-
-
95 m
64 m
0
2,9
5,8
11,69 km

Vu 26 fois, téléchargé 1 fois

près de Kamerlo, Flanders (Belgique)

Rond Genk 11km
Waypoint

Hotel Europa

Rustig gelegen familiehotel in bosrijke omgeving. Alle kamers hebben bad/douche en WC en zijn voorzien van alle comfort.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie
Waypoint

Hoeve met losse bestanddelen

Hoeve met losse bestanddelen waarvan de uitbating vermoedelijk teruggaat tot in de 18de eeuw. In de zuidelijke vleugel is nog een oude kern met traditionele indeling bewaard, verder dateren de huidige gebouwen grotendeels uit het einde van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Kapel

Neogotische Onze-Lieve-Vrouwkapel gelegen op een centraal driehoekig plein in het zuidelijk deel van het voormalige gehucht Langerlo, op de hoek van de Langerloweg en de Lousbeekstraat. De kapel is omringd door lage haagjes van Chinese kamperfoelie en puntvormige Thuja’s.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Langgestrekte hoeve

Versteende hoeve, met ordonnantie: stalwoonhuis-stal-dwarsschuur, van circa 1900. De hoeve ligt, samen met enkele andere begin 20ste-eeuwse gebouwen op een hoogte; de toegangsweg werd oorspronkelijk geflankeerd door twee monumentale linden, waarvan alleen de linker bewaard bleef.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Oase NV

Hotel met familiaal karakter gelegen nabij het industriecentrum Genk-Zuid. Gezellig zomerterras en brasserie à la carte, suggesties van de week en dagmenu. Specialiteiten van het huis: lamszadel, Ierse steak en zeetong. Ruime parking. Ruime en verzorgde kamers met douche, TV en telefoon op de kamer. Volledig vernieuwd hotel. Twee volledig aangepaste kamers voor rolstoelgebruikers.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie
Waypoint

Vier hulsten

In de Meilweg staan vier uitzonderlijk dikke hulsten: ze hebben omtrekken van 176 cm, 169 cm, 184 cm en 148 cm. Vermoedelijk is deze rij een relict van een vroegere haag, die uitgegroeid is.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Chiroheem Sint-Gerolf

Miklaan 16 bus B1  3600 Genk (Genk) 
Provincie Limburg 
Toeristische regio Limburgse Kempen 
Website www.chirostgerolf.be Telefoon 089/36.37.14 
Erkenning door Toerisme Vlaanderen
Type Erkend | Type A 
Brandveiligheidsattest Ja 
Verantwoordelijke bezichtiging Michel Alders Adres Terboekt 14  3600 Genk Telefoon 089/62.22.64 Gsm 0477/62.97.21 E-mail alders_olaerts@hotmail.com 
Verantwoordelijke reservaties Centrum voor Jeugdtoerisme vzw Adres Bergstraat 16  9820 Merelbeke Telefoon 09/210.57.70 Fax 09/210.57.80 E-mail cjt@cjt.be 
Website CJT

Auteur: Bouwen aan groen speelweefsel
Meer informatie
Waypoint

Melberg

De Melberg is een natuurgebied in Genk, gelegen tussen de wijken Termien en Kolderbos. Het wordt beheerd door de gemeente Genk.
Het gebied ligt op de zuidwestflank van het Kempens Plateau, waar de hoogte afneemt van 80 naar 60 meter boven zeespiegelniveau. Het gebied wordt geheel omsloten door stedelijke bebouwing en industrie, en werd door de aanleg van de Westerring verder aangetast.

