Durée  4 hours 14 minutes

Coordonnées 2635

Publié 22 septembre 2014

Recorded septembre 2014

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
88 m
31 m
0
3,9
7,9
15,76 km

Vu 1522 fois, téléchargé 26 fois

près de Kelegem, Flanders (Belgique)

Levenslust vzw, een MPI en Buitengewoon Onderwijs, ligt in een parkdomein van 17 hectare op de grens van Schepdaal en Lennik. Op het domein liggen ook een kinderboerderij en sportaccomodaties. Reeds voor de 15de keer organiseert Levenslust ten voordele van hun projecten een wandetocht over de glooiende landelijke wegen van het Pajottenland, langs de kastelen Groenenberg en Gaasbeek.
Deze wandeltocht wordt verzorgd door de enthousiaste medewerkers en leerlingen van de vzw, die in een ongedwongen sfeer voor een piekfijne organisatie met talrijke extraatjes zorgden.
Dit jaar kozen wij voor het 14km parcours. We starten aan de sporthal en stappen door het parkdomein langs de kinderboerderij, het internaat en de sportterreinen. Aan de manege verlaten we het domein en volgen een (modderige) aardeweg langs de rand van een bosje en een mooi stukje natuur via de Bossuitstraat naar de kasseien van de Rosweg die we tot aan de Brusselsestraat volgen.
Aan de overzijde wacht ons de volgende aardeweg door de velden, tot de Rinkelweg en de Groenstraat ons langs de rand van domein Groenenberg brengen voor een lus door het parkdomein, waarna we naar de Kasteelstraat trekken voor een eerste rustpost op de binnenkoer van Hoeve Waterhof, waar ook een ijssalon en hoevewinkel gevestigd is.
Na even verpozen in de hoeve, wandelen we rechts omlaag langs de Donkerstraat tot op het pittoreske dorpspleintje van Gaasbeek, dat we naar links via de Onderstraat verlaten naar de achteringang van het kasteel van Gaasbeek. Langs de versleten, eeuwenoude trappen gaat het omhoog naar de kasteelweide, waar we even rondkijken op de in renaissancestijl uitgevoerde binnenkoer van het kasteel en na een wandeling door het kasteelpark de hoofdingang aan Brasserie Egmond bereiken.
We steken de Kasteelstraat over en volgen de rand van het parkdomein Groenenberg tot aan de Konijnenstraat, waar we linksaf de Groenenbergstraat nemen om langs velden en bosjes de Brusselsestraat en de Lenniksebaan bereiken, waar we in Brouwerij Lindemans even verpozen om van hun Kriek en Faro te proeven.
Naast de brouwerij loopt een wegeltje naar de landelijke Kothemstraat en langs de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. Aan de kerk gaat het 500m linksaf tot we links de Bosweg nemen en langs Restaurant De Wit door een mooi en bosrijk stukje Varenbergstraat naar de achterkant van Levenslust wandelen.
Uiteindelijk gaat het langs de Steenstraat weer omhoog tot aan de Scheestraat waar we tegenover café "In de Rustberg" weer het parkdomein van Levenslust binnengaan om deze fraaie wandeling af te sluiten.
(Klik op bijgaande foto's: bij enkele vindt u meer informatie over de bezienswaardigheden op deze wandeling)
Waypoint

Axel Dewit (Restaurant)

Axel Dewit (Restaurant) Lennik, Vlaams-Brabant, BEL 02 569 24 20
Waypoint

Brasserie Graaf Van Egmond (Cafe)

Brasserie Graaf Van Egmond (Cafe) Lennik, Vlaams-Brabant, BEL
arbre

Domein Groenenberg (Park)

Domein Groenenberg (Park) Sint-Pieters-Leeuw, Vlaams-Brabant, BEL
Waypoint

Paardenweide Steenbergstraat

Waypoint

modderpaadje langs het bos

Waypoint

plankenpaadje langs de beek

Waypoint

Bruegeliaans landschap

Waypoint

Kasteeldak en zendmast

Waypoint

Rinkelstraat

Waypoint

OL-vrouwekerk Gaasbeek

Waypoint

trap naar kasteelweide

Waypoint

Kasteen van Gaasbeek

Waypoint

Binnenplein kasteel Gaasbeek

Waypoint

VRT zendmast

Waypoint

Groenenbergstraat

Waypoint

bijna aan Brouwerij Lindemans

Waypoint

brouwerij Lindemans

Waypoint

Pede watermolen

Waypoint

langs de Varenbergstraat

Provisioning

Hoeve Waterhof

stationnement

Levenslust Parking

Pique-nique

Sporthal MPI Levenslust

1 comment

 • pauletmu 18 nov. 2019

  I have followed this trail  vérifié  View more

  Jolie balade à travers les campagnes. Les premiers km sont trop sur les routes, les suivants le sont moins.

You can or this trail