Temps en mouvement  4 hours 10 minutes

Durée  8 hours 35 minutes

Coordonnées 3509

Publié 28 juin 2018

Recorded juin 2018

-
-
2 693 m
1 908 m
0
4,0
8,0
16,03 km

Vu 800 fois, téléchargé 32 fois

près de Les Angles, Occitanie (France)

Tour dels Perics. Etapa 1ª: Refugi de Bullosa a refugi de Camporells
El Tour dels Perics (Tour des Perics), és un itinerari circular que uneix 4 refugis a l'entorn de dos dels cims més emblemàtics del Capcir, Els Perics, de 2810 m. Dos dels refugis pertanyen departament francés dels Pirineus Orientals, el Refugi de les Bouillouses i el Refugi de Camporells i els altres dos al departament de Haute Ariege, els Refugis des Besines i el d'en Beys.
La volta té uns 49 km. i uns 2500 metres de desnivell positiu.
L'itinerari transcorre entre l'Ariege i el Capcir, entre el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans i la Reserva Nacional d'Orlú i sempre ens mourem entre els 2000 i els 2600 metres. La varietat dels paisatges és fantàstica, des de llargues valls obertes com la Vall de la Grava, o les més menudes com les valls granítiques que van del Refugi de Bésines al Refugi d'en Beys, passant per dos dels grans llacs dels Pirineus: el Llac de les Bolloses i l'Estany de Lanoux però també de més xicotets i preciosos com els de la zona lacustre de Camporells.
La travessa està pensada per fer-la entre 1 i 4 dies. Si es fa en un dia, el repte serà de caràcter esportiu, si es fa entre 2 i 4 dies es podrà gaudir més dels paisatges, de la fauna i dels refugis.
El Tour dels Perics té una pàgina web pròpia, on es pot fer la reserva dels refugis, que estaran pendents del teu pas, també tens un carnet que vas segellant a cada refugi que hi arribes.
Nosaltres ferem esta espectacular ruta per el Capcir-Ariege en 4 trams:
- Lac des Bouilloses a Refugi Camporells
- Refugi Camporells a Refugi de Beys
- Refugi Beys a Refugi Besines
- Refugi Besines a Refugi Bouilloses
La ruta és bastant exigent i l'última etapa és la més llarga i nosaltres al mes de juny hem trobat encara neu.

Comencem el dia des del Refugi de Bullosa (Refuge des Bouillouses), seguint la carretera en baixada un kilòmetre fins arribar al sender del “Boucle d’Aude” on deixem la pista per enfilar-se direcció a l’estany d’Aude, en arribar-hi, anem a l’esquerre en direcció a la Bullosa, aviat trobarem el GR “Tour de Capcir”, que seguirem, ara en direcció al Refugi de la Balmeta, que deixem a la dreta i seguim pujant direcció als Estanys de Camporells fins que propers al Estany de l’Ànec, el deixarem el sender principal per agafar el sender que ens porta a l’Estany i després, en esta zona el sender esta molt poc marcat i costa de seguir, amb tot, l’orientació es bona i anem a buscar el sender que puja de l’Estany de la Llosa i que per la Coma de la Llosa ens puja a la carena entre els dos Perics, anem a la dreta tot gaudint d’unes vistes impressionants, sigui la que sigui la direcció a la que mirem i arribem al cim del Petit Peric (2.690 m), on després de fer unes fotografies, comencem a baixar per la par contraria de la que hem arribat, en direcció als Estanys de Camporells, que ja fa rato veiem sota nostra. La baixada, inicialment amb molt desnivell, pedregosa i tècnica es fa una mica pesada si be després el pendent es suavitza, comencem a trobar vegetació i es fa mes agradable. Un poc mes lluny i arribem a l’Estany del Mig, que tenim que vorejar per arribar al Refugi de Camporells, on passarem la nit.
Este recorregut tot i ser prou exigent ens permet gaudir d’un preciós paisatge i principalment des de la carena i cim del Petit Peric, d’unes vistes excepcionals a la Bullosa, Pic Carlit, Puig Peric, Coma de la Llosa, Camporells, Serra de Mauri, etc. ... molt recomanable.
Atenció a causa del funcionament defectuós del GPS, poden trobar-se línies rectes causades per la pèrdua parcial del senyal o puntes estranyes que no són reals, per tant cal anar amb una poca precaució al seguir la ruta.
Si utilitzes el track, t’agrairia que feres una valoració de la seua utilitat.