Auteur: Wikipedia
Meer informatie
Waypoint

Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkranskerk

De wijk Termien kreeg in 1939-43 een moderne, bakstenen kerk, dankzij de paters Dominikanen. Die hadden hun eerste klooster aan de Calvariestraat. Hun groei maakte een uitbreiding nodig. De oorlogsjaren vertraagden het project door gebrek aan bouwmateriaal. In 1956 werd de paterskerk officieel de parochiekerk van Termien. Twee jaar later werden er twee klokken geplaatst. De KAV zorgde voor de bouw van de doopkapel met het beeld van Maria en het kind Jezus die de Rozenkrans aanreiken aan Sint-Dominicus. Gelijkaardige taferelen zijn terug te vinden in de kerk, in schilderijen en houten beelden. Een beeld is ook gewijd aan de heilige Barbara, patroon van de mijnwerkers uit de streek. Het koorgestoelte verwijst nog naar de oorsprong als kloosterkerk. Genkse verenigingen en kunstenaars droegen bij tot de uitrusting van de kerk. De vijfduizend parochianen gebruiken nu een weekkapel, waar een Rozenkransretabel hangt dat uit een in Gent (O.-Vl.) gesloten dominikanerklooster is overgebracht.

Auteur: Wizpr.guide
Meer informatie
Waypoint

Klooster en ziekenhuis Sint-Rafaël

Kloostergebouw met ziekenhuis in neotraditionele stijl opgericht respectievelijk in 1892 en in 1907-1910 door de Dochters van het Kruis. Het ziekenhuis was oorspronkelijk bedoeld als ziekenvleugel bij het klooster maar werd later gebruikt als ziekenhuis voor mijnwerkers. Vandaag maken de gebouwen deel uit van de scholencampus Regina Mundi.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Station Genk

Er zijn rechtstreekse treinverbindingen (1 trein per uur) met Leuven (reistijd: 1u10min), Brussel (reistijd: 1u31min), Bokrijk (reistijd: 6min), Kiewit (reistijd: 11min), Hasselt (reistijd: 17min), Alken (reistijd: 26min) en Sint-Truiden (reistijd: 35 min).

Om een route te plannen klik hier. Vul vertrek en bestemming in. Door op het pijltje naast Enkel NMBS te klikken kan je kiezen tussen station of adres. Vul verder de datum en het tijdstip van je verplaatsing in en klik op de knop Bevestig.

Bus G4 brengt je van station van Genk naar het bedrijventerrein Hermes (halte Winterslag Sportlaan).
Bus G6 brengt je van station van Genk naar het bedrijventerrein Genk-Noord (halte Omlooplaan).
Er zijn ook verbindingen van het station van Genk naar alle haltes in de buurt van Genk-Zuid.
Voor meer info klik je op één van de betreffende bushaltes.

Voor een fietsroute vanaf het station van Genk naar het bedrijventerrein Hermes klik hier.
Voor een fietsroute vanaf het station van Genk naar het bedrijventerrein Genk-Noord klik hier.
Voor een fietsroute vanaf het station van Genk naar het bedrijventerrein Genk-Zuid klik hier.

Voor meer informatie en de deur-tot-deur routeplanner kan je bellen naar 02 528 28 28 of surfen naar www.nmbs.be.

Auteur: TRAJECT - Mobility Management
Meer informatie
Waypoint

Carbon Hotel

Dit wellness & design hotel is gevestigd op het nieuwe stadsplein van Genk vlakbij de toegangspoort tot het Nationaal Park en diverse winkelcentra! Het hotel beschikt over 60 exclusieve en unieke kamers die allen uitkijken op de Carbon daktuin. In restaurant Carbon Gusto is het Bourgondisch genieten van heerlijke maaltijden of één van de vele open wijnen in de wijnbar. Volledig ontspannen doe je in city spa Carbon Sense op de 5de etage. Hier kun je genieten van diverse massages, workshops, bij goed weer heerlijk zonnebaden op het terras en niet te vergeten het badhuis met sauna's, belevenisdouches & een Hammam!
Sterren:****

Tel: +32 89 32 29 20
Website: http://www.carbonhotel.be
Email: info@carbonhotel.be

