-
-
108 m
13 m
0
2,9
5,8
11,59 km

Vu 5493 fois, téléchargé 143 fois

près de Knok, Flemish Region (Belgique)

Gestaag maar zeker krijgen de inwoners van Marke, Lauwe en Aalbeke opnieuw een groene oase voor rust en ontspanning. Om de stad leefbaar te houden is het nodig dat er plaatsen zijn waar de mens terug tot rust kan komen en eens een mooie wandeling in de natuur kan maken. Daarom werd er de laatste jaren flink geïnvesteerd in het Preshoekbos, gelegen tussen Marke, Lauwe en Aalbeke.
Sinds 2009 bezit of beheert het Agentschap voor Natuur en Bos 140 ha van het Preshoekbos en er wordt hard gewerkt om dit nog uit te breiden tot 250ha. Gelegen op het kruispunt van de E17 en de A17 in een regio met veel industrie niet altijd eenvoudig.
Toch geeft deze aangename tocht een mooi beeld van deze streek en brengt hij de wandelaar naar de mooiste hoekjes van de groene rand rond de gemeenten Lauwe, Marke en Aalbeke. Een combinatie van kerkpaden, landwegels, bospaden, een stukje jaagpad langs de Leie en asfalt zijn de ingrediënten van deze mooie wandeling.

View more external

6 commentaires

 • Blauwbaard 16 avr. 2013

  I have followed this trail  View more

  Mooi

 • Photo de GPS MTB- en Fietsroutes

  GPS MTB- en Fietsroutes 16 avr. 2013

  I have followed this trail  View more

  Verrasend veel groen!

 • Jorge De Stapper 19 avr. 2013

  ok

 • Photo de Scampy

  Scampy 27 nov. 2013

  I have followed this trail  View more

  Proficiat aan de maker van deze wandeling. Heel mooi maar soms drassig in het regenseizoen.

 • Photo de Dogsfriendly

  Dogsfriendly 6 déc. 2013

  Hoe natter, hoe leuker Scampy :-)

 • Photo de Dogsfriendly

  Dogsfriendly 12 déc. 2013

  I have followed this trail  View more

  Leuke wandeling, minpuntje is de Dronckaertstraat (maar daar kan de wandelorganisatie niet aan doen) die je moet oversteken en dan langs een (tijdens woon-werkverkeer) straat waar geen voetpaden zijn. Op zich is dat dan weer de fout van de gemeente die daar niet voor gekeken heeft. Maar goed. Het enige minpuntje is dat westwandelingen een stukje wandeling doet waar honden verboden zijn en dat ik dat niet terugvond in hun uitleg op deze site. Als dit wel zo is, dan wil ik me daarvoor verontschuldigen.

You can or this trail