Durée  4 hours 43 minutes

Coordonnées 1939

Publié 9 septembre 2017

Recorded septembre 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2 418 m
2 088 m
0
2,7
5,4
10,79 km

Vu 2330 fois, téléchargé 184 fois

près de Fontrabiouse, Occitanie (France)

Venint de Montlluís arribarem a Formigueres, però abans d’entrar al poble trobarem una senyal de l’estació d’esqui de Formigueres, que és cap on ens dirigirem tot seguint una pista asfaltada. Quan arribem a l’aparcament hem d’anar al de dalt, ja veurem un senyal de fusta que posa Camporells
Coordenades d’inici : 42º 37’ 35.5 “ N, 2º 2’ 0.7” E
Al final de l’aparcament trobarem una pista no asfaltada que haurem per la que hi circularem uns cinc kilòmetres per arribar al final de la mateixa. El camí no està en massa bon estat per turismes, però a dalt tot hi ha tot tipus de vehicles, fins i tot un Audi TT sport.
En el punt on deixem el cotxe la pista continua fins el refugi de Camporells on hi ha els estanys que anem a veure, però no es pot passar al haver-hi una tanca. Aquest punt és també el final d’un telecadira on tenim el cotxe en la pista d’esquí.
Després de la tanca podem agafar un corriol a la dreta amb les marques grogues (petita drecera) o continuar per la pista. Caminem en constant ascensió un minuts i trobarem a l’esquerra un panell informatiu de la ruta a fer i els noms del nou estanys que formen els Estanys de Camporells.
Continuem per el corriol anant seguint les marques grogues sempre pujant ( pujarem seguits uns 330 m) per la Serra de Mauri deixant a la dreta unes pistes i per tot arreu podrem gaudir si el dia és clar d’una vista impressionant, al final comencem a planejar una mica i enllacem amb la Serra de Dellà on acabarem de guanyar tota l’alçada del dia.
En aquest punt tenim una vista extraordinària del circ de Camporells amb els seus estanys, alguns es veuen molt poc a l’estar amagats rere d’alguna petita carena. A més tenim uns pics importants del Capcir, d’esquerra a dreta trobarem : La muntanyeta, Pic de l’home mort, Puig de Camporells, Puig de la Portella Gran, Puig Peric i el Petit Peric.
Comencen a baixar en direcció als estanys, hi ha molts camins, nosaltres anem per la pista i de tant en tant fem drecera fins que al final deixem el camí i camp a través anem cap l’Estany Gros, donem un tomb i passem a l’Estany del Mig on hi ha el Refugi de Camporells amb 19 places per dormir. D’aquest estany anirem al de les Bassetes que són dos. Tots els estanys dels Camporelles es comuniquen per petits rierols, com es pot veure en els panells informatius. Tornem al del Mig on es reflexa en l’aigua la silueta dels Perics.
Darrera del refugi agafem la pista de tornada, primer d’herba i després de terra. Seguim el mateix camí que d’anada.

Distància : 10.8 Km
Temps en moviment : 3 h 20’
Ascens : 556 m Descens : 542 m

Viniendo de Montlluis llegaremos a Formigueres, pero antes de entrar al pueblo encontraremos una indicación de la estación de esquí de Formigueres, que es hacia donde nos dirigimos siguiendo una pista asfaltada. Cuando llegemos al aparcamiento tenemos que ir al de arriba, ya veremos un señal de madera que pone Camporells

Coordenadas de inicio: 42º 37 '35.5 "N, 2º 2' 0.7" E

Al final del aparcamiento encontramos una pista no asfaltada que tendremos que hacer unos cinco kilómetros para llegar al final de la misma, el camino no está en demasiado buen estado para turismos, pero arriba hay todo tipo de vehículos, incluso un Audi TT sport.

Dónde dejamos el coche la pista continúa hasta el refugio de Camporells donde están los estanques que vamos a ver, pero no se puede pasar al haber una valla. Este punto es también el final de un telesilla y donde tenemos el coche la pista de esquí.

Tras la valla podemos tomar un sendero a la derecha con las marcas amarillas o continuar por la pista, al final el sendero va a parar en la pista. Caminamos en constante ascensión un minutos y encontraremos a la izquierda un panel informativo de la ruta a realizar y los nombres de los nueve lagos que forman los Estanys de Camporells.

