-
-
1 230 m
317 m
0
3,6
7,3
14,55 km

Vu 3306 fois, téléchargé 140 fois

près de Ḑānā, Tafielah (Jordan)

(En el blog, se accede a la traducción automática al castellano, galego y euskera) (In the blog, you can access the automatic translation into English and other languages)

(Jordània) Ruta el gener de 2013; 15 km; +110 -950; 5,5 hores. Excursió organitzada dins del viatge a Jordània amb el següent itinerari: Dana, Wadi Dana, Feinan. Tipus de sortida: travessa lineal; Dificultat: fàcil.

FA ANYS: Els creuats van ocupar la ciutat de Aqaba el 1116, però l’any 1170 el magnífic port de la ciutat va caure en mans de Saladí. Precisament el 1162 va morir Ramon Berenguer IV, que havia succeït el seu pare el 1131. Va ser l’últim Comte de Barcelona ja que a partir d’ell els sobirans de Catalunya s’anomenaven reis. A la península hi havia altres regnes o comtats: Navarra, Aragó, Lleó i Castella, a més del regne de Còrdova que ocupava la meitat sud.

L’inici d’aquesta excursió és al poble de Dana, on s’hi arriba també per la Carretera del Rei. Estem a uns 1200 metres d’altitud, a la capçalera del Wadi Dana. El wadi (vall) s’ha definit com una reserva natural amb l’objectiu de l’estudi de la faura i la flora de la regió que porta a terme la Societat Reial per a la Conservació de la Naturalesa (RSCN). De moment s’han classificat més de 900 espècies de plantes (algunes abans desconegudes), així com també mamífers, rèptils, amfibis i aus.

La ruta que avui farem és quasi lineal i baixa en direcció sud-oest fins al Feinan Ecolodge, on dormirem. Es tracta d’un territori àrid i rocós de difícil trànsit fins i tot pels vehicles 4x4. Es veu que a principis de la dècada dels 90 varies dones d’Amman van decidir fer un llarg recorregut pel país per tal de registrar, en un inventari interessant, el que anava quedant de la cultura tradicional. Van arribar a Dana i van descobrir un poble totalment situat en uns temps que ja havien desaparegut i on els joves marxaven per tal de trobar feina i els vells morien. Així que es va decidir posar en marxa un pla per protegir el llegat etnogràfic, amb l’ajut de la RSCN. Es va dotar al poble d’infraestructures com electricitat, aigua potable i telèfon i es van començar a fer treballs de reconstrucció i restauració de més de 50 habitatges, la qual cosa va generar el retorn d’antics habitants... ...

Go to the blog
Ir al blog
Ves al blog

View more external

Commentaires

    You can or this trail