Durée  5 hours 44 minutes

Coordonnées 1963

Publié 25 septembre 2018

Recorded septembre 2018

-
-
2 183 m
1 508 m
0
2,9
5,7
11,47 km

Vu 337 fois, téléchargé 25 fois

près de Planès, Occitanie (France)

Ruta que correspon en part al PR7 del llibret de Pyrénées Catalans que podem obtenir en els punts d’informació.
La ruta comença en la població francesa de Planés. Venint de Puigcerdà passem per Saillagosa en direcció a Mont Louis. Poc després del Coll de La Perche, passat un pas a nivell veuren a la dreta una desviació cap a St Pere dels Forcats, on hi trobarem les indicacions per arribar a Planés.
Deixem el cotxe en una zona d’aparcament davant de l’ajuntament (Mairíe).
42º29.529’ N, 2º80363’ E
Aquí podem triar dues rutes que estan en el llibret:
La que va cap l’Orri de Planés i l’Estany de Planés
Ruta temàtica pel bosc de Fontpedrouse, els arbres de l’alt Conflent.
Avui anem a veure l’Estany de Planés, normalment està sec o sembla un aiguamoll, ja que està format per l’embassament de l’aigua que prové dels desglaç.
Sortim de l’aparcament i un cop estem en la carretera girem a l’esquerra en direcció a la primera casa que trobem a l’esquerra de color crema clar on hi tenim el primer indicador de la ruta, ruta ben senyalitzada i sense pèrdues. Seguim les indicacions d’Orri de Planés 3.4 Km PR7. Les marques a seguir, com sempre, són grogues.
Pugem pels carrers i trobarem un altre senyal. Per la tornada vindrem per l’esquerra, ara anem rectes cap a la dreta on hi trobarem més indicadors
Continuem per un camí d’herba en constant pujada pel marge esquerra del Riu Planés
Aviat haurem de creuar el riu i la millor manera és per un pont de fusta que tenim uns metres més avall
Arribem a una cruïlla on deixarem al camí d’herba girant a l’esquerra per un camí força pedregós i creuarem una pista continuant rectes, trobant en un pi la nostra marca gorga de referència. Al cap d’una estona creuem una tanca i continuem pujant.
Més endavant trobarem un altre senyal que ens indica anar a la dreta en direcció a l’estany 2Km 40’. Anem pujant per la pista d’herba paral·lels al riu fins que trobem una pista que prenem cap a l’esquerra.
Arribarem a un pla i al fons veiem una altre indicador, anem a la dreta en direcció al Pla de l’Orri, (un orri és una cabana de pedra seca utilitzada pels pastors)
El següent pas és creuar el riu i continuar pujant.
Tornem a trobar una tanca senyalitzada com a pàrquing, la creuem i seguim a l’esquerra veient en un arbre i una roca la ratlla groga.
El camí es converteix en un corriol per damunt de l’herba. Ala pocs metres torbem una nova tanca amb la indicació de xona de pastures
Més amunt creuem un altre pont continuant i intuint el corriol per l’herba guiant-nos per les marques grogues que anem trobant.
Veurem en un arbre la senyal de canvi de direcció. No li fem cas i seguim rectes trobant uns metres mes amunt un pal indicador on poden triar, anar a l’estany (sense senyalització) o tornar al poble. Bé, ja que hi som seguim amunt.
La ruta ja no està senyalitzada , però no et pots perdre ja que tan sols has d’anar seguint la vall i majoritàriament veus el camí a seguir ajudats per les fites de pedra.
Arribarem a l’Orri de la Pleta dels Pastors, on algú ha d’haver pernoctat doncs hi ha restes de foc, continuem fent camí i en no massa estona arribarem a l’Estany de Planés. Més aviat un aiguamoll que un estany, però al menys hi havia una mica d’aigua.
Estem rodejats de parets verticals que en envolten al final de la vall. Des d’aquí podem veure el Pic de l’Orri, el Serrat de les Esques, el Serrat dels Lloser, la Torre d’Eina, el Serrat de les Fons, la Cambra d’Ase, el Puig de l’home Mort....
Tornem pel mateix camí per on hem vingut fins arribar al pal indicador i segui, en direcció a Planés, on ja tenim la ruta marcada. La ruta original torna pel mateix camí que per on hem vingut, però seguint per aquest itinerari la fem circular que sempre és més entretinguda.
Trobarem una tanca que creuarem i anirem seguint fins que trobarem una pista en la que ens incorporem seguint a la dreta uns 100 m i tornarem a veure indicacions per seguir per un corriol molt pedregós a l’esquerra, trobarem alguna tanca més fins que creuarem el mateix camí dos cops trobant més rètols que seguirem arribant a una pista asfaltada.
Seguim uns 25 m i girem a l’esquerra en direcció a un alberg on tancarem la circular, que és per on em pujat, girem a la dreta per arribar a la carretera i un últim cop a la dreta per tal d’arribar a l’aparcament.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ruta que corresponde en parte al PR7 del librito de Pyrénées Catalanes que podemos obtener en los puntos de información.
