-
-
304 m
108 m
0
3,2
6,4
12,72 km

Vu 497 fois, téléchargé 17 fois

près de Goussargues, Occitanie (France)

Frankrijk in Beeld te voet over, langs en door Les Concluses, een adembenemend mooie gorge in het landschap te noord-oosten van Lussan in het departement Gard.
Een wandeling voor de geoefende wandelaar!
Deze Route is het best in de zomer te lopen. U wandeld door de droge rivierbedding van La Merderis. Kies voor deze tocht een dag uit waarop geen regen van betekenis is voorspeld. !!
De tocht is ongeveer 5 1/2 uur lang inclusief enige stops in het parcours.
De Aiguillon is een rivier in Zuid- Frankrijk , een zijrivier van de Cèze. De bron van de rivier de Aiguillon ligt op Mont Bouquet, ten westen van Lussan . Het stroomt door Lussan, Les Concluses, Goussargues waar het wordt samengevoegd met de Merderis en het stroomt in de Cèze stroomopwaarts van La Roque-sur-Cèze
Les Concluses de Lussan wordt beschreven als een natuurlijk juweel in het landschap van het Gard-Garrigue. De Aiguillon droogt in de zomer, maar heeft een rotsachtige kloof uitgehouwen genaamd Les Concluses op het kalkplateau. Vanuit een hooggelegen gezichtspunt is de kloof bezaaid met diepe geologische structuren die bekend staan ​​als marmites des géants ( potholes ). In de zomer is het populair bij wandelaars, die de waterloop volgen onder de steile overhangende kalksteenvalleien. De wanden van de kloof hebben veel klimroutes met een gemiddelde 8a moeilijkheidsgraad . Evenzo bevatten de muren van de vallei veel grotten en gaten. De grootste is de "Baume du Biou" of de grot van de os.
De Pierre Plantée, met uitzicht op de locatie van Les Concluses, op 3 km van het gehucht Beth, is een lange menhir (5,6 m) die spreekt van de aanwezigheid van een prehistorische bewoning.

View more external

stationnement

Start & Finish bij Parking Combe Saint-Martin

photo

Belvédere Les Concluses - Beaume des Boeufs

Rivière

Riviere L'Aiguillon

photo

Les Concluses

photo

Le Portail

photo

Les Concluses

Waypoint

Serre St.Martin

Waypoint

Combe de Queue de Boeuf

Waypoint

Combe de Pourinau

Waypoint

Aansluiting op D643 naar Parking

Grotte

Les Grottes de Bruguier

Site archéologique

La Pierre Plantée (Menhir)

Rivière

Aankomst in bedding Le Merderis

Waypoint

Rocher de Pallion

Rivière

Le Merderis

Waypoint

Combe de la Draille

Rivière

Rivière L'Aiguillon

Waypoint

Pierre Fiche

Waypoint

Beaume de la Fortune

2 commentaires

 • Photo de M.NW

  M.NW 7 oct. 2019

  I have followed this trail  vérifié  View more

  Passage impossible dans le merderis
  à droite comme a gauche. Végétation impénétrable. Nous avons du remonter sur nos pas jusqu’a la pierre plantée et trouver un itinéraire bis.
  Dommage car faire la boucle aurait ete sympa

 • Photo de FrankrijkinBeeld.com

  FrankrijkinBeeld.com 7 oct. 2019

  Dommage que le passage étroit se soit fermé. Le passage que nous avons parcouru ici en 2018 était le passage de Meredis étroit mais praticable. Le chemin n'est probablement plus maintenu.
  Merci pour votre réponse à notre promenade.

You can or this trail