Durée  2 hours 38 minutes

Coordonnées 1030

Publié 16 octobre 2016

Recorded octobre 2016

-
-
179 m
117 m
0
2,8
5,6
11,23 km

Vu 979 fois, téléchargé 34 fois

près de Riudellots de la Selva, Catalunya (España)

Ruta des de Riudellots de la Selva fins a Fornells de la Selva, passant per Can Gener, la Roureda d'en Gener i Ca l'Astorga a l'anada, i per Can Goi, l'Hípica Omega, el Regàs i Can Buixó a la tornada.
La ruta és fàcil de seguir si es tenen en compte les indicacions, però cal anar amb compte especialment en un punt. Aproximadament un parell de quilòmetres després de començar la ruta, just després de passar de llarg de Can Gener, cal creuar l'Onyar; tot i haver-hi un camí que creua el riu, aquest no està elevat i cal travessar per l'aigua. Es tracta de poca aigua (entre un i dos pams), de manera que una possibilitat és descalçar-se, travessar el riu descalç i, un cop travessat, netejar-se els peus i calçar-se altre cop. Això és el que s'ha fet en aquesta ruta, tot i que la col·locació d'unes pilones en aquest pas o en qualsevol altre solucionaria directament el problema (tal com s'ha fet en el creuament del mateix riu a l'alçada de Fornells). Cal dir que la setmana anterior a la ruta va ploure de valent, de manera que durant tot el recorregut s'han trobat basses freqüents i trams inundats, unes condicions inusuals si es fa la ruta qualsevol altre dia.
Continuant el camí, a la Roureda d'en Gener es poden veure les vaques de la mateixa granja pasturant. Un cop passada la roureda, es torna a trobar un pas, el que creua el Riu Bugantó, on normalment no hi ha presència d'aigua; en aquesta ruta però, i com a conseqüència de les abundants pluges, hi ha una petita bassa que es pot sortejar trepitjant algunes roques i herbes altes, sempre anant amb molt de compte per no enfonsar la bota sota l'aigua. A continuació, es passa pel costat dels fruiters vora Ca l'Astorga, i s'arriba finalment al poble de Fornells de la Selva després de creuar un altre cop l'Onyar, aquest cop sí, mitjançant unes pilones curosament col·locades per a aquest propòsit. Tanmateix, aquí també cal anar amb compte de no perdre l'equilibri. Arribats a Fornells, es fa una volta pel poble per veure l'església parroquial de Sant Cugat i la Sitja.
La tornada comença en el mateix punt on s'ha entrat al poble, és a dir, just després de creuar l'Onyar pel pas amb pilones (un cartell ja indica la direcció per anar a Riudellots). El camí, tot i transcórrer al costat de la via del tren, és frondós i molt bonic. En el moment de creuar la via del tren mitjançant un túnel, les conseqüències de les pluges es tornen a fer evidents. Si bé aquest túnel no presenta cap problema normalment, en aquesta ruta s'ha trobat completament inundat per quatre dits d'aigua. En aquest cas, la solució ha consistit en col·locar un parell de pedres grosses sobre l'aigua (tal com es pot apreciar a l'esquerra de la imatge), de tal manera que servissin de recolzament per un dels peus tot avançant enganxats a la paret. A partir d'aquí, el camí ja no presenta cap més complicació, i s'avança en direcció a l'Hípica Omega tot passant per davant de la casa de turisme rural Can Goi. En aquest punt, a més a més, es poden veure els cavalls de l'hípica. Finalment, la ruta arriba a Riudellots tot passant pel Regàs i la granja de Can Buixó, fins arribar al punt de sortida.
Es tracta d'una ruta senzilla i agradable que, en condicions normals, és fàcil de seguir i de fer.
Waypoint

Can Gener

Can Gener
Risque

Pas inundat de l'Onyar

Pas inundat de l'Onyar
Wildlife sighting

Vaques

Vaques
Waypoint

Roureda d'en Gener

Roureda d'en Gener
Risque

Pas inundat del Riu Bugantó

Pas inundat del Riu Bugantó
Waypoint

Ca l'Astorga

Ca l'Astorga
Risque

Pas de l'Onyar amb pilones

Pas de l'Onyar amb pilones
Architecture sacrée

Església parroquial de Sant Cugat

Església parroquial de Sant Cugat
Waypoint

la Sitja

la Sitja
Risque

Túnel inundat (pas per travessar la via del tren)

Túnel inundat (pas per travessar la via del tren)
Waypoint

Can Goi

Can Goi
Wildlife sighting

Cavalls

Cavalls
Waypoint

Hípica Omega

Hípica Omega
Waypoint

el Regàs

el Regàs
Waypoint

Can Buixó

Can Buixó

Commentaires

    You can or this trail