Télécharger

Distance

17,41 km

Dénivelé positif

905 m

Difficulté technique

Difficile

Dénivelé négatif

905 m

Altitude maxi

559 m

Trailrank

27

Altitude mini

48 m

Type d'itinéraire

En boucle

Coordonnées

1856

Publié

27 août 2012

Enregistré

août 2012

Filtres avancés

Filtrer par mois ou date de l'enregistrement. Voir uniquement les itinéraires des personnes que vous suivez.

Démarrer Wikiloc Premium Mettez à niveau pour supprimer les annonces
Filtres avancés Filtres avancés
Soyez le premier à applaudir
Partager
-
-
559 m
48 m
17,41 km

Vu 513 fois, téléchargé 23 fois

près de la Vall de Santa Creu, Catalunya (España)

Aparquem el pàrquing i pugem les escales en direcció a l’ermita de Santa Helena. Quan arribem a Santa Helena trobarem l’encreuament AE133-Santa Helena i seguirem la banderola que indica direcció Palau-saverdera 1h15’. És el camí que s’enfila amunt deixant a la nostra dreta la barana de la corda. Un cop som al camí de dalt seguim fins al final el camí que gira a la dreta i voreja la muntanya i seguirem direcció al Mas Ventós. Al Mas Ventós trobarem l’encreuament AE153, i haurem de seguir en la direcció que indica Palau-saverdera 55’: és un corriol que baixa suaument amb grans vistes a la badia de Roses. Durant la baixada trobarem una desviació a la dreta. Si l’agafem a uns 20 metres podem veure el dolmen Muntanya d’en Caselles. Reculem pel mateix camí i tornem a trobar el camí que ens portarà fins a Palau-saverdera. El corriol, anomenat antigament camí de les Devotes, segueix baixant per entre feixes. En alguns trams encara es poden veure murs de pedra seca i alguna barraca tradicional. Arribarem en un dels extrems del poble: entrarem al poble fins a la plaça Major i ens dirigirem cap al carrer de Sant Onofre, que creuarem tot seguint el carrer de Roses i seguidament cap al carrer de Balmes, des d'on sortirem del poble per la urbanització de Bellavista en direcció a Roses. Aquest camí, ara molt planer, és una petita pista que transcorre per entre cultius d’oliveres fins a arribar a la urbanització de Mas Fumats, agafarem el carrer asfaltat i ens enfilarem fins a dalt de tot de la urbanització on començarem a baixar pels seus carrers que destaquen per tenir un pendent força pronunciat fins a agafar un corriol a la nostra esquerra, que ens portarà fins a la carretera que haurem de creuar per arribar a l’encreuament AE150 - Can Palou.

Una situats a l’encreuament de Can Palou, hem d’agafar la direcció que indica la Selva de Mar 2h05: queden 3h35’ per arribar a Sant Pere de Rodes, de nou.

Seguirem un corriol molt bonic que va paral·lel a la carretera fins a creuar-la, uns 600 metres més enllà. El corriol transcorre entre murs de pedra seca. Passarem al costat de l’anomenada Torreta o Torre del Moro que data del segle XVI-XVII. A l’altre costat de la carretera el camí va pujant tot fent ziga-zagues fins al coll de Sant Genís. Hi ha moltes feixes construïdes amb murs de pedra seca, tot i que en els llocs de difícil accés el seu estat de conservació és dolent.

Una vegada al coll de Sant Genís, anirem baixant en direcció a la Selva de Mar per una pista més ampla, creuarem un pas de bestiar i seguirem sempre la pista ampla direcció al Mas Estela. Quan estiguem propers al Mas Estela, podrem veure els camps de vinya ecològica molt ben cuidats i haurem de creuar dues tanques que passen al costat dels camps. El camí passa a la vora d’un riuet i és un tram molt agradable.

Una vegada veiem l’entrada del Mas Estela, la pista ja és asfaltada fins a arribar al poc conegut poble de la Selva de Mar, per continuar cap a Sant Pere de Rodes. No cal entrar al poble. Trobareu l’encreuament AE135: queda 1h35 per Sant Pere de Rodes. Creuant el riu, a l’altra banda, puja el camí que ens tornarà a Sant Pere de Rodes, tot i que us aconsellem fer una passejada pels carrerons d’aquest llogarret.

Una vegada haurem creuat el pont, hem de girar a l’esquerra i començar a pujar les escales que s’enfilen muntanya amunt direcció al monestir. El camí, tot i que va fent petites marrades, puja força i és bastant abrupte i molt pedregós. La pujada és llarga però no té pèrdua.

Una vegada arribem a dalt de tot, la visió que tenim del monestir és molt poc coneguda, ja que som just a l’altra banda de l’entrada principal. Seguint el camí asfaltat el vorejarem i trobarem l’encreuament AE134. Seguint el camí d’Itinerànnia, que indica Vall de Santa Creu per Santa Helena, ens dirigirem cap a Santa Helena, on tornarem a trobar l’encreuament on havíem iniciat la ruta, AE133. Aquesta vegada seguirem la direcció de la Vall de Santa Creu per coll del Perer i trobarem les escales que ens portaran al pàrquing.

Voir plus external

Commentaires

    Vous pouvez ou sur cet itinéraire