Télécharger

Distance

8,98 km

Dénivelé positif

911 m

Difficulté technique

Modéré

Dénivelé négatif

75 m

Altitude maxi

1 135 m

Trailrank

42

Altitude mini

290 m

Type d'itinéraire

Aller simple

Coordonnées

4602

Publié

24 novembre 2020

Enregistré

novembre 2020

Météorologie

Un bon indice pour vous aider à choisir les vêtements et matériel!

Démarrer Wikiloc Premium Mettez à niveau pour supprimer les annonces
Météorologie Météorologie
Soyez le premier à applaudir
Partager
-
-
1 135 m
290 m
8,98 km

Vu 981 fois, téléchargé 16 fois

près de Arbúcies, Catalunya (España)

[CA]

Punt d’inici: Museu Etnològic del Montseny.La Gabella.

Aquest itinerari surt del centre de la vila d’Arbúcies i ens portarà fins a la vall de Santa Fe de Montseny. El fort desnivell i la llargada del recorregut permeten descobrir la major part de la diversitat forestal del Montseny. La vall de Santa Fe ha estat des de fa anys un punt important d’encreuament de camins provinents de pobles i veïnats situats al peu del massís. Des de Santa Fe s’accedia a zones de pastura i cims culminants i a les importants infraestructures d’aprofitament de recursos forestals (pous de neu, carboneres, serradores...). Amb aquest itinerari passarem per la Casanova d’en Lleonart, les feixes de Can Pla, el Roters, Feixa Llarga i coll de Te fins arribar a Santa Fe.

Pel fort desnivell entre el punt d’inici i final es recomana està acostumat a caminar per la muntanya i portar el calçat adequat.

[ES]
Punto de inicio: Museu Etnològic del Montseny. La Gabella.

Este itinerario sale del centro de la villa de Arbúcies y nos llevará hasta el valle de Santa Fe de Montseny. El fuerte desnivel y la longitud del recorrido permiten descubrir la mayor parte de la diversidad forestal del Montseny. El valle de Santa Fe ha estado desde hace años un punto importante de cruce de caminos provenientes de pueblos y vecindarios situados al pie del macizo. Desde Santa Fe se accedía en zonas de pasto y cumbres culminantes y a las importantes infraestructuras de aprovechamiento de recursos forestales (pozos de nieve, carboneras, serrerías...). Con este itinerario pasaremos por la Casanova de en Lleonart, las feixes de Can Pla, el Roters, Feixa Larga y cuello de Té hasta llegar a Santa Fe.

Por el fuerte desnivel entre el punto de inicio y final se recomienda está acostumbrado a andar por la montaña y llevar el calzado adecuado
Waypoint

Can Fèlix

Waypoint

Can Lleonart

  • Photo de Can Lleonart
Can Lleonart és una escola de natura sitada en una antiga casa d'estiueig de la vall de Santa Fe. Dóna suport pedagògic als grups escolars i als visitants. A més de les activitats d'escola de natura, s'hi fan cursos i estades de cap de setmana, sortides i itineraris guiats, i rutes literàries i d'orientació.
Waypoint

Can Ramis

  • Photo de Can Ramis
Point d'information

Centre d'Informació Can Casades

  • Photo de Centre d'Informació Can Casades

El Centre d'Informació de Can Casades, a la vall de Santa Fe, es una antiga casa d'estiueig del principi del segle XX rehabilitada i reformada per la Diputació de Barcelona, com a centre d'atenció als visitants. S'hi pot obtenir informació general parc natural i adquirir publicacions sobre el massís. S'hi projecten els audiovisuals 'Les quatre estacions al Montseny', i 'L'home i el Montseny'.

Waypoint

el Camps

Site religieux

Ermita de Santa Fe

Fontaine

Font de la Teula

Fontaine

Font del Frare

Waypoint

La Casa Partida

  • Photo de La Casa Partida
Arbre

La castanyeda

  • Photo de La castanyeda

El castanyer és un arbre que creix sobre sòls silicis a les zones humides de muntanya. Va ser introduït des de  l'orient mitjà per aprofitar-ne la fusta, força resistent, per a bigues, pals o llenya. Els nombrosos peus per soca d'aquestes plantacions són deguts al seu aprofitament, ja que es tallen els tanys a ran de terra perquè rebrotin de
soca, formant una perxada.

Des de Can Casades baixarem cap a la riera de Santa Fe i deixarem a mà dreta l'ermita de Santa Fe, datada del 1201 i annexa a l'Hotel de Santa Fe. Una vegada creuada la riera, agafarem el camí de pujada que passa davant de l'Escola de Natura Can Lleonart i que ens portarà a la castanyeda . El camí s'enfila amb pendent suau fins arribar a la cruïlla on podreu escollir entre girar a la dreta cap al pla de Mulladius o seguir recte per la variant cap al turó de Morou.

Musée

Museu Etnològic del Montseny, la Gabella

El punt de partida de la ruta és el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, situat al bell mig d'Arbúcies, a la plaça de la Vila, on també hi ha l'església de Sant Quirze i Sant Julita, l'Ajuntament del poble i l'Arbre de la Llibertat, un plataner plantat el 1868 amb motiu de la revolució de La Gloriosa, que dóna lloc a la I República espanyola. El museu té 15 sales dedicades al patrimoni cultural del massís del Montseny. A la planta baixa es poden veure audiovisuals dedicats al castell de Montsoriu i sobre les llegendes del massís, a més d'una maqueta del recinte del castell al segle XIV i restes trobades en les excavacions que s'hi han fet.
Nuit

Restaurant Hostal Santa Fe

  • Photo de Restaurant Hostal Santa Fe
Ctra. de Sant Celoni a Viladrau, km 20,9
08470  Fogars de Montclús
Tel. 938 475 011
Approvisionnement

Restaurant l'Avet Blau

  • Photo de Restaurant l'Avet Blau
Ctra. de Sant Celoni a Sant Marçal, km 21
08470  Fogars de Montclús
Tel. 938 475 100
Rivière

Riera de Santa Fe

Commentaires

    Vous pouvez ou sur cet itinéraire