Temps en mouvement  3 hours 20 minutes

Durée  6 hours 22 minutes

Coordonnées 2484

Publié 28 juin 2018

Recorded juin 2018

-
-
2 610 m
1 868 m
0
3,0
5,9
11,86 km

Vu 439 fois, téléchargé 31 fois

près de Les Angles, Occitanie (France)

El Tour dels Perics (Tour des Perics), és un itinerari circular que uneix 4 refugis a l'entorn de dos dels cims més emblemàtics del Capcir, Els Perics, de 2810 m. Dos dels refugis pertanyen departament francés dels Pirineus Orientals, el Refugi de les Bouillouses i el Refugi de Camporells i els altres dos al departament de Haute Ariege, els Refugis des Besines i el d'en Beys.
La volta té uns 49 km. i uns 2500 metres de desnivell positiu.
L'itinerari transcorre entre l'Ariege i el Capcir, entre el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans i la Reserva Nacional d'Orlú i sempre ens mourem entre els 2000 i els 2600 metres. La varietat dels paisatges és fantàstica, des de llargues valls obertes com la Vall de la Grava, o les més menudes com les valls granítiques que van del Refugi de Bésines al Refugi d'en Beys, passant per dos dels grans llacs dels Pirineus: el Llac de les Bolloses i l'Estany de Lanoux però també de més xicotets i preciosos com els de la zona lacustre de Camporells.
La travessa està pensada per fer-la entre 1 i 4 dies. Si es fa en un dia, el repte serà de caràcter esportiu, si es fa entre 2 i 4 dies es podrà gaudir més dels paisatges, de la fauna i dels refugis.
El Tour dels Perics té una pàgina web pròpia, on es pot fer la reserva dels refugis, que estaran pendents del teu pas, també tens un carnet que vas segellant a cada refugi que hi arribes.
Nosaltres ferem esta espectacular ruta per el Capcir-Ariege en 4 trams:
- Lac des Bouilloses a Refugi Camporells
- Refugi Camporells a Refugi de Beys
- Refugi Beys a Refugi Besines
- Refugi Besines a Refugi Bouilloses
La ruta és bastant exigent i l'última etapa és la més llarga i nosaltres al mes de juny hem trobat encara neu.
Tour dels Perics. 2ª etapa: Refugi dels Camporrells a refugi d'en Beys
Comencem la nova etapa des del Refugi de Camporells, vora a l'estany del Mig i passem vora l'estany Glos, el sender va en lleugera pujada direcció al Pics dels Morters 2608 m, des d'on avancem cap a Puig de Terrers, per començar a baixar a la reserva Nacional de les Forges d'Orlu. I anem a fer nit al refugi d'en Beys que es troba vora el llac del mateix nom.
Atenció a causa del funcionament defectuós del GPS, poden trobar-se línies rectes causades per la pèrdua parcial del senyal o puntes estranyes que no són reals, per tant cal anar amb una poca precaució al seguir la ruta.
Si utilitzes el track, t’agrairia que feres una valoració de la seua utilitat.

========================================================================

Tour dels Perics. 2ª etapa: Refugi dels Camporrells a refugi d'en Beys
El Tour de los Perics (Tour des Perics), es un itinerario circular que une 4 refugios en el entorno de dos de las cumbres más emblemáticas del Capcir, Los Perics, de 2810 m. Dos de los refugios pertenecen departamento francés de los Pirineos Orientales, el Refugio de las Bouillouses y el Refugio de Camporells y los otros dos al departamento de Haute Ariege, los Refugios des Besines y el d’en Beys.
La vuelta tiene unos 49 km. y unos 2500 metros de desnivel positivo.
El itinerario transcurre entre el Ariege y lo Capcir, entre el Parque Natural Regional de los Pirineos Catalanes y la Reserva Nacional de Orlú y siempre nos moveremos entre los 2000 y los 2600 metros. La variedad de los paisajes es fantástica, desde largos valles abiertos como el Valle de la Graba, o las más pequeñas como los valles graníticos que van del Refugio de Besines al Refugio de en Beys, pasando por dos de los grandes lagos de los Pirineos: el Lago de las Bouilloses y l'Estany de Lanoux pero también de más pequeños y preciosos como los de la zona lacustre de Camporells.
La travesía está pensada para hacerla entre 1 y 4 días. Si se hace en un día, el reto será de carácter deportivo, si se hace entre 2 y 4 días se podrá disfrutar más de los paisajes, de la fauna y de los refugios.
El Tour dels Perics tiene una página web propia, donde se puede hacer la reserva de los refugios, que estarán pendientes de tu paso, también tenso un carné que vas sellando a cada refugio que llegas.
Nosotros hicimos esta espectacular ruta por el Capcir-Ariege en 4 tramos:
- Lago de las Bouilloses a Refugio de Camporells
- Refugio de Camporells a Refugio d’en Beys
- Refugio d’en Beys a Refugio de Besines
- Refugio de Besines a Refugio de Bouilloses
La ruta es bastante exigente y la última etapa es la más larga y nosotros al mes de junio hemos encontrado encara nieve.
Empezamos la nueva etapa desde el Refugio de Camporells, borde del lago del Medio y pasamos borde el lago Glos, el sendero va en ligera subida dirección al Pico dels Morters 2608 m, desde donde avanzamos hacia Puig de Terrers, para empezar a bajar a la reserva Nacional de las Forges de Orlu. Y vamos a hacer noche al refugio de En Beys que se encuentra borde el lago del mismo nombre.
Atención a causa del funcionamiento defectuoso del GPS, pueden encontrarse líneas rectas causadas por la pérdida parcial de la señal o puntas extrañas que no son reales, por lo tanto hay que ir con una poca precaución al seguir la ruta.
Si utilizas el track, te agradecería que hicieras una valoración de su utilidad.
Waypoint

Pal indicador

Sommet

Pic dels Morters.

Sommet

Pic dels Morters 1608 m.

Panorama

Parc d'Orlu

Photo

Cabanya de pastor en el parc d'Orlu

Rivière

Menuda represa

Panorama

Panoràmica de la Vall d'Orlu

Carrefour

Pal indicador

Rivière

canalització

Lac

Llac de Beys

Cabane de montagne

Refugi d'en Beys. 1970 m.

Commentaires

    You can or this trail