Auteur: Jouw route op het Limburgse Fietsroutenetwerk
Meer informatie
Waypoint

Hotel Ecu

Hotel Ecu geniet een sterke internationale reputatie in service en kwaliteit! Je verblijft in het modernste hotel van Genk, tegenover het station, vlakbij de shoppingcentra en de Bokrijkse natuur. Mooie comfortabel ingerichte kamers. Sauna, draadloos netwerk en vergaderzaal aanwezig in het hotel. Ruime privaat parking. Onmiddellijke aansluiting op het fietsroutenetwerk en de wandelgebieden. Vraag naar onze arrangementen.
Sterren:***

Tel: +32 89 36 42 44
Website: http://www.hotelecu.com
Email: mail@hotelecu.com

Auteur: Jouw route op het Limburgse Fietsroutenetwerk
Meer informatie
Waypoint

Genk

Genk is een van de belangrijkste industriÙle steden van Vlaanderen. Dit, in het verleden met name door de aanwezigheid van drie steenkoolmijnen en tegenwoordig door haar ligging aan de autosnelweg E314 en het Albertkanaal.

Genk kende door het mijnverleden verschillende immigratiegolven, dit maakt Genk een multiculturele stad. Het multiculturele karakter van Genk kan men ook in religieuze gebouwen zien: Genk telt vier Turkse moskeeÙn, een Marokkaanse moskee, een Oekra´ens-Orthodoxe kerk, een Oekra´ens-Katholieke kerk en een Grieks-Orthodoxe kerk.

Enkele andere bezienswaardigheden die je kan bezoeken zijn:
De mijngebouwen en mijncitÚs, het Molenvijverpark met in het Zonnewijzerpark twaalf unieke zonnewijzers en het Heempark. Verder kan men de nog steeds werkende Slagmolen op de Stiemerbeek bezoeken.

(bron: wikipedia)

Auteur: Sarah De Keyzer
Meer informatie
Waypoint

Genk

Genk is een stad in de Belgische provincie Limburg en is de hoofdplaats van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Genk. De stad telt meer dan 66.000 inwoners en is een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. Dit in het verleden door de aanwezigheid van drie steenkoolmijnen en later door haar ligging aan de autosnelweg E314 en het Albertkanaal. Genk verwierf in 2000 de titel van stad. Ze grenst aan Hasselt, Zutendaal, Opglabbeek, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Diepenbeek, Bilzen en As.

De naam Genk wordt voor het eerst vermeld in een schenkingsakte van 13 december 1108, als "Geneche". De oorsprong van deze naam is onduidelijk. Men vermoedt dat het een samentrekking is van de Germaanse persoonsnaam "Ghan" en het Latijnse achtervoegsel "-acum" ", ofwel het Germaanse "-eck" .


Auteur: Wikipedia
Meer informatie
Waypoint

M Hotel Genk

M Hotel Genk ligt aan het prachtige Molenvijverpark, in het centrum van Genk. Dit viersterrenhotel heeft alles om er een geslaagd verblijf van te maken: een fantastische keuken, een groot terras met zicht op de vijver, uitgebreide informatie over fiets- en wandelroutes. Voor groepen werken wij graag een programma op maat uit. Dit hotel is gelegen aan één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. In het hotel kun je heerlijk dineren bij Brasserie Royal.
Sterren:****

Tel: +32 89 36 41 50
Website: http://www.m-hotel.be
Email: info@m-hotel.be

Auteur: Jouw route op het Limburgse Fietsroutenetwerk
Meer informatie
Waypoint

M Hotel

M hotel Genk ligt aan het prachtige Molenvijverpark, in het centrum van Genk. Dit viersterrenhotel heeft alles om er een geslaagd verblijf van te maken: een fantastische keuken, een groot terras met zicht op de vijver, uitgebreide informatie over fiets- en wandelroutes. Voor groepen werken wij graag een programma op maat uit. Dit hotel is gelegen aan één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. In het hotel kun je heerlijk dineren bij Bistro Restaurant Molenvijver.

