Télécharger

Distance

11,61 km

Dénivelé positif

485 m

Difficulté technique

Modéré

Dénivelé négatif

485 m

Altitude maxi

1 814 m

Trailrank

42 3,8

Altitude mini

1 279 m

Type d'itinéraire

En boucle

Coordonnées

391

Publié

18 janvier 2019

Enregistré

janvier 2019
 • Notation

   
 • Informations

   
 • Facile à suivre

   
 • Paysage

   

Recherche par Zone de Passage

Trouvez des itinéraires qui commencent ou passent par certaines zones choisies par vous-même.

Démarrer Wikiloc Premium Mettez à niveau pour supprimer les annonces
Recherche par Zone de Passage Recherche par Zone de Passage
Partager
-
-
1 814 m
1 279 m
11,61 km

Vu 950 fois, téléchargé 57 fois

près de Campelles, Catalunya (España)

CAT
Recorregut circular per l’obaga de la serra de Montgrony. Campelles és un balcó al Pirineu i a la serra Cavallera, i gaudirem d’unes magnífiques vistes. Al refugi de pla de Prats trobarem una zona de lleure i taules per descansar i agafar forces.

Sortim de Campelles, on trobarem l’encreuament C1 Sant Martí de Campelles (camí cimentat) i la ruta ens dirigirà cap al refugi del pla de Prats. Al cap de pocs metres trobarem l’encreuament R142 Collet de Can Climent, i continuarem cap al refugi de la Covil. Començarem una forta pujada i, ja per camí de terra, travessarem la pista dues vegades, per trams de bosc sempre en pujada, fins a arribar a un prat, on trobarem l’encreuament C2 Coll de Prat de Jou. Des d’aquí iniciarem l’ascens fins al punt més alt de la ruta, el refugi de la Covil.
Per arribar-hi necessitarem una mitja hora per pista forestal.
Seguirem el camí principal fins a trobar la senyalització C3 Font Roja. En aquest punt, anirem cap a la dreta en baixada per sender fins a arribar al refugi del Pla de Prats per la part de darrere. Farem la volta al refugi i anirem, de baixada i per pista forestal, cap a Campelles. Trobarem un tram cimentat on trobarem l’encreuament R141 Fontibernes i, seguint a l’esquerra direcció Campelles, arribarem al punt de sortida ràpidament i amb comoditat.

ESP
Saldremos de Campelles, donde encontraremos el cruce C1 Sant Martí de Campelles (camino asfaltado) y la ruta nos dirigirá hacia el refugio de la llanura de Prats.
Al cabo de pocos metros encontraremos el cruce R142 Collet de Can Climent, y seguiremos hacia el refugio de la Covil.
Empezaremos una fuerte subida y, ya por camino de tierra, cruzaremos la pista dos veces, por tramos de bosque siempre en subida, hasta llegar a un prado, donde encontraremos el cruce C2 Coll de Prat de Jou. Desde aquí iniciaremos el ascenso hasta el punto más alto de la ruta, el refugio de la Covil. Para llegar necesitaremos una media hora por pista forestal.
Seguiremos el camino principal hasta encontrar la señalización C3 Font Roja. En este punto, iremos hacia la derecha en bajada por el sendero hasta llegar al refugio del Pla de Prats por la parte de detrás. Daremos la vuelta al refugio e iremos, de bajada y por pista forestal, hacia Campelles. Encontraremos un tramo cimentado donde encontraremos el cruce R141 Fontibernes y, siguiendo a la izquierda dirección Campelles, llegaremos al punto de salida rápidamente y con comodidad.
FR
Itinéraire en boucle par l’ubac de la chaîne montagneuse de Montgrony. Campelles surplombe les Pyrénées et la chaîne de Cavallera, d’où nous bénéficierons de vues magnifiques. Au refuge du Pla de Prats nous trouverons une aire de repos avec des tables pour nous installer et reprendre des forces.