Continuamos por el sendero siguiendo las marcas amarillas siempre ascendiendo (subiremos seguidos unos 330 m) por la Sierra de Mauri dejando a la derecha unas pistas y en todas partes podremos disfrutar si el día es claro de una vista impresionante, al final, empieza a planear un poco y enlazamos con la Sierra de Dellà donde acabaremos de ganar toda la altura del día.
En este punto tenemos una vista extraordinaria del circo de Camporells con sus estanques algunos se ven muy poco al estar escondidos tras de alguna pequeña cresta. Además tenemos unos picos importantes del Capcir, de izquierda a derecha encontraremos: La Muntanyeta, Pic de l’home mort, Puig de Camporells, Puig de la Portella Gran, Puig Peric y el Petit Peric.

Empezamos a bajar en dirección a los estanques, hay muchos caminos nosotros vamos por la pista y de vez en cuando hacemos algún atajo hasta que al final dejamos el camino y campo a través vamos hacia el Estany Gros, damos una vuelta y pasamos al Estany del Mig donde está el Refugio de Camporells con 19 plazas para dormir. De este estanque iremos al de las Bassetes que son dos.

Todos los estanques de los Camporells se comunican por pequeños arroyos, como se puede ver en los paneles informativos. Volvemos al del Mig donde se refleja en el agua la silueta de los Perics.

Detrás del refugio cogemos la pista de vuelta, primero de hierba y luego de tierra, seguimos el mismo camino que de ida.

Distancia: 10.8 km
Tiempo en movimiento: 3 h 20 '
Ascenso: 556 m Descenso: 542 m
Waypoint

Coll

Waypoint

Estany de la Basseta

Waypoint

Estany del Mig

Waypoint

Estany Gros

Waypoint

Estanys

Waypoint

Fotos

Waypoint

Inici

Waypoint

Panells

Waypoint

Refugi de Camporells

Waypoint

Salt d'aigua

Waypoint

Serra de Dellà

Waypoint

Serra de Mauri

8 commentaires

 • Pepsicola66 18 févr. 2018

  Corregiu: Montlluís, CamporRells, FormiguerA, La Bullosa o Bollosa, Font-rabiOSA
  *telesilla>teleseient, teleseti
  *aparcament>lloc d'estacionament
  *panell>rètol

 • Photo de Rigarpa

  Rigarpa 18 févr. 2018

  Agraiexo els teus comentaris Pepsicola66
  Has fet la ruta ?
  Per a mi la millor part és el paissatge dels llacs i els Perics just abans de baixar cap a ells.
  Bona ruta

 • Photo de luigiganivetti

  luigiganivetti 15 juil. 2018

  Bona tarda, estem interessats en fer la ruta.....sabeu si fins a l'aparcament superior telesilla Calmasella es podria pujar amb una autocaravana petita..... MOltes gràcies!

 • Photo de Rigarpa

  Rigarpa 15 juil. 2018

  Bona tarda luigiganivetti,
  Jo vaig pujar amb un 4x4, no sé quina autocaravana tens, peró si és alta pots pujar.
  Com he comentat vaig trovar-hi un Audi TT entre d'altres turismes, que són força baixos, el meu és un insignia i no el poso per aquests camins.
  Poder pasar la nit en aquest paratge amb un cel net i ha de ser una pasada i si és lluna plena ja ha de ser la ….
  Salutacions i espero que ho disfrutis

 • Photo de luigiganivetti

  luigiganivetti 15 juil. 2018

  Gràcies! ho provem , farem la ruta i et diem!!

 • Photo de luigiganivetti

  luigiganivetti 20 sept. 2018

  Hola! Vam poder fer la ruta parcialment, el temps no ens va ajudar, però molt xula! Per si l'interessa a algú, no vam pujar amb l'autocaravana perque al vespre plovia molt, però l'endemà de tornada em va semblar la pista molt practicable.

 • Manel B 24 sept. 2018

  I have followed this trail  vérifié  View more

  Molt maca la ruta, i com dius, espectacular les vistes al baixar als llacs.
  Gràcies

 • Photo de Rigarpa

  Rigarpa 25 sept. 2018

  Cert Manel B
  Hi han racons maravellosos
  Aquest any he trobat alguns d'interessants que estic penjant
  Salut

You can or this trail