Auteur: Toerisme Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

NH Molenvijver Genk

NH Molenvijver Genk ligt aan het prachtige Molenvijverpark, in het centrum van Genk. Dit viersterrenhotel heeft alles om er een geslaagd verblijf van te maken: een fantastische keuken, een groot terras met zicht op de vijver, uitgebreide informatie over fiets- en wandelroutes. Voor groepen werken wij graag een programma op maat uit. Dit hotel is gelegen aan één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Tel: +32 89 36 41 50
Email: nhgenk@nh-hotels.com

Auteur: Jouw route op het Limburgse Fietsroutenetwerk
Meer informatie
Waypoint

Molenvijver

Als je het schilderij "Moeras te Genck" van Joseph Coosemans bekijkt kan je moeilijk geloven dat hij zijn ezel hier in de buurt van deze vijver neerplantte. Koeien graasden er tussen de moerasachtige plassen terwijl boeren ontspannen de wacht hielden. Toen Joseph Coosemans "Moeras te Genck" in 1891 schilderde had Genk 2400 inwoners, nu zijn het er meer dan 66000. Toen waren het families die er al van generatie op generatie woonden, nu zijn er meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Het Genk dat zich vandaag uitspreidt rond Coosemans' moeras is een snel en ondoordacht gebouwde stad. Wijd verspreid liggen woonwijken in de rastervorm van de cités, riante autowegen, brede ringlanen en grote industrieterreinen. "De kolonisatie van de Kempen"-zoals het in overheidsarchieven staat vermeld- was al ingezet voor Joseph Coosemans zijn moeraslandschap schilderde. De ontginningswet van 1847 verplichtte gemeenten woeste gronden productief te maken. De arme zandgrond werd massief beplant met snelgroeiende naaldbomen. Het Kempisch plateau rond Genk met haar vennen, zandduinen en heide veranderde snel van aanzien. Een groot deel van de houtproductie ging naar de mijnindustrie in Wallonië. Vanaf het begin van de twintigste eeuw kon het hout gewoon in de streek blijven. De eerste boortorens rezen op boven het landschap, de kolenrush op Limburg was begonnen. Mijnconcessies werden uitgegeven om in het midden van Limburg naar steenkool te graven. Nieuwe mijndorpen zoals Zwartberg, Winterslag en Waterschei werden opgetrokken, met tuinwijken, nieuwe kerken, scholen en casino's. Arbeiders stroomden toe, van binnen en buiten de grenzen.Auteur: Dromos
Meer informatie
Waypoint

Grand Kaffee

Het Grand Kaffee (Sodexo) is een zelfbedieningsrestaurant met ontelbare mogelijkheden. Wij zijn elke dag geopend van 10 tot 18 u. en tussen deze tijden kan je komen genieten van een drankje, snelle of stevige lunch en diverse versnaperingen. Het Grand Kaffee biedt kwaliteitsvolle voeding aan met suggesties die we elke week weer veranderen. Het Grand Kaffee biedt echter veel meer aan dan enkel het zelfbedieningsrestaurant. Zo is het ook mogelijk onze polyvalente zaal te huren en beroep te doen op onze catering. De polyvalente zaal in het Grand Kaffee is een onderdeel van het zelfbedieningsrestaurant. Deze zaal kan volledig worden afgesloten en heeft een capaciteit van max. 150 personen. Het is een mooie en ruime zaal die volledig naar je smaak ingericht kan worden. Het huren van de zaal is altijd inclusief beamer (indien nodig), klaarzetten, opruimen en schoonmaken van de zaal. Ook in de andere zaal kan men een tafel reserveren voor onder andere verjaardagen, koffietafels, vergaderingen en zoveel meer. Er is altijd de mogelijkheid om voor catering te kiezen. De catering neemt veel verschillende vormen aan. Voorbeelden hiervan zijn: ontbijten, lunchen, vele buffetmogelijkheden, koffietafels, tapas en verschillende mogelijkheden voor recepties. Verder bieden we ook 10 verschillende menu's aan. Voor ieder wat wils dus. Eigen catering is niet toegestaan. In de zomer kan je genieten van ons groot terras. Het Grand Kaffee is rustig gelegen op het domein van de Welzijnscampus Portavida. Er is veel parkeermogelijkheid en een goede verbinding met het openbaar vervoer.