Le départ se fait à Campelles, où nous trouverons l’indicateur C1 Sant Martí de Campelles (chemin asphalté) et la route nous mènera au refuge du pla de Prats. Au bout de quelques mètres, nous trouverons l’indicateur R142 collet de Can Climent, et nous continuerons vers le refuge de la Covil. Nous entreprendrons une forte montée et, par un chemin en terre, nous traverserons la piste deux fois, à travers des tronçons de forêt toujours en montée, jusqu’à arriver à un pré, où nous trouverons l’indicateur C2 coll de Prat de Jou. À partir de ce point, nous débuterons l’ascension jusqu’au point le plus haut de l’itinéraire, le refuge de la Covil. Pour y arriver, nous aurons besoin d’une demi-heure par la piste forestière.
Nous suivrons le chemin principal jusqu’à trouver la signalisation C3 font Roja. Là, nous descendrons par la droite par un sentier qui nous mènera au refuge du Pla de Prats par la partie arrière. Nous ferons le tour du refuge et nous descendrons, par la piste forestière, vers Campelles. Nous arriverons sur un tronçon asphalté avec l’indicateur R141 Fontibernes et nous prendrons à gauche direction Campelles, nous arriverons rapidement au point de départ en toute facilité.

ENG
A circular route through the shady section of the Montgrony Range. Campelles has magnificent views of the Pyrenees and the Cavallera range. At the mountain hut of the Prats meadow there is a leisure area for resting and recovering forces.
We start out from Campelles, from the C1 Sant Martí de Campelles crossing (concrete path). The route takes us towards the hut of the Pla de Prats meadow. After a few metres we come to the R142 collet de Can Climent crossing and then continue towards the Covil hut.
There is a steep ascent and then, on a dirt track, we cross the path twice in woodland sections, climbing all the way until we reach a meadow where we will find the C2 coll de Prat de Jou crossing. Here we start the half-hour climb up a forest path to the highest point of the route, the Covil hut.
We follow the main path to the C3 font Roja signpost. At this point, we turn right down a path to reach the Pla de Prats hut from behind. We walk around the hut and go down another forest path towards Campelles. We come to a concrete section where we find the R141 Fontibernes crossing, and turning left towards Campelles we reach the starting point quickly and easily.

Voir plus external

6 commentaires

 • Photo de Lordespirit

  Lordespirit 3 août 2020

  Aquesta ruta té una part que és molt complicada degut a una destrossa del bosc que hi ha hagut fa uns mesos (segurament un downburst). Quan dic complicada no exagero, està mig bosc caigut.
  La meva recomanació es que, al km 2.5 aprox sens fa deixar el camí forestal per agafar un caminet entre bosc, millor no ho fem, lo millor es continuar a la pista forestal, arribem al mateix punt.

 • Photo de Itinerànnia

  Itinerànnia 4 août 2020

  Gràcies per avisar-nos probablement va ser durant el temporal Glòria, avisarem a les brigades de manteniment perquè ho puguin solucionar.
  Salutacions i bons camins!

 • Photo de Lordespirit

  Lordespirit 4 août 2020

  Moltes gràcies itinerànnia, la veritat es que les brigades de manteniment tindran força feina, ja que fa por com ha quedat.
  Si necessiteu més informació del tram afectat, o marcar ho en el mapa, m'ho dieu i us adjunto a un correo.
  Salutacions i gràcies

 • Photo de MauriciCM

  MauriciCM 5 janv. 2022

  J'ai suivi cet itinéraire  Voir plus

  Bonica caminada però la qualifico de difícil per com està el camí. Tal i com diu el comentari anterior, el bosc està ben malmès i fa molt complicat el caminar per aquell tros. De totes totes, aneu per la pista!

 • Roe13 11 avr. 2022

  J'ai suivi cet itinéraire  vérifié  Voir plus

  Em sembla vergonyós oferir aquesta ruta a la web oficial de la Vall de Ribes tal i com està el camí a partir del km4 aproximadament. Hi ha molts de pins a sobre del camí, la qual cosa fa que sigui intransitable.

 • Photo de Itinerànnia

  Itinerànnia 11 avr. 2022

  Benvolguda Roe13, ho acabem de comprovar i aquest track té un error, al web d'Itinerànnia i a l'app està correcte. Però aquest track efectivament té un error. De totes maneres ens consta que sobre el terreny estan ben indicades les marques grogues i les banderoles corresponents.
  En breu procedirem a fer el canvi. Disculpes.

Vous pouvez ou sur cet itinéraire