Temps en mouvement  une heure 24 minutes

Durée  2 hours 9 minutes

Coordonnées 836

Publié 6 mai 2021

Recorded mai 2021

-
-
52 m
18 m
0
1,4
2,8
5,54 km

Vu 18 fois, téléchargé 1 fois

près de Poperinge, Flanders (Belgique)

Bron:
https://www.facebook.com/talbothouse.be/posts/4605999026083108
https://www.youtube.com/channel/UCnpNigHu-rqQ_lPto-Xi2NQ


Op Stap met Tubby, de nieuwe stadswandeling in Poperinge met audioverhalen over Talbot House. De wandeling kan je gratis downloaden op onze website hieronder of oppikken bij Talbot House of de Dienst Toerisme.

Anekdotes en verhalen
“Door QR-codes te scannen krijg je Tubby te horen en krijg je tal van foto’s te zien. Je ontdekt tijdens de wandeling tal van anekdotes en spannende verhalen. Onderweg horen ze onder andere het verhaal van hoe Tubby met zijn goede vriend Dr. Gosse een jonge deserteur van het vuurpeloton redde door zijn papieren te vervalsen. De spannende anekdote van hoe soldaat Pettifer tijdens een hevig bombardement Poperingse kinderen het leven redde, komt ook aan bod”, aldus Simon.

In de wandeling zitten tien oorlogsverhalen verwerkt. Enkele stopplaatsen zijn het standbeeld van Ginger op de Grote Markt, de dodencellen en Poperinge Old Military Cemetary. “Een bijzonder verhaal is dat van René en Alida Berat, de Poperingse huisbewaarders die tijdens de Tweede Wereldoorlog het Huis mee van de ondergang gered hebben. Het verhaal wordt verteld op de stedelijke begraafplaats Oud-Rekhof, bij hun laatste rustplaats.” De gratis wandelkaart is te verkrijgen in Talbot House en bij de Dienst Toerisme.
Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Commentaires

    You can or this trail