Temps en mouvement  2 hours 9 minutes

Durée  2 hours 22 minutes

Coordonnées 2061

Publié 10 juillet 2019

Recorded juillet 2019

-
-
233 m
186 m
0
3,0
6,0
11,98 km

Vu 27 fois, téléchargé 0 fois

près de Sunyer, Catalunya (España)

L'excursió comença a l'avinguda de les Garrigues del poble de Sunyer. Des d'allà eixim en direcció nord-oest per aquesta via, que es correspon amb el camí de Sunyer a Torres de Segre i amb la carretera LV-7003, fins deixar enrere les últimes cases de la localitat.

De seguida, entre camps de conreu a banda i banda, comencem a perdre altura a poc a poc. A mà esquerra observem les ruïnes d'un corral i de diverses pallisses. És aleshores quan trenquem cap a l'esquerra, que és per on continua el camí de Sunyer a Torres de Segre.

La baixada s'accentua lleugerament durant alguns metres. En acabant, el camí que portem convergeix amb un altre que ve també des de Sunyer. En aquest punt, girem cap a la dreta i immediatament veiem les ruïnes de l'ermita de santa Llúcia, romànica.

Continuem l'excursió cap a l'oest. Al nord tenim la partida de les Salines, mentre que les Pletes paren a migjorn. En aquesta darrera banda queda la serra de la Pleta i, més endavant, la serreta de Saura.

Al cap d'uns deu minuts, el camí de Sunyer a Torres de Segre va a parar a la carretera C-230a, de Flix a Lleida. L'agafem cap a l'esquerra, en direcció sud-oest / sud. Mentre, a ponent, contemplem enclotada la plana Escudella. També veiem l'isolat tossal de Solibernat, al cim del qual va haver-hi un assentament durant l'època islàmica, i la serra de Carrassumada.

Avancem cap al sud mentre fruïm de les vistes sobre Utxesa. Tanmateix, al cap d'uns cinc minuts, girem cap a la dreta per un camí que puja cap a la serra de Carrassumada. Si ens fixem, a mà dreta, hi ha alguns tancats de pedra seca que aprofiten xicotetes cavitats naturals a la roca.

Al remat, guanyem el pla de la serra de Carrassumada. Avancem cap a l'oest / nord-oest en direcció a la bassa que hi ha més endavant. Poc abans de fer-hi cap, ens incorporem al camí de Saura. Ara, cap a ponent, arribem al senyal geodèsic de Carrassumada en cinc minuts. A tocar hi queda l'ermita de la Mare de Déu de Carrassumada, tot al terme de Torres de Segre.

Després de visitar-la, mamprenem la tornada cap a Sunyer pel camí del Tossal, o baixada dels Malls que, en arribar a la Bassella, també rep el nom de camí Esponer. Caminem cap a l'est, entre conreus. És un camí còmode i de pujades i baixades suaus.

Al remat, eixim novament a la carretera de Flix a Lleida. La travessem i comencem a pujar pel camí de Saura, que passa pel costat del camp de tir de Torres de Segre. A poc a poc anem guanyant altura.

Després, tirem cap a l'esquerra per a guanyar el cim de la serra de la Pleta. En arribar-hi, tirem cap a la dreta. Ja veiem Sunyer. Estem al camí de la Serra, o de les Pletes.

Al cap d'uns cinc minuts, ens desviem cap a l'esquerra i comencem a perdre altura cap a Sunyer. Finalment, enllacem ambe el camí de Sarroca de Lleida. Fem un tomb per Sunyer i fiquem el punt i final a l'excursió allà on l'havíem iniciada.
photo

Camí de Sunyer a Torres de Segre / LV-7003

photo

Camí de Sunyer a Torres de Segre / Baixada de la Pista

photo

Camí de Sunyer a Torres de Segre

Architecture sacrée

Ermita de santa Llúcia

photo

Camí de Sunyer a Torres de Segre

photo

Carretera C-230a

photo

Camí

Waypoint

Tancat

photo

Camí

Waypoint

Tancat

photo

Camí

photo

Vista del tossal de Solibernat

photo

Estació meteorològica

Lac

Bassa

photo

Camí de Saura

sommet

Tossal de Carrassumada

Waypoint

Mai Més

Architecture sacrée

Ermita de la Mare de Déu de Carrassumada

Architecture sacrée

Ermita de la Mare de Déu de Carrassumada

photo

Camí del Tossal / Baixada dels Malls

photo

Camí del Tossal / Camí Esponer

Waypoint

Mas Codina Duesaigües

photo

Vista de la pleta del Moliner

photo

Camí del Tossal / Camí Esponer

photo

Camí de Saura

photo

Camí de la Serra

photo

Camí de Sarroca de Lleida a Sunyer

Waypoint

Sunyer

Commentaires

    You can or this trail