-
-
272 m
162 m
0
5,6
11
22,31 km

Vu 36 fois, téléchargé 0 fois

près de Descanso, Orellana (Ecuador)

Sortida de Coca en bus Cia. Ciutat de Coca destinació Iuca Calanca fins parròquia de Taracoa per 1.25 $ ven indicat que per anar a la llacuna hi ha 4 Km. al arribar a la llacuna et trobes amb membres de la comunitat Parutu Yacu i t’ofereixen opcions totes passen per ells i les seves propostes, escullo una opció de caminar i em diuen que em portaran en barca a donar una volta pel llac i fins l'altre canto (això ho fem amb barca a rems) i que allà caminarem (es camina 1 Km sobre unes passarel·les de fusta sobre aigua) fins al riu Napo allà la comunitat ja te un altra barca (més gran i amb motor que han d’instal·lar) i amb aquesta em porten fins l’altra costat del Napo (s’han de fer voltes ja que hi ha bancs de sorra) A l’altra banda a poc de caminar 200 m hi ha l’escola de la comunitat i em diuen que a les 16 h. hi arriba una ranxera que arriba allà dona la volta i et porta a Sacha. Jo vaig caminant i seguin les indicacions que em donen faig tot el trajecte fins a la carretera asfaltada de Sacha caminant, de fet a pro de Sant Jose passa la ranxera en sentit d’anar i molt a prop de la carretera passa en sentit contrari però no la agafo, arribo a la carretera a peu i espero una ranxera que em porta per 0.75 $ fins a Sacha agafo per 1,25 $ un bus que e m porta a Coca. .... buffff salvat. Un dia fantàstic que va ploure a just després de passar el Napo però em vaig poder refugiar. El preu que em cobrava la comunitat per les barques i guies era de 5 $ l’aportació voluntària als guies va ser superior al 5$ per que s’ho val, els guies de la comunitat un 10. Una ruta molt recomanable. El Track inclou tant el que vaig fer a peu (la gran majoria) com el que vaig fer en les dues embarcacions.
Nota 1: segons em diuen, el llac Taracoa ha canviat de nom i ara es diu Ila Kucha.
Nota 2: al anar de la parroquia de Taracoa al llac vaig poder veure una planta de reincersiò petroliera, es a dir que introduixen a boses petrolieres esgotades aigua i... de boses de nova explotaciò. Per aqui hi ha una quantitat important de tubs i diposits i... de l'extracciò de petroli. Igual pots anar per una pista i al canto tens 20 tubs petroliers (aigua, petroli, gas,...)
Nota 3: El servei dels guies de la comunitat Ila Kucha molt bè i molt economic, un tfno. per contactar amb ells ès el 0980071973.

Commentaires

    You can or this trail