Durée  5 days 9 hours 5 minutes

Coordonnées 15529

Publié 4 novembre 2018

Recorded octobre 2018

-
-
1 030 m
258 m
0
42
83
166,11 km

Vu 170 fois, téléchargé 13 fois

près de Bocairent, Valencia (España)

ETAPES

Bocairent - Vallada
-Distancia: 33,08 km
-Desnivell positiu: 838 m
-Desnivell negatiu: 1142 m
-Temps: 10 h 19'.

Vallada - Cases de Benalí
-Distancia: 30,05 km
-Desnivell positiu: 797 m
-Desnivell negatiu: 394 m
-Temps: 9 h 27'.

Cases de Benalí - Coll Bayart
-Distancia: 36,43 km
-Desnivell positiu: 1114 m
-Desnivell negatiu: 966 m
-Temps + - 10 h (El temps d'aquest dia és aproximat).

Coll Bayart - Cortes de Pallás
-Distancia: 22,54 km
-Desnivell positiu: 366 m
-Desnivell negatiu: 800 m
-Temps: 6 h 45'.

Cortes de Pallás - Venta Gaeta
-Distancia: 15,66 km
-Desnivell positiu: 798 m
-Desnivell negatiu: 552 m
-Temps: 4 h 23'.

Venta Gaeta - El Rebollar
-Distancia: 33,15 km
-Desnivell positiu: 1220 m
-Desnivell negatiu: 1168 m
-Temps: 9 h 58'.

La ruta està a wikiloc dia a dia en més informació, per accedir aquí teniu els enllaços.

Bocairent - Vallada
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-7-valencia-etapa-5-bocairent-vallada-31606207
Vallada - Cases de Benalí
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-7-valencia-etapa-6-vallada-cases-de-benali-31616458
Cases de Benalí - Coll Bayart
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-7-valencia-etapa-7-cases-de-benali-coll-bayart-31642198
Coll Bayart - Cortes de Pallás
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-7-valencia-etapa-8-coll-bayart-cortes-de-pallas-31667320
Cortes de Pallás - Venta Gaeta
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-7-valencia-etapa-9-cortes-de-pallas-venta-gaeta-31669536
Venta Gaeta - El Rebollar
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr-7-valencia-etapa-10-venta-gaeta-el-rebollar-31694369
Waypoint

Bocairent

Iniciem el camí on el deixàrem a Bocairent.
Carrefour

Desviament

Deixem la pista per un sender que quasi no es veu i que hem d'anar endevinant. Ens valdran de referència les restes d'alguns peirons que encara queden en peu. Això ens estalvia una llarga corba del camí.
Waypoint

Alt de la Coca

fountain

Font de Ballester

Aquí trobem una font amb aigua quan passem i una taula on seure a un racó molt fresc.
Waypoint

Tanca nova

En aquest Mas hi han instal·lat una tanca nova que ens barra el pas. Hem d'anar uns metres cap a la dreta i buscar el pas entre la vegetació i travessar uns cultius per tornar a trobar el camí.
Waypoint

Cases i Barranc de Morera

Aquí trobem un xicotet nucli de cases i creuem el barranc de la Morera.
Waypoint

Creu

Ara estem travessant la Serra Grossa. Després d'una pujada directa trobem una creu, que hem de suportar tots, i unes fantàstiques vistes del camí que anem pujant.
Waypoint

Alt de Figuerols

Encara que no passem per dalt estem molt prop de l'Alt de Figuerols.
Carrefour

Drecera

Seguint aquesta drecera ens estalviem una llarga corba del camí.
Carrefour

Deixem el GR 7

Aquí deixem el GR 7 per dirigir-nos a l'Alberg de Les Ermites on passarem la nit. L'endemà retrobarem el GR un poc més endavant.
refuge

Alberg de Les Ermites

Passem la nit a l'Alberg on trobem sopar desdejuni i unes magnífiques instal·lacions a un bon preu, on si sou federats o joves tindreu descomptes. També és d'agrair l'amabilitat del personal que l'atén.
Provisioning

Vallada

A Vallada trobem tot el necessari per a continuar el camí, bars, restaurants, tendes, transport i allotjament.
Waypoint

Barranc de Boquilla

Durant uns 8 km caminem seguint les contínues corbes del Barranc de Boquilla encaixonats entre els alts murs que el formen.
Waypoint

Barranc de la Hoz

Anem pujant pel Barranc de Boquilla i aquí conflueix, per la nostra esquerra, el Barranc de Mossén Pau. A partir d'aquí el Barranc passa a dir-se de la Hoz i està declarat Paratge Natural Municipal.
photo