Auteur: Limburg Fietsparadijs
Meer informatie
Waypoint

CAFETARIA HEEMPARK

Een bezoek aan het Heempark is altijd de moeite waard. Elk seizoen is anders, het ontdekken waard. Als je met de kinderen komt, dan hebben de speeltuin en de dieren de grootste aantrekkingskracht. Loop zeker wat verder door en ontdek de tuinen of de vijver en het bosje.
De spontane overgang tussen speeltuin en dieren met de tuinen en de natuur maakt dat het Heempark een plaats is waar heel wat te ontdekken valt.
Van 1 maart tot 30 november kun je een bezoek brengen aan de cafetaria van het Heempark. Een ideale combinatie met de zomerse zondagen of een bezoek aan de bijenhal. Tel: +32 475 62 71 39 Website: http://www.heempark.be Email: cafetaria.heempark@gmail.com

Auteur: Jouw route op het Limburgse Fietsroutenetwerk
Meer informatie
Waypoint

Cosmodrome

Cosmodrome, in het middelpunt van de actie! De full dome zaal van de Cosmodrome is een high-tech 360° projectiesysteem. Hier beleef je een ongelooflijk ruimteavontuur. Maak kennis met de bijzondere evolutie van onze planeet. In 360° reis je zo tussen de sterren en kometen naar het verleden, het heden en de toekomst. Een aanrader voor jong én oud! Na elke Cosmodromeshow opent onze Astroranger als het ware de poort naar de kosmos en laat hij je kennismaken met de sterrenhemel van de avond. Breng ook een bezoek aan het observatorium waar je alles komt te weten over sterren en planeten, maar ook over kometen, meteoren en andere hemellichamen. Met behulp van een superlange telescoop kan je bij helder weer de zon waarnemen.

Auteur: Auto- en Motorroutes Limburg
Meer informatie
Waypoint

Minigolf Kattevennen

Jong en oud kan zich sportief ontspannen door een balletje te slaan op het vernieuwde minigolfterrein in Kattevennen (18 banen).

Tel: + 32 89 65 55 70
Website: http://www.toegangspoortkattevennen.be
Email: mario.spezia@genk.be

Auteur: Jouw route op het Limburgse Fietsroutenetwerk
Meer informatie
Waypoint

Europlanetarium Genk

Het Europlanetarium Genk is een volkssterrenwacht met een tot Cosmodrome uitgebouwd planetarium in het natuur- en recreatiegebied Kattevennen, ten noordoosten van het centrum van Genk. Het functioneert tevens als een van de zes toegangspoorten naar het Nationaal Park Hoge Kempen.

Als reactie op de maanlanding in 1969 startte Genkenaar Lode Vanhoutte de Jonge Onderzoekers voor Genk. Ze deden aan populairwetenschappelijk werk. Vele onderwerpen werden behandeld maar sterrenkunde bleek het meest interessante en ze vonden een thuishaven bij de Vereniging Voor Sterrenkunde . Op dat moment kenden de sterrenwachten van Grimbergen en Hove reeds een jarenlange werking en werd er vanwege de VVS, en vooral vanwege Armand Pien , gestreefd naar een volwaardige volkssterrenwacht in elke Vlaamse provincie. Er werd dan ook gedacht om in Genk de derde Vlaamse volkssterrenwacht neer te zetten.


