per produir vi blanc; la major part del qual es venia a granel, en bocois, que es portaven al port de Vilanova i la Geltrú per a la exportació. Més tard, l'any 1965, Martí Soler Sr., va apostar per elaborar i embotellar el seu propi cava. En l'actualitat, la nostra família continua cuidant les mateixes vint hectàrees de vinya que abriguen el celler, i que fa més de quatre segles ja van ser plantades pels nostres avantpassats. Un llegat que garanteix la continuïtat d'una família dedicada als caves des del 1965 i als vins des del Segle XVII. Com també, l'exclusivitat dels nostres productes, elaborats a partir de les tres varietats tradicionals de raïm del Penedès: macabeu, xarel·lo i parellada, idònies per elaborar cava; que nosaltres conreem, tot aplicant les noves tècniques de viticultura. Visita tradicional Durada aproximada d'una hora i quinze minuts. Degustes una copa de cava amb un esnac.
Panorama

Centre d´equitació del Penedès.

Fontaine

Font de Sabanell

No hi han aixetes res, al entrar-hi el caminet està molt enfangat. Es veu una mànega deu haber-hi un pou.
Monument

Caves Nadal

Text estret de la propia web de caves Nadal Can Nadal de la Boadella va ser fundada a principi del segle XVI. El pergarmí signat pel notari Francesch Berthomeu l’any 1510 certifica la propietat d’una finca a nom de Pere Nadal, situada al terme de Torrelavit. Segons la documentació històrica, a l’Heretat Nadal ha passat de pares a fills, fidel a la tradició catalana de l’hereu. Mai no s’hi ha deixat de conrear la vinya i elaborar vi. Ni tan sols en els anys més difícils de la Guerra Civil (1936-39), quan una part de la finca va ser expropiada per construir-hi un camp d’aviació. L’origen del nostre cava es remunta a finals de la Guerra Civil espanyola (1936-39), quan Ramon Nadal Giró recupera les vinyes que li van ser expropiades per fer un camp d’aviació i decideix reorientar el negoci familiar (destil·leria d’aiguardent) cap a l’elaboració de vins escumosos. Fruit d’aquesta evolució, l’any 1943 veu la llum la primera ampolla de cava Nadal Brut. A dia d’avui, les nostres vinyes conreades seguint les pautes de la viticultura ecològica continuen regalant-nos el fruit de les varietats autòctones del Penedès —xarel·lo, xarel·lo vermell, parellada i macabeu— amb les quals elaborem caves de llarga criança a partir dels rituals artesanals del mèthode champenoise. Des de 1998, amb la tercera generació de la família Nadal al front del celler, la nostra gamma de productes s’amplia i es comencen a fer els primers vins blancs de la finca amb una decidida aposta per la varietat xarel·lo i amb l’aparició del primer vi blanc dolç de botrytis natural elaborat a l’Estat espanyol. Les nostres varietats Macabeu Xarel·lo Parellada Xarel·lo Vermell Pinot Noir Respecte per la natura L’experiència i el llegat dels nostres avantpassats ens empenyen a treballar amb el màxim respecte per la natura. Des del setembre de 2015 les 100 hectàrees de la Finca Nadal estan inscrites al CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica), que ens permet comercialitzar els nostres productes amb el segell ECO, a partir de la collita 2018. La detecció, a partir de la collita 1994, de primaveres i estius més secs i calorosos a la Finca Nadal, ens empeny a iniciar una fase d’adaptació varietal que culmina l’any 2018. Amb pràcticament 25 anys, i amb la finalitat d’aprofitar el canvi climàtic per implementar una viticultura ecològica de màxima qualitat i rigor a la nostra finca, passem de tenir un 50% de la superfície de vinya de la varietat macabeu, i la resta a parts iguals de xarel·lo i parellada, a comptar amb una tercera part de cada una de les varietats i una superfície apreciable de xarel·lo vermell, varietat escassa al Penedès.
Fontaine

Font dels Caçadors

Font on no hi raja aigua, si alguna vegada ho fés, no cal refiar-se no poden assegurar que sigui potable.

Commentaires

    You can or this trail