La ruta comienza en la población francesa de Planés. Viniendo de Puigcerdà pasamos por Saillagosa en dirección a Mont Louis. Poco después del Coll de La Perche, pasado un paso a nivel vernos a la derecha un desvío hacia San Pedro de los Forcats, donde encontraremos las indicaciones para llegar a Planés.
Dejamos el coche en una zona de aparcamiento delante del ayuntamiento (Mairie).
42º29.529 'N, 2º80363' E
Aquí podemos elegir dos rutas que están en el libro:
La que va hacia el Orri de Planés y el Estanque de Planés
Ruta temática por el bosque de Fontpédrouse, los árboles del alto Conflent.
Hoy vamos a ver el Estany de Planés, normalmente está seco o parece un humedal, ya que está formado por el embalse del agua que proviene del deshielo.
Salimos del aparcamiento y una vez estamos en la carretera giramos a la izquierda en dirección a la primera casa que encontramos a la izquierda de color crema claro donde tenemos el primer indicador de la ruta, ruta bien señalizada y sin pérdidas. Seguimos las indicaciones de Orri de Planés 3.4 Km PR7. Las marcas a seguir, como siempre, son amarillas.
Subimos por las calles y encontramos otra señal. Para el regreso vendremos por la izquierda, ahora vamos rectos hacia la derecha donde encontraremos más indicadores.
Continuamos por un camino de hierba en constante subida por el margen izquierdo del Río Planés
Pronto tendremos que cruzar el río y la mejor manera es por un puente de madera que tenemos unos metros más abajo
Llegamos a un cruce donde dejaremos el camino de hierba girando a la izquierda por un camino bastante pedregoso y cruzaremos una pista continuando rectos, encontrando en un pino nuestra marca amarilla de referencia. Al cabo de un rato cruzamos una valla y seguimos subiendo.
Más adelante encontraremos otra señal que nos indica ir a la derecha en dirección al Estany 2Km 40 '. Vamos subiendo por la pista de hierba paralelos al río hasta que encontramos una pista que tomamos hacia la izquierda.
Llegaremos a un plano y al fondo vemos otra indicador, vamos a la derecha en dirección al Plan del Orri, (un Orri es una cabaña de piedra seca utilizada por los pastores)
El siguiente paso es cruzar el río y continuar subiendo.
Volvemos a encontrar una valla señalizada como parking, la cruzamos y seguimos a la izquierda viendo en un árbol y una roca la raya amarilla.
El camino se convierte en un sendero por encima de la hierba. Ala pocos metros encontraremos una nueva valla con la indicación de zona de pastos
Más arriba cruzamos otro puente continuando e intuyendo el sendero por la hierba guiándonos por las marcas amarillas que vamos encontrando.
Veremos en un árbol la señal de cambio de dirección. No le hacemos caso y seguimos rectos encontrando unos metros más arriba un poste indicador donde pueden elegir, ir al Estany (sin señalización) o volver al pueblo. Bueno, ya que estamos seguimos arriba.
La ruta ya no está señalizada, pero no te puedes perder ya que sólo tienes que ir siguiendo el valle y mayoritariamente ves el camino a seguir ayudados por los hitos de piedra.
Llegaremos al Orri de la Pleta de los Pastores, donde alguien debe haber pernoctado pues hay restos de fuego, continuamos haciendo camino y en no demasiado tiempo llegaremos al Estany de Planés. Más bien un humedal que un estanque, pero al menos había algo de agua.
Estamos rodeados de paredes verticales que rodean al final del valle. Desde aquí podemos ver el Pic de l'Orri, el Serrat de les Esques, el Serrat dels Lloser, la Torre d'Eina, el Serrat dels Fons, la Cambra d'Aser, el Puig de l'Home Mort. ...
Volvemos por el mismo camino por donde hemos venido hasta llegar al poste indicador y seguimiento, en dirección a Planés, donde ya tenemos la ruta marcada. La ruta original vuelve por el mismo camino que por donde hemos venido, pero siguiendo por este itinerario la hacemos circular que siempre es más entretenida.
Encontraremos una valla que cruzaremos y seguiremos hasta que encontraremos una pista en la que nos incorporamos siguiendo a la derecha unos 100 m y volveremos a ver indicaciones para seguir por un sendero muy pedregoso a la izquierda, encontraremos alguna valla más hasta que cruzamos el mismo camino dos veces encontrando más rótulos que seguiremos llegando a una pista asfaltada.
Seguimos unos 25 m ,giiramos a la izquierda en dirección a un albergue donde cerraremos la circular, que es por donde hemos subido, giramos a la derecha para llegar a la carretera y una última vez a la derecha para llegar al coche
Waypoint

Aparcament

Waypoint

Camí a la dreta

Waypoint

Camí esquerra

Waypoint

Camí estany sense senyalitzar

Waypoint

Creuem el Riu Planés

Waypoint

Creuem riu Planés

Waypoint

Dreta

Waypoint

Dreta estany

Waypoint

Enllaç camí

Waypoint

Esquerra

Waypoint

Estany de Planés

Waypoint

Gir esquerra

Waypoint

Orri de la Pleta dels Pastors

Waypoint

Pla i dreta

Waypoint

Pont

Waypoint

Tanca

Waypoint

Tanca i esquerra

Commentaires

    You can or this trail