Durée  4 hours 19 minutes

Coordonnées 1860

Uploaded 8 septembre 2014

Recorded septembre 2014

-
-
305 m
162 m
0
4,7
9,4
18,86 km

Vu 1545 fois, téléchargé 55 fois

près de Lavaux-Sainte-Anne, Walloon (Belgique)

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne...

... een verdedigingswerk dat later een historische woning werd en een natuurlijk onderkomen.
De burcht van Lavaux-Ste-Anne dateert uit de 13e eeuw. Oorspronkelijk was de burcht niet meer dan een eenvoudige uitkijktoren, maar langzaamaan heeft hij zijn huidige allure gekregen, met zijn slottoren en -gracht.
Pas in de 17e eeuw werden de luxueuze appartementen aan de binnenplaats gebouwd, net als de monumentale renaissance-poort.

In het begin van de 20e eeuw maakte de 'Ligue des Amis du Château de Lavaux-Ste-Anne' zich sterk om het kasteel open te stellen voor publiek en om er musea in onder te brengen. In 2004 laat de Ligue de gebouwen restaureren, worden de musea heringericht en wordt het geheel aangepast aan de natuurlijke en landelijke sfeer van Famenne.
De vochtige zone bestaat uit de vijver, het moeras en de weiden.
La Wimbe est un ruisseau ardennais de Belgique, affluent de la Lesse qui fait donc partie du bassin versant de la Meuse. Il prend sa source à Haut-Fays, traverse les villages de Froidfontaine, Honnay et Revogne, contourne le château de Lavaux-Sainte-Anne et se jette dans la Lesse à Villers-sur-Lesse. Le débit moyen de la rivière mesuré à Lavaux-Sainte-Anne, (bassin versant de 93 km2), entre 1995 et 2003 est de 1,17 m3 par seconde

Commentaires

    You can or this trail