Auteur: Wikipedia
Meer informatie
Waypoint

Fietsverhuur Domein Kattevennen

Wil je toegangspoort Kattevennen en haar prachtige omgeving verkennen met de fiets? In het bezoekersonthaal van Kattevennen kun je er een huren, met of zonder kinderzitje. Wil je zeker zijn van een fiets, dan reserveer je best vooraf. Fietsen huren kan van 15 maart t.e.m. 15 oktober. - Kom langs tijdens de openingsuren van het bezoekersonthaal. - Reserveren is verplicht. Het kan telefonisch of ter plaatse. -Telefonisch reserveren? Bel vzw Basis op 0800 96 96 7 (gratis nummer). Vanuit het buitenland bel je +32 495 52 42 26 of +32 11 33 27 56. Tip Haal een fietskaart in onze shop, daarmee ontdek je de mooiste plekjes in Kattevennen en omgeving.

Auteur: Limburg Fietsparadijs
Meer informatie
Waypoint

Taverne De Krater

Taverne De Krater ligt aan de toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen met attracties zoals de Cosmodrome. Met de ruime terrassen, zowel overdekt en verwarmd, als aanpalend aan de speeltuin, vindt iedereen er het ideale zitplaatsje. Zo geniet je met een hapje of een drankje van de mooie natuur. De Krater is niet alleen de ideale uitvalsbasis voor groepen maar ook een gezellig fietscafé waar je even op adem kunt komen.

Auteur: Limburg Fietsparadijs
Meer informatie
Waypoint

Eetcafé Kattevenia

De ideale stopplaats voor fietsers en wandelaars. Het eetcafé ligt midden in het groen. Je wordt er verwend met een hapje en een drankje terwijl de kinderen een bezoekje brengen aan de paardenstallen.

Tel: +32 89 35 49 66
Email: willy.hellings@hotmail.com

Auteur: Jouw route op het Limburgse Fietsroutenetwerk
Meer informatie
Waypoint

halte Daalstraat


Aan deze bushalte stopt de lijn G1 Zwartberg vliegveld - Sledderlo met 2 à 4 ritten per uur. Verder stoppen nog lijn 8 Genk - Overpelt, lijn 10 Genk - Tongeren, lijn 11 Maaseik - Genk en lijn 33 Genk - Neerpelt, telkens met enkele ritten per dag. Om een route te plannen klik hier.

Voor meer informatie kan je bellen naar 070 220 200 of surfen naar www.delijn.be.

Auteur: TRAJECT - Mobility Management
Meer informatie
Waypoint

Hotel Zuid

Hotel Zuid heeft 26 moderne kamers, een lounge bar, een ontbijtkamer met zicht op de binnentuin en een Grillrestaurant afgewerkt met een Mediterrane toets! Het hotel ligt in het groene gedeelte van Genk op 3 km van het stadscentrum en vlakbij 1 van de toegangspoorten van het Nationaal Park de Hoge Kempen. Wij bieden allerlei leuke arrangementjes om te fietsen, wandelen, te shoppen of gewoon te relaxen.Auteur: tovpubliek
Meer informatie
Waypoint

Atlantis Hotel

Hotel Atlantis heeft 26 moderne kamers, een lounge bar, een ontbijtkamer met zicht op de binnentuin en een Italiaans Restaurant LA FOCACCIA ! Het hotel ligt in het groene gedeelte van Genk op 3 km van het stadscentrum en vlakbij één van de toegangspoorten van het Nationaal Park de Hoge Kempen. Wij bieden allerlei leuke arrangementjes om te fietsen, wandelen, shoppen of gewoon te relaxen. Sterren:*** Tel: +32 89 32 10 10 Website: http://www.hotelatlantis.be Email: info@hotelatlantis.be

Auteur: Jouw route op het Limburgse Fietsroutenetwerk
Meer informatie

Commentaires

    You can or this trail