Temps en mouvement  4 hours 18 minutes

Durée  5 hours 6 minutes

Coordonnées 3958

Publié 5 mai 2019

Recorded mai 2019

-
-
969 m
678 m
0
5,7
11
22,95 km

Vu 31 fois, téléchargé 1 fois

près de Moro, Catalunya (España)

L'excursió comença al poble de Moror, a tocar de la font del poble, al peu de la carretera local de Sant Esteve de la Sarga. Aquesta via es correspon, més o menys, amb el camí de Mur a Sant Esteve de la Sarga. Nosaltres l'agafem cap a l'oest i envoltem Moror per la banda de baix.

Una vegada hem deixat enrere aquesta localitat, a mà esquerra, veiem la cabana del Carrió. Aquest és el punt en el qual ens hem de desviar pel camí de la Pedrera, que comença a baixar cap a la vall formada pel barranc del Bosc.

Primer cap al sud-oest, després cap al sud i finalment cap al sud-est, avancem per aquesta via mentre perdem més i més altura. Davant de nosaltres, s'eleva de manera majestuosa el massís del Montsec d'Ares amb el seu cim culminant, Sant Alís, de 1.675,4 msnm.

En acabant, el camí de la Pedrera trenca decididament cap a migjorn per després dur-nos en direcció nord-oest. És aleshores quan travessem la partida de Lo Serradot.

Novament, girem cap a l'esquerra i, al remat, abandonem aquesta via per a incorporar-nos, cap a la dreta, al camí de la Rialera, dit així per la partida per on passa. Endemés, es correspon, més o menys, amb el camí de Moror a Sant Esteve de la Sarga.

Continuem baixant més i més per a passar el barranc de la Mulla. El camí és senzill i no té massa pèrdua. A més a més, no massa sovint però de vegades veiem marques de GR que ens confirmen la bona direcció.

En havent travessat el barranc de la Mulla, comencem a pujar. A mà esquerra, enclotada, portem la llau del Quiró que, aigües amunt, té el nom de barranc de la font Tova.

Després d'un tram d'ascensió acompanyats de bosc i sotabosc, quan deixem de pujar apareixen grans prats i terrenys conreats. De fet, quan el camí de Moror a Sant Esteve de la Sarga va a parar a un d'aquests trossos, l'abandonem i trenquem cap a la dreta per una pista que es correspon amb el camí dels llocs de la Feixa i que, en cosa de cinc minuts, ens retorna a la carretera local de Sant Esteve de la Sarga.

Agafem la carretera, que és per on continua el camí dels llocs de la Feixa, molt a prop ja del poble de Beniure, on hi fem cap en cosa de deu minuts més. Es tracta d'un nucli de reduïdes dimensions on hi destaca la xicoteta església dedicada a sant Roc, de factura, pareix que, moderna.

Deixem enrere Beniure i fiquem rumb ja a Sant Esteve de la Sarga, nucli principal d'aquest municipi des de primeries del segle XX. Hi apleguem al cap de mitja hora. Recorrem els seus carrers i baixem a contemplar l'església de sant Esteve, romànica, ubicada a la banda de baix de la localitat.

Acabada la visita, desfem els nostres passos fins al punt on havíem enllaçat amb la carretera local de Sant Esteve de la Sarga. En aquest punt se li separa el camí dels llocs de la Feixa. Nosaltres continuem la excursió recte per la carretera, que a partir d'ací també es correspon amb el camí de Sant Esteve de la Sarga a Cellers.

Amb aquesta via anem guanyant altura a poc a poc. A mà esquerra ens acompanya la serra d'Alzina. Al cap d'un quart d'hora, travessem el barranc d'Alzina i és aleshores quan el camí de Sant Esteve de la Sarga a Sellés es perd cap al nord-est en direcció a una granja que queda per damunt de nosaltres.

Continuem l'excursió per la carretera local i, als cinc minuts, passem per la Masia, una casa isolada que no para massa lluny d'Alzina. De fet, no tardem en fer cap al peu d'aquest poble.

El camí del Grau arranca a la nostra esquerra, arrapat a la paret rocosa del cingle d'on penja Alzina. Una forta pujada ens duu fins a dins del poble. L'església, dedicada a la santa Creu, està situada a la banda de dalt del nucli. Pugem a veure-la.

Després, anem a buscar la carretera d'Alzina, que baixa per fora del poble per a trobar la carretera local de Sant Esteve de la Sarga.

Ara ens espera mitja hora llarga de camí per la carretera que, de manera intermitent, es correspon amb el camí de Sant Esteve de la Sarga a Mur, fins a la font de la Mulla que, al seu torn està a mitja hora de Moror. En total, una hora per a arribar a aquest poble del Pallars Jussà. Recorrem els seus carrers pràcticament buits i, en acabant, fiquem el punt i final a l'eixida.
Waypoint

Moror

photo

Carretera local de Sant Esteve de la Sarga / Camí de Mur a Sant Esteve de la Sarga

Waypoint

Cabana del Carrió

photo

Camí de la Pedrera

photo

Camí de la Rialera / Camí de Moror a Sant Esteve de la Sarga

photo

Camí de Moror a Sant Esteve de la Sarga

photo

Camí dels llocs de la Feixa

photo

Carrretera local de Sant Esteve de la Sarga / Camí dels llocs de la Feixa

Waypoint

Beniure

photo

Carrretera local de Sant Esteve de la Sarga / Camí dels llocs de la Feixa

Waypoint

Sant Esteve de la Sarga

Architecture sacrée

Església de sant Esteve

photo

Carretera local de Sant Esteve de la Sarga / Camí de Sant Esteve de la Sarga a Cellers

Waypoint

Casa la Masia

photo

Carretera local de Sant Esteve de la Sarga / Camí de Sant Esteve de la Sarga a Cellers

photo

Camí del Grau

Waypoint

Alzina

photo

Carretera d'Alzina

fountain

Font Perelló

photo

Carretera local de Sant Esteve de la Sarga / Camí de Sant Esteve de la Sarga a Mur

fountain

Font de la Mulla

photo

Carretera local de Sant Esteve de la Sarga / Camí de Sant Esteve de la Sarga a Mur

photo

Vista de Moror

Waypoint

Moror

Waypoint

Moror

Commentaires

    You can or this trail