-
-
1 042 m
960 m
0
2,9
5,9
11,71 km

Vu 1301 fois, téléchargé 38 fois

près de Ramm, Aqaba (Jordan)

(En el blog, se accede a la traducción automática al castellano, galego y euskera) (In the blog, you can access the automatic translation into English and other languages)

FA ANYS: La ciutat d’Aqaba va ser saquejada, el 1024, per tribus de la zona i el 1068 un terratrèmol la va destruir. Així va caure la coneguda com a “ciutat fantàstica” que estava al pas dels pelegrins que anaven a La Meca. Precisament aquell any 1024 el comtat lliure de Castella va passar a dependre de Navarra, que tenia com a sobirà Sancho Garcès III, que alguns opinen que va participar a la batalla de Calatañazor. A Catalunya, el sobirà era Berenguer Ramon I, com a comte de Barcelona.

Aquest nit ha fet molt fred, però he tingut sort de portar un bon sac de dormir. A les tendes hi havia matalassos, llençols i mantes, però no era suficient pel fred nocturn del desert. Em llevo aviat perquè la llum del dia m’ha despertat i vaig a caminar una mica, buscant l’escalfor del sol que està més enllà del campament. Puc fer una foto d’una companya del grup que està gaudint del moment, més enllà. Amb el zoom observo qui sembla reflexionar profundament. El desert ja ho té això.

Una estona després arriba un cotxe des del poble i ens porta l’esmorzar. El cotxe segueix les roderes dels que van venir ahir fins aquí. Aquest desert té rutes perfectament conegudes pels beduins. Mentre prenc el cafè penso en la frase de T.E. Lawrence referint-se a la Rebel•lió Àrab “una guerra àrab, lliurada per dirigents àrabs, per aconseguir un objectiu àrab a Aràbia”. Probablement era el primer pas d’un sentiment d’identitat. En qualsevol cas, la creació dels diversos estats àrabs és un fenomen dels segles XIX i XX. De la mateixa manera que el naixement dels estats moderns d’Europa comença a partir del final de les monarquies i estem parlant del mateix segle XIX. Tot i amb això, moltes de les estructures monàrquiques i de noblesa es van mantenir en alguns països europeus. Amb els anys els més desenvolupats han estat els que van suprimir abans els privilegis medievals... ...

Go to the blog
Ir al blog
Ves al blog

View more external

Commentaires

    You can or this trail