Télécharger

Distance

10,15 km

Dénivelé positif

135 m

Difficulté technique

Facile

Dénivelé négatif

135 m

Altitude maxi

1 763 m

Trailrank

79 4,9

Altitude mini

1 660 m

Type d'itinéraire

En boucle

Durée

4 hours 20 minutes

Coordonnées

1459

Publié

7 septembre 2017

Recorded

septembre 2017
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
Soyez le premier à applaudir
4 commentaires
 
Partager
-
-
1 763 m
1 660 m
10,15 km

Vu 930 fois, téléchargé 65 fois

près de La Llagonne, Occitanie (France)

Ruta corresponent al PR 19 dels Randonnées en Pyrénées-Orientales
Iniciem la ruta en la parada del bus a la Rue Promenade du Pré de la Ville, en l’aparcament de la Mairie on veurem una placa informativa de la ruta.
Coordenades d’inici 42º 31’32.18” N 2º 7’ 14.49”
En la cruïlla següent seguim rectes deixant a la dreta el Camí Real amb una font abeurador de dos nivells. Continuem per la Rue Promenade du Cambre D’Aze, passada la corba agafem el primer carrer a la dreta que fa pujada, Rue du Cambre D’Aze, al final anem a l’esquerra pel camí d’en Tartes, trobem un indicador “Randomee Calvet”. Al final de les cases arribem a una espècie de placeta amb un transformador elèctric, seguim rectes i hi trobarem a la dreta un estable de cavalls i una tanca que hem de creuar.
Seguim pujant pel camí fins que s’acaba la pujada i just al final trobem un indicador, hem de girar a l’esquerra en direcció al Col del Mel i Font de la Vernada per un corriol seguint les marques grogues.
Quan sortim del bosc trobem un pla, al final del mateix una tanca amb l’indicador del Col Del Mel cap a l’esquerra girem i trobarem una antiga tanca canadenca feta de fusta. Continuem per aquest camí fins que arribarem a la carretera D32, la creuem i estem en el Col del Mel. En aquest punt hi ha indicadors de la Jaça D’en Calvet, però passada la “S” que fa el camí seguim rectes per un camí d’herba on tenim indicador de que la ruta no és la Bona ”X”, no en fem cas i seguim per aquesta drecera que es convertirà en un corriol i anirem a parar al camí, l’agafem cap a l’esquerra arribant al Pla de Les Postes amb l’indicador “Jasse D’en Calvet 1.3 Km PR19” fem cas a l’indicador i tot seguit trobem una tanca canadenca que deixem a l’esquerra. El camí al cap de poc passa a ser un corriol que ens durà al L’Estany de la Jasse D’en Calvet, estany artificial construït al 1968. No és de grans dimensions, però envoltat d’una passarel·la de fusta amb miradors i taules que li dona un cert encant.
Un cop encantats, anem cap a l’esquerra voregem l’extrem de l’estany i anem cap l’aparcament ( passa la carretera pel costat del mateix), prenem el camí a l’esquerra trobant un indicador de tornada que ens assenyala “La Llagone 5.9 Km”.
Arribarem a un planet verd amb les senyals al mig “La Llagone-Pla de les postes”, girem a l’esquerra. Continuem seguint les marques grogues i els indicador que trobarem, al final passarem per una explotació forestal i tot seguit arribarem a la carretera D32, la creuem cap ala dreta i veurem a l’altra banda uns piló amb el senyal groc. Passem pel seu costat per un corriol que ens torna a portar al voral de la carretera i continuem per corriol tot baixant fins que arribarem a una pista asfaltada, la D32 A. Seguim per aquesta pista a l’esquerra i sense deixar-la entrarem a la Llagone, continuem sense deixar la via per la que circulem fins arribar al lloc on hem deixat el cotxe.
Distància: 10.2 Km
Temps en moviment : 2 h 40’
Ascens: 196 m Descens: 195 mRuta que corresponde al PR19 dels Randonnées en Pyrénées-Orientales
Iniciamos la ruta en la parada del bus en la Rue Promenade du Pré de la Ville, en el aparcamiento de la Mairie donde veremos una placa informativa de la ruta.
Coordenadas de inicio 42º 31'32.18 "N 2º 7 '14:49"
En el siguiente cruce seguimos rectos dejando a la derecha el Camino Real con una fuente abrevadero de dos niveles. Continuamos por la Rue Promenade du Cambre De Aze, pasada la curva cogemos la primera calle a la derecha que hace subida, Rue du Cambre De Aze, al final vamos a la izquierda por el camino de en Tartes, encontramos un indicador " Randomee Calvet ". Al final de las casas llegamos a una especie de plazoleta con un transformador eléctrico, seguimos rectos y encontraremos a la derecha un establo de caballos y una valla que debemos cruzar.
Seguimos subiendo por el camino hasta que termina la cuesta y justo al final encontramos un indicador, debemos girar a la izquierda en dirección al Col de Mel y Fuente de la Vernada por un sendero siguiendo las marcas amarillas.
Cuando salimos del bosque encontramos una planicie, al final de la misma encontramos una valla con el indicador del Col Del Mel hacia la izquierda, giramos y encontraremos una antigua valla canadiense hecha de madera. Continuamos por este camino hasta que llegamos a la carretera D32, la cruzamos y estamos en el Col del Mel. En este punto hay indicadores de la Jaça D’en Calvet, pero pasada la “S” que hace el camino seguimos rectos por un camino de hierba donde tenemos indicador de que la ruta no es la Buena “X”, no hacemos caso y seguimos por este atajo que se convertirá en un sendero yendo a parar en un camino, la tomamos hacia la izquierda llegando al Pla de Les Postes con el indicador "Jasse de en Calvet 1.3 Km PR19" hacemos caso al indicador y a continuación encontramos una valla canadiense que dejamos a la izquierda. El camino pronto pasa a ser un sendero que nos llevará al El lago de la Jasse D’en Calvet, estanque artificial construido en 1968. No es de grandes dimensiones, pero rodeado de una pasarela de madera con miradores y tablas que le da un cierto encanto.
Una vez encantados, vamos hacia la izquierda bordeamos el extremo del estanque y vamos hacia el aparcamiento (pasa la carretera por el lado del mismo), tomamos el camino a la izquierda encontrando un indicador de vuelta que nos señala " la Llagone 5.9 Km ".
Llegaremos a una planicie verde con las señales en medio "La Llagone-Pla de les Postes", giramos a la izquierda. Continuamos siguiendo las marcas amarillas y los indicador que encontraremos, al final pasaremos por una explotación forestal y llegaremos a la carretera D32, la cruzamos hacia la derecha, veremos al otro lado un pilón con la marca amarilla. Pasamos por su lado por un sendero que nos lleva de nuevo al arcén de la carretera y continuamos por sendero bajando hasta que llegaremos a una pista asfaltada, la D32 A. Seguimos por esta pista a la izquierda y sin dejarla entraremos a la Llagone, continuamos sin dejar la vía por la que circulamos hasta llegar al lugar donde hemos dejado el coche.
Distancia: 10.2 Km
Tiempo en movimiento: 2 h 40’
Ascenso: 196 m Descenso: 195 m
Waypoint

