Durée  3 hours 58 minutes

Coordonnées 1441

Publié 13 septembre 2017

Recorded septembre 2017

-
-
1 677 m
1 521 m
0
2,2
4,4
8,73 km

Vu 313 fois, téléchargé 16 fois

près de Sauto, Occitanie (France)

Venint de Saillagouse, quan arribem a Mont-Louis a la rotonda agafem la primera sortida, passem per Fetges i al cap de poc trobarem uns indicadors: Sauto Haut (dalt) i Sauto Bai (baix). Agafem el de baix i just a l’entrada del poble tenim un petit aparcament a la dreta, tots els vehicles que hi aparquen i deixen una pedra a la roda, el motiu es veu quan hi aparques.
Coordenades d’inici : 42º 30’ 45” N, 2º 9’ 1.6” E
Entrem al poble i hi trobarem una plaça amb la Mairie (Ajuntament) davant en la plaça Du Souvenir Francais on hi trobem una placa groga amb la indicació de la ruta – Ruta PR 11 corresponent al llibre de rutesRandonnés en Pyrémées Orientales que es pot trobar en algunes oficines d’informació.
Pugem pel carrer de Baix, girem a l’esquerra (seguint les marques grogues que ens acompanyaran a lo llarg de la ruta) per un pujador i fem una altre cop a l’esquerra per unes petites escales, anem pujant per una espècie de carrer empedrat.
El camí es converteix en un d’asfaltat, passem pel costat d’una casa amb el rebost de llenya davant (WP) nostra pel carrer de Dalt que surt del poble i dona en una placeta on hi ha un petit aparcament que és el que tindríem si hagéssim agafat l’entrada al poble per dalt.
Continuem per una pista d’herba que esta en front nostre i que es converteix en un camí empedrat que anirem seguint tot gaudint del paisatge, on entre d’altres podem veure la Cambra d’Aze, el Pic del home mort, el Puig Rodon, El Pic Gallinàs..... . Quan aquest camí comença a planejar a la dreta veurem unes creus en una pedra i també veurem la fortalesa de Mont-Louis.
Continuem seguint el camí arribant a una petita pista asfaltada i també uns indicadors “La Llagonne 2 Km” que agafarem cap a la dreta fent baixada, la seguirem fins que arribarem a una corba a l’esquerra on hi trobem una casa de color grogent amb el nom del carrer Route du Pla de L’Ous a la pared i la senyal de color gorg en una pedra indicant que agafem a la dreta on a continuació de la casa hi ha un petit estany artificial que es feia servir per generar l’electricitat per abastir al tren groc, l’aigua provenia de les Bollouses.Al final d’aquest estany, ara sec, hi trobem un camí a la dreta, amb les senyals de BTT que també ens guiaran durant el recorregut. Anem seguint aquest camí fins que arribarem a La Llagonne.
Arribem al poble de la Llagonne on hi ha l’escola, creuem la carretera i veiem una construcció en forma d’Orri (petita cabana de pastor en forma cònica) que és la parada del bus, coneguda com l’Orribus.
Agafem el carrer de l’esquerra, seguidament el de la dreta en direcció a la biblioteca, a la plaça de la biblioteca girem a l’esquerra per un pujador i seguim rectes trobant a la dreta unes escales que seguirem fins que arribaré a l’església de La Llagonne, donem la volta per darrera i podrem pujar a veure les restes d’una torre d’observació.
Baixem tot desfent el camí fins la carretera en l’Orribus, girem a la dreta per la carretera pasant per l’escola fins que arribem a una casa on hi ha un pas de zebra i les senyals indicadores, el creuem i seguim pel camí que baixa.
Seguim per aquest camí una estona fins que passarem la casa Prats Manà que te diferents edificacions i un tancat rodó com si fos per cavalls. Una mica més avall el camí fa una corba tancada a l’esquerra i en front veiem la marca del BTT, seguim per auest corriol i passarem per un pont sobre un rierol on antigament aprofitaven per generar electricitat, passem el pont i a un 20m trobem un caminet que voreja i creua un camp , també amb els senyals de BTT i la maca groga, el seguim i en anirem acostant a Mont-Louis, però quan el camina planeja i comença a fer baixada en anirem separant.
Al sortir d’una corba, tot de sobte ens apareix el poble de Fetges, arribem a una pista asfaltada que creuem i seguim rectes guiats per les marques grogues sortirem del poble tot seguint el mateix carrer, quan sortim del poble comencem a fer pujada fins que al final quan s’acaba trobem una tanca i unes cases, però a l’esquerra tenim un corriol que seguirem.
Quan el corriol acaba de fer pujada i comença a baixar pocs metres més avall a la dreta veurem el pont penjat de Giscard per on circula el Tren Groc.
Seguim pel corriol fins enllaçar amb la carretera per la que hem anat a Sauto i en uns 20’ arribarem al cotxe seguint l’indicador de Sauto Bai.

Distància : 9 Km
Temps en moviment: 2 h 40’
Ascens : 276 m Descens : 315 mViniendo de Saillagouse, cuando llegamos a Mont-Louis en la rotonda cogemos la primera salida, pasamos por Fetges y al poco encontraremos unos indicadores: Sauto Haut (arriba) y Sauto Bai (abajo). Tomamos el de abajo y justo a la entrada del pueblo tenemos un pequeño aparcamiento a la derecha, todos los vehículos que aparcan dejan una piedra en la rueda, el motivo se ve cuando aparcas.

