Télécharger

Distance

16,3 km

Dénivelé positif

176 m

Difficulté technique

Facile

Dénivelé négatif

176 m

Altitude maxi

101 m

Trailrank

57

Altitude mini

33 m

Type d'itinéraire

En boucle

Durée

4 hours 16 minutes

Coordonnées

2901

Publié

15 mars 2016

Recorded

mars 2016
Soyez le premier à applaudir
Partager
-
-
101 m
33 m
16,3 km

Vu 1369 fois, téléchargé 29 fois

près de Michelbeke, Flanders (Belgique)

Zondag 13 maart 2015 was eindelijk nog eens een droge, zonnige maar nog vrij frisse zondag. We trokken naar de Vlaamse Ardennen voor een wandeltocht georganiseerd door De Randstappers in de Brakelse deelgemeentes Michelbeke, Elst en Zegelsem.

We vertrekken uit zaal De Vierklaver te Michelbeke in westelijke richting door de Lepelstraat. Na 200m nemen we de onverharde weg rechts langs de laagstamboomgaard. Aan een vage splitsing 75m verder gaan we rechtdoor, tussen de rijen fruitboompjes door de helling omhoog (foto).
(Opmerking: Deze boomgaard mocht misschien alleen tijdens deze wandeling doorkruist worden: wie liever niet over privédomein gaat, kan het pad naar rechts volgen en 150m verder links omhoog naar de Poorterij wandelen).
Achter de boomgaard gaan we even rechts-links om aan de Poorterij te komen, die een metertje lager ligt. We gaan naar links en blijven nog even de rand van het veld volgen, tot we makkelijk omlaag kunnen naar de weg.

De Poorterij volgend (foto), negeren we de wegen rechts en links en bereiken via een onverharde weg en een paadje tussen platen muren (foto) het buurdorp Elst. Rond de door bebouwing wat ingesloten St-Apolloniakerk (foto) en langs de Geutelingenstraat het dorp weer uit. We volgen het voetpad naar rechts naar de Lepelstraat, die we linksaf volgen.

De wat drukkere Gentsestraat oversteken en de Pottenberg in, waar we links houden op de veldwegel (foto) die ons langs de Leberg naar de Kleine Gastenhoek voert. Even linksaf en dan naar rechts langs de visvijvers naar de Leberg, die we even naar links volgen om weer linksaf de Bleinstraat in te wandelen..

Vlak voor een bocht naar links gaan we rechtsaf omlaag het Kloosterpad in (foto). De fraaie wegel voert ons naar en langs het nu verlaten en wat vervallende gebouw van het Ursmarus rusthuis van Zegelsem. In het mini-zaaltje rechts achter de St-Ursmaruskerk (foto) vinden we onze eerste rustpost.

Langs de Teirlinckstraat klimmen we weer uit het dorpje omhoog (foto), steken de drukkere Oudenaardestraat over en volgen ruim 750m de Leierwaarde om dan rechtsaf een landweg door de velden omlaag te nemen, voorbij een alleenstaande witte hoeve (foto).

Aan de kruising met het Perreveld gaan we voor een lusje eerst even naar links, dan rechts door de Bosstraat (foto), rechts door de Patrijsweg (foto) en op de T-splitsing weer de onverharde weg rechts die ons terug naar Perreveld brengt, die we deze keer in de andere richting volgen.
Terug over de Oudenaardestraat zijn we al snel terug aan de achterzijde van de St-Ursmaruskerk van Zegelsem. We ronden de kerk rechtsom, door het kerkhof en dalen de trappen af terug naar de rustpost.

Na de rust nemen we de Teirlinckstraat naar links, volgen de Haaghoek en nemen aan de Y-splitsing (foto) links de Perlinkweg omlaag (foto) tot aan de watermolen (foto) waar we het pad rechtsaf volgen naar de Pottenberg. Rechtsaf en voorbij een van de in deze streek nog talrijke alleenstaande hoeves en linksaf de landweg voorbij de volgende hoeve (foto) naar de wijk Sieregem.

Rechtsaf naar de Gentsestraat, even links en dan rechtsaf Vissegem in. Voorbij het kruispunt met het mooie ingegroeide kapelletje (foto) en verder door Vissegem tot aan Rekelberg (foto). Even rechts en dan linksaf door Borgveld naar Boembeke (foto). Deze straat volgen we naar rechts, ze gaat over in de Heksteelstraat (foto) en die brengt ons terug naar De Vierklaver.
Waypoint

Door de Boomgaard omhoog

Waypoint

Poorterij (GR Vlaamse Arden)

Waypoint

Langs de GR Vlaamse Ardennen

Waypoint

Steegje in Elst

Waypoint

Sint Apolloniakerk, Elst

Waypoint

Achter de Geutelingenstraat

Waypoint

Kapel Lepelstraat

Waypoint

Veldweg tussen Potten- en Ledeberg

Waypoint

Nabij de Klein Gastenhoek

Waypoint

Kloosterpad

Waypoint

Kloosterpad

Waypoint

St Ursmaruskerk Zegelsem

Waypoint

Zegelsem

Waypoint

Leierwaarde

Waypoint

Tussen Leierwaarde en Perreveld

Waypoint

Tussen Leierwaarde en Perreveld

Waypoint

Bosstraat

Waypoint

Patrijsweg

Waypoint

St Ursmarus Zegelsem

Waypoint

Splitsing Perinkweg - Keiweg

Waypoint

Perinkweg

Waypoint

Watermolen

Waypoint

Silobanden

Waypoint

Sieregem

Waypoint

Wegkapelletje Vissegem

Waypoint

Vissegem

Waypoint

Rekelberg

Waypoint

Hoevepomp, Boembeke

Waypoint

Paardenkoterij in Boembeke

Waypoint

Kapel Heksteelstraat

Approvisionnement

Zaal De Vierklaver

Pique-nique

Zegelsem Rust

Commentaires

    You can or this trail