Durée  4 hours 37 minutes

Coordonnées 3453

Publié 5 novembre 2018

Recorded novembre 2018

-
-
1 366 m
960 m
0
3,6
7,3
14,51 km

Vu 884 fois, téléchargé 62 fois

près de Llanars, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Llanars.

Anirem al començament del camí de l'Ascensió, que està al final del carrer de l'Hotel el Grèvol i el seguirem.
També podeu veure:
Llanars-Oratori de l' Ascensió-la Moixa-Riberal de Feitús
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/llanars-oratori-de-l-ascensio-la-moixa-riberal-de-feitus-25686988

En la pujada passarem per sobre d'un parell de cases i arribarem a una cruïlla on deixarem la pista i seguirem el camí que puja.
Més amunt el camí esdevé un vell camí de carretes, que seguirem tot pujant fins trobar un revolt on el camí canvia de sentit, de Llevant a Ponent . En aquest punt seguirem pel camí que marxa a Llevant i que ens pujarà a trobar un vell camp que s'està embardissant.
El creuarem per la part de sota, on tenim el rastre del vell camí, que ens portarà a trobar un gran camp herbat. El creuarem per la part de dalt i anirem a pujar al caire de la muntanya que tenim al davant per la cara de Llevant. Pujarem caire amunt per un petit rastre de vaques a trobar els morros de les primeres roques on anirem trobant les coves de la Vallabriga (són vàries les coves i els avencs).
Recordeu que NO ES RECOMANABLE BAIXAR SOLS, CAL PORTAR UNA CORDA i també un podall per netejar les entrades.
Un cop visitades, pujarem en un petit pla que està a sobre i anirem en direcció a Llevant per creuar la roureda, en lleugera baixada, per trobar una pista forestal que puja de la casa de la Vallabriga i que seguirem tot pujant fins que trobarem una cruïlla de pistes.
Deixarem la que venim seguint i que marxa a Ponent per agafar la que puja en direcció a Llevant a trobar una tanca per el bestiar. La creuarem i pujarem pel camí que ressegueix la tanca. Un tros més amunt el camí s'aparta del filat i marxa en direcció al nord-est.
Passarem per la Font de les Basses de les Mines i anirem al Pla dels Morts on trobarem les restes d'unes perforacions mineres. En aquest punt seguirem el rastre que puja al nord a creuar el Pla de la Serra per arribar a un nou tancat del bestiar.
El creuarem i sortim al camí que puja a l'Oratori de l' Ascensió. El seguirem fins arribar a una cruïlla on ens permet de creuar la tanca. Deixarem el camí que venim seguint i agafarem el que marxa a Llevant a trobar l'Oratori de l'Ascensió.
També podeu veure:
Camprodon-l' Oratori de l' Ascensió-Veinat de Freixenet
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/camprodon-l-oratori-de-l-ascensio-veinat-de-freixenet-29429831

La baixada la farem per la cara est, tot seguint el patit rastre que ens baixara a trobar un camp. El creuarem per la cara sud per anar a trobar una pista forestal que seguirem tot baixant, fins trobar una cruïlla de pistes. En aquest punt anirem per la que marxa per sobre d'un camp herbat en direcció al nord a trobar un altre pista.
La seguirem tot baixant com uns 80 a 100 metres aproximadament. Aquí per sota de la pista tenim un tancat del bestia i una maneta al costat del arbre (també te una fita) que ens permet de creuar. Un cop em creuat anirem amb direcció al nord- est, tot baixant lleugerament, a trobar una vella pista forestal que seguirem i que ens portarà al veïnat de Freixenet.
Aquí trobarem la pista emporlonada que seguirem tot baixant i que ens portarà a trobar la carretera de Camprodon a Molló. La seguirem en direcció al sud-oest fins trobar una cruïlla (pal indicatiu). Deixarem la carretera i anirem per la pista emporlonada que ens portarà a Camprodon, tot passant per el Cementiri i la Font del Ferro.
En arribar a les primeres cases de Camprodon, anirem a la Residencia d' avis, per pujar per el carrer que va en direcció al nord-oest a trobar l'ultima casa (estem dintre d'una propietat privada, sigueu respectuosos) que voltarem, primer per la cara nord-est i tot seguit la nord, per agafar un camí que ens porta a trobar una nova edificació mes amunt on trobem una pista asfaltada que seguirem tot baixant.
En el primer revolt on la pista canvia de sentit oest a sud, la deixarem per creuar un prat i anar a trobar un camí al altre costat del camp que seguirem i que ens portarà a trobar una pista forestal que seguirem amb direcció a Ponent, per anar a trobar la casa de la Vallabriga de Baix (estem dintre d'una propietat privada, sigueu respectuosos).
La creuarem i agafarem tot baixant el camí de la Rossa que ens portarà al nostre punt de sortida.

Cartografia Editorial Alpina, mapa Costabona.

View more external

Commentaires

    You can or this trail