Coordenadas de inicio: 42º 30 '45 "N, 2º 9' 1.6" E

Entramos al pueblo y nos encontraremos una plaza con la Mairie (Ayuntamiento) delante en la plaza Du Souvenir Francais donde encontramos una placa amarilla con la indicación de la ruta - Ruta PR 11 correspondiente al libro de rutesRandonnés en Pyrémées Orientales que se puede encontrar en algunas oficinas de información.

Subimos por la calle de Baix, giramos a la izquierda (siguiendo las marcas amarillas que nos acompañarán a lo largo de la ruta) por una subida y hacemos vamos de nuevo a la izquierda por unas pequeñas escaleras, vamos subiendo por una especie de calle empedrada.

El camino se convierte en asfalto, pasamos al lado de una casa con la despensa de leña delante (WP) nuestro por la calle de Dalt que sale del pueblo y da a una plazoleta donde hay un pequeño aparcamiento que es lo que tendríamos si hubiésemos cogido la entrada al pueblo por arriba.

Continuamos por una pista de hierba que está en frente nuestro y que se convierte en un camino empedrado donde seguiremos disfrutando del paisaje, entre otros podemos ver la Cambra d’Aze, el Pic del Home Mort, el Puig Rodon , El Pic Gallinàs ...... Cuando este camino empieza a planear a la derecha veremos unas cruces en una piedra y también veremos la fortaleza de Mont-Louis .
Continuamos siguiendo el camino llegando a una pequeña pista asfaltada y unos indicadores "La Llagonne 2 Km" que tomaremos hacia la derecha, la seguiremos hasta que llegamos a una curva a la izquierda donde encontramos una casa de color amarillo con el nombre de la calle Route du Plan de l’Ous en la pared y la señal de color amarillo en su fachada indicando que tseguimos a la derecha, después de la casa hay un pequeño estanque artificial que se utilizaba para generar la electricidad para abastecer el tren groc, el agua provenía de las Bollouses. Al final de este estanque, ahora seco, encontramos un camino a la derecha, con las señales de BTT que también nos guiarán durante el recorrido. Vamos siguiendo este camino hasta que llegaremos a La Llagonne.
Llegamos al pueblo de la Llagonne por la escuela, cruzamos la carretera y vemos una construcción en forma de Orri (pequeña cabaña de pastor de forma cónica) que es la parada del bus, conocida como la Orribus.

Tomamos la calle de la izquierda, seguidamente la de la derecha en dirección a la biblioteca, en la plaza de la biblioteca giramos a la izquierda por un cuesta y seguimos rectos encontrando a la derecha unas escaleras que seguiremos hasta que llegaremos a la iglesia de la Llagonne. Damos la vuelta por detrás y subimos para ver los restos de una torre de observación.

Deshacemos el camino hasta la carretera. En el Orribus, giramos a la derecha por la carretera pasando por la escuela hasta que llegamos a una casa donde hay un paso de cebra y las señales indicadoras, lo cruzamos y seguimos por el camino que baja.

Seguimos por este camino un rato hasta que pasaremos la casa Prats Mandó que tiene diferentes edificaciones y un cercado redondo como si fuera para caballos. Un poco más abajo el camino hace una curva cerrada a la izquierda y en frente vemos la marca del BTT, seguimos por este sendero, pasaremos por un puente sobre un arroyo donde antiguamente aprovechaban para generar electricidad, pasado el puente ya unos 20m encontramos un sendero que bordea y cruza un campo, también con las señales de BTT y la maca amarilla, lo seguimos y nos vamos a ir acercando a Mont-Louis, pero cuando el camino planea y empieza a hacer bajada nos iremos separando.

Al salir de una curva, de repente nos aparece el pueblo de Fetges, llegamos a una pista asfaltada que cruzamos y seguimos rectos guiados por las marcas amarillas saldremos del pueblo siguiendo la misma calle, cuando salimos del pueblo empezamos una cuesta hasta que al final cuando se acaba encontramos una valla y unas casas, a la izquierda tenemos un sendero que seguiremos.

Cuando se termina la cuesta del sendero y empieza a bajar pocos metros más abajo a la derecha veremos el puente colgante de Giscard por donde circula el Tren Groc.

Seguimos por el sendero hasta enlazar con la carretera por la que hemos ido a Sauto y en unos 20 minutos llegaremos al coche siguiendo el indicador de Sauto Bai.

Distancia: 9 Km

Tiempo en movimiento: 2 h

Ascenso : 276 m Descenso : 315 m
Waypoint

Anem per la carretera

Waypoint

Anem per la pista asfaltada

Waypoint

Biblioteca

Waypoint

Cambre d'Aze

Waypoint

Camí dreta

Waypoint

Casa a la dreta

Waypoint

Corriol

Waypoint

Creus i Montlluis

Waypoint

Dreta i dreta

Waypoint

Escales

Waypoint

Esglesia

Waypoint

Esquerra

Waypoint

Estany

Waypoint

Fetges

Waypoint

Fotos

Waypoint

Inici

Waypoint

Montlluis

Waypoint

Orribus

Waypoint

Pont

Waypoint

Pont de Giscard

Waypoint

Recta

Waypoint

Rectes pel coriol

Waypoint

Torre

Commentaires

    You can or this trail