Piedra de la Ventana

En arribar al Caserio del Chorrillo tindrem davant la Piedra de la Ventana, una impressionant formació rocosa. Aquí mateix deixem el barranc i comencem una forta, encara que curta, pujada fins a la Pista de la Meravellosa.
shelter

Casilla del Guardia

Aquí trobem un refugi perfectament arreglat i net, ens pot servir de refugi a la nit o en cas de pluja o mal temps. Té xemeneia i quan passem hi ha un poc de llenya, encara que no té porta ni finestra.
Waypoint

Tintorero

Travessem la carretera CV 590 que ve d'Énguera.
Carrefour

Desviament

Una vegada travessem la carretera anirem atents, ja que el sender ens surt per l'esquerra i inicia una forta baixada. També gaudirem de les vistes del camí que ens queda al davant.
Waypoint

Barranc de las Higuerazas

En travessar el Barranc comencem a pujar, travessarem una pista i trobarem un Mas i una tanca que ens barra el pas, veiem les marques a l'altra banda de la tanca. Nosaltres buscàrem el pas per la dreta, encara que saltant la tanca per un trencat. Una vegada passàrem van sortir uns quants gossos lladrant, caldrà anar amb compte.
Waypoint

Abric, balma, bivac

Després de passar la granja que ens barrava el pas pugem i passem per unes faixes de pedra. Allí trobem alguns abrics que ens podrien servir de bivac, el problema és que també els fan servir les ovelles de la granja i estam molt bruts. Supose que caminant per les faixes podríem trobar algun en condicions.
refuge

Cases de Benalí

A Cases de Benalí trobem un caserio restaurat amb gust i convertit en allotjament rural, Benalí Rural Tourism, molt acollidor. Especialment Steve que és cuiner, xef segons ell, encara que allí fa un poc de tot. Una acollida molt bona, un sopar i desdejuni fantàstics i una estada molt còmoda. Una agradable sorpresa!!
Waypoint

Rio Grande

Des de Cases de Benalí seguirem per una pista, en baixada continua i de vegades asfaltada, fins a Rio Grande. Allí iniciem una llarga pujada també per pista.
fountain

Font Freda

Trobem un desviament a l'esquerra que ens indica a 300 m Font Freda, on hi ha un dipòsit d'incendis. Uns metres més endavant trobarem un altre desviament a la dreta cap un altre dipòsit, Las Balsillas.
Waypoint

Barranc Cueva Horadada

Aquí acabem de baixar i tornem a començar la pujada fins al Coll Caroig.
Carrefour

Desviament

Anem seguint la pista de pujada i anirem atents a un desviament a la nostra dreta. Aquest continua la pujada per un camí més desdibuixat i així ens estalviem caminar per la pista que portem i amb la que acabem enllaçant una altra vegada.
fountain

Coll i Font Caroig 1002 m

Estem a 1'5 km del cim del Caroig, nosaltres no pujem ja que el día es molt llarc i encara ens queden uns 9 km. Aquí trobem una font en aigua i una bassa de incendis. També hi ha una caseta que de estar oberta sería un bon punt per fer nit, comprobem que esta tancada així que s'ha de continuar uns 9 km fins al Coll Bayart.
Col de montagne

Coll Bayart

Al Coll arribem a una de les pistes asfaltades del PENVA, el pla d'emergències de la Central Nuclear de Cofrents. Cap a l'esquerra en uns 10 km arribem a Teresa de Cofrents. Si seguim a la dreta, en uns 3 km, trobem la Casa del Mestre, en ruïnes, on possiblement es pot trobar un lloc on fer bivac. En aquest final d'etapa no trobem cap lloc on passar la nit així que ho hem solucionat quedant en un taxista, José Manuel, que ens espera al coll i ens porta fins a Aiora on passem la nit. L'endemà ens torna a aquest mateix punt per a continuar el camí.
Ruines

Casa del Mestre

A les ruïnes de la Casa del Mestre es podria fer un bivac precari. Des del Coll Bayart caminem uns 6 km per asfalt.
fountain

Font Sacaras

No vàrem veure la font, encara que sí un xicotet abeurador a l'esquerra del sender. Hi ha un pal informatiu que la nomena així que no ha d'estar molt lluny.
Waypoint

Puntal de Sacaras

Des d'aquí fins a Cortes de Pallars passarem per un dels paisatges més espectaculars del GR 7 amb l'Embassament de Cortes als nostres peus, la Mola a la nostra dreta, el Castell de Xirell a l'altra part del Riu Xuquer i una interessant massa boscosa per la qual caminem.
Provisioning