=====================================================================

El Tour de los Perics (Tour des Perics), es un itinerario circular que une 4 refugios en el entorno de dos de las cumbres más emblemáticas del Capcir, Los Perics, de 2810 m. Dos de los refugios pertenecen departamento francés de los Pirineos Orientales, el Refugio de las Bouillouses y el Refugio de Camporells y los otros dos al departamento de Haute Ariege, los Refugios des Besines y el d’en Beys.
La vuelta tiene unos 49 km. y unos 2500 metros de desnivel positivo.
El itinerario transcurre entre el Ariege y lo Capcir, entre el Parque Natural Regional de los Pirineos Catalanes y la Reserva Nacional de Orlú y siempre nos moveremos entre los 2000 y los 2600 metros. La variedad de los paisajes es fantástica, desde largos valles abiertos como el Valle de la Graba, o las más pequeñas como los valles graníticos que van del Refugio de Besines al Refugio de en Beys, pasando por dos de los grandes lagos de los Pirineos: el Lago de las Bouilloses y l'Estany de Lanoux pero también de más pequeños y preciosos como los de la zona lacustre de Camporells.
La travesía está pensada para hacerla entre 1 y 4 días. Si se hace en un día, el reto será de carácter deportivo, si se hace entre 2 y 4 días se podrá disfrutar más de los paisajes, de la fauna y de los refugios.
El Tour dels Perics tiene una página web propia, donde se puede hacer la reserva de los refugios, que estarán pendientes de tu paso, también tenso un carné que vas sellando a cada refugio que llegas.
Nosotros hicimos esta espectacular ruta por el Capcir-Ariege en 4 tramos:
- Lago de las Bouilloses a Refugio de Camporells
- Refugio de Camporells a Refugio d’en Beys
- Refugio d’en Beys a Refugio de Besines
- Refugio de Besines a Refugio de Bouilloses
La ruta es bastante exigente y la última etapa es la más larga y nosotros al mes de junio hemos encontrado encara nieve.
Empezamos el día desde el Refugio de Bouillouses, siguiendo la carretera en bajada un kilómetro hasta llegar al sender del “Boucle de Aude” donde dejamos la pista para ensartarse dirección al lago de Aude, al llegar, vamos a la izquierda en dirección a la Bollosa, pronto encontraremos el GR “Tour de Capcir”, que seguiremos, ahora en dirección al Refugio de la Balmeta, que dejamos a la derecha y seguimos subiendo dirección a los lagos de Camporells, hasta que próximos al lago del Anec, dejaremos el sendero principal para coger un sendero que nos lleva al lago, en esta zona el sendero está muy poco marcado y cuesta de seguir, con todo, si la orientación es buena, buscamos el sendero que sube de l'Estany de la Llosa y que por la Coma de la Llosa nos sube a la carena entre los dos Perics, vamos a la derecha disfrutando de unas vistas impresionantes, sea la que sea la dirección a la que miramos y llegamos a la cumbre del Pequeño Peric (2.690 m), donde después de hacer unas fotografías, empezamos a bajar por la parte contraría de la que hemos llegado, en dirección a los lagos de Camporells, que ya hace rato vemos bajo nosotros. La bajada, inicialmente con mucho desnivel, pedregosa y técnica se hace un poco pesada si bien después la pendiente se suaviza, empezamos a encontrar vegetación y se hace mis agradable. Un poco mes lejos llegamos a l'Estany del Medio, que tenemos que bordear para llegar al Refugio de Camporells, donde pasaremos la noche.
Este recorrido a pesar de ser bastante exigente nos permite disfrutar de un precioso paisaje y principalmente desde la cumbre del Pequeño Peric, con unas vistas excepcionales a la Bouillose, Pico Carlit, Puig Peric, Coma de la Llosa, Camporells, Serra de Mauri, etc. ... muy recomendable.
Atención a causa del funcionamiento defectuoso del GPS, pueden encontrarse líneas rectas causadas por la pérdida parcial de la señal o puntas extrañas que no son reales, por lo tanto hay que ir con una poca precaución al seguir la ruta.
Si utilizas el track, te agradecería que hicieras una valoración de su utilidad.
Point d'information

Pal indicador

Panorama

Panoràmica

Rivière

Rierol

Point d'information

Pal indicador

Lac

Llac d'Aude

Panorama

Panoràmica dels Perics

Point d'information

Pal indicador

Photo

Foto

Hutte traditionnelle

Refugi de la Balmeta

Sommet

Els Perics

Sommet

Pic del Peric Petit

Lac

Llac de Camporells

Lac

Llac de Camporells

Lac

Estany de Camporells

Panorama

Panoràmica de Camporells

Panorama

Vistes des del cim del Petit Peric

Panorama

Vistes des del cim del Petit Peric

Sommet

Cim del Petit Peric

Sommet

Cim del Petit Peric

Cabane de montagne

Llac i refugi de Camporells

Commentaires

    You can or this trail