Cami esquerra

Waypoint

Canadenca

Waypoint

Col del Mel

Waypoint

Corriol esquera

Waypoint

Creuem carretera

Waypoint

D32

Waypoint

D32A

Waypoint

Deixem el camí

Waypoint

Dreta

Waypoint

Esqerra llagone

Waypoint

Esquerra

Waypoint

Estany Jaça D'en Calvet

Waypoint

Explotació forestal

Waypoint

Inici

Waypoint

Pla de Les Postes

Waypoint

Rectes

Waypoint

Rectes1

Waypoint

Tanca i esquerra

Waypoint

Tornada

4 commentaires

 • Photo de rios.jaume

  rios.jaume 21 août 2019

  J'ai suivi cet itinéraire  vérifié  View more

  Una ruta fàcil i molt bonica. Comentaris i fotografies molt aclaridors. Moltes gràcies.

 • Photo de Calamity Trail

  Calamity Trail 3 nov. 2019

  J'ai suivi cet itinéraire  View more

  Very nice and peaceful route. We did it in November and saw some wild deers amidst the trees. Pretty magical.

 • Photo de cuocuo

  cuocuo 15 août 2020

  J'ai suivi cet itinéraire  vérifié  View more

  Magnifica ruta. molt recomenable. Explicacions claríssimes

 • Photo de Rigarpa

  Rigarpa 15 août 2020

  Mercés a tots els que heu fet el comentari de la ruta, realment és fàcil i relaxant.
  Salut

You can or this trail