Cortes de Pallás

A Cortes trobem bars que tenen habitacions i ofereixen sopar i desdejuni així com qualsevol cosa que ens pogués fer falta.
Tunnel

Túnel i Pont

L'eixida de Cortes és molt menys atractiva que l'arribada. Haurem de travessar el túnel d'accés a la població que tan sols té una vorera molt estreta així com el pont que passa per dalt de l'Embassament. Després continuarem caminant per asfalt uns 8 km de la carretera CV 428 fins que ens desviem.
Carrefour

Desviament

Després de 8 o 9 km deixem la CV 428 per una pista que ens surt per l'esquerra en pujada. Per aquí també es pot accedir al Castell de Xirell.
Carrefour

Sender

Deixem la pista per un sender que en forta pujada ens porta a una zona molt abrupta.
Grotte

Cova, bivac

Aquest abric ens podria valdre, encara que Venta Gaeta ja està prop.
Carrefour

Desviament

Anirem atents al sender que ens surt per la dreta, ja que no es veu quasi i la pista ens allunya de Venta Gaeta.
Provisioning

Venta Gaeta

A Venta Gaeta el famós Restaurant Iranzo ofereix bon menjar i una xicoteta tenda on comprar algunes coses bàsiques. També hi ha una casa rural, el que fa d'aquest xicotet llogaret una parada obligada. Segons ens diuen, hi ha un xicotet local que si el demaneu a l'ajuntament (de Cortes) el deixen per a passar una nit.
Col de montagne

Coll Rodeno

En passar aquest coll deixem la Serra Martes a la nostra dreta. Venint de Venta Gaeta haurem vist un desviament, que de voler, ens portaria a aquest mateix coll però passant per tota la carena de la serra. Passaríem pel Pic del Martés, el Morales i el Ñoño, encara que això faria l'etapa molt més llarga i dura.
Waypoint

Casa Nicanor

La casa es troba completament en ruïnes i seguim pujant cap al Coll dels Carros.
camping

Campament de Tabarla

Al Campament trobem un espai obert però amb sostre. Hi ha taules que ens venen molt bé per a fer una parada i dinar, ja que està plovent. També podria servir per a passar la nit. Per a travessar el Riu Magre que trobarem aquí, buscarem un pontet, els senyals ens poden confondre.
Waypoint

Cases de Tabarla

Llogaret quasi totalment abandonat. Alguna casa encara es manté en peu i sembla ser utilitzada de tant en tant.
fountain

Pozico Valentin

A Pozico Valentin, així està escrit amb z, hi ha una font encara que quan passem no té aigua a pesar que aquesta tardor és prou plujosa. Està a la vora de la CV-429 que a la dreta va cap a Yátova i a l'esquerra cap a Hortunas i la Portera. Caminarem en paral·lel d'ella per un sender un parell de km.
Pont

Pont

Quan baixem a la carretera CV-429 el GR la travessa i baixa pel barranc que forma el riu Mijares per acabar eixint a Casas de Mijares. Com que està plovent i el Riu Magre que hem travessat un poc abans portava prou aigua decidim no baixar i creuar pel pont de la carretera el Riu Mijares. Així el camí és un poc més llarg, encara que no massa.
Waypoint

Casas de Mijares

Travessem aquest xicotet llogaret.
fountain

Campament de Las Moratillas, Font

Aula de la Naturaleza Las Moratillas on trobem una font, taules i una zona d'esplai. En continuar passarem molt prop de Fuente Umbría encara que ens desviarem abans d'arribar.
fountain

Font del Roser

A la Font del Roser no trobarem aigua, però es troba a la Microreserva de Flora de l'Ombria de la Font del Roser i la Freixeda. Aquí podem gaudir d'aquest singular racó on creixen Freixes entre altra vegetació.
Waypoint

Rambla Queixal.

Iniciem una pujada que ens portara fins al Cerro Simón.
Waypoint

Cerro Simón

Des d'aquí baixarem cap al pla on veurem el Rebollar.
Provisioning

El Rebollar

Al Rebollar no trobem gran cosa així que creuarem a l'altra banda de la A-3 on hi ha una àrea de servici.
refuge

Àrea de Servici

Aquí trobarem un bar restaurant i també un hostal on allotjar-se. Per altra banda a pocs metres també està el baixador de RENFE on paren trens que ens porten a Requena, en pocs minuts, o València.

Commentaires

    You can or this trail