Télécharger
denGeoff

Distance

17,46 km

Dénivelé positif

26 m

Difficulté technique

Modéré

Dénivelé négatif

26 m

Altitude maxi

28 m

Trailrank

3

Altitude mini

10 m

Type d'itinéraire

En boucle

Coordonnées

264

Publié

27 novembre 2020

Recorded

novembre 2020
Soyez le premier à applaudir
Partager
-
-
28 m
10 m
17,46 km

Vu 9 fois, téléchargé 0 fois

près de De Arend, Flanders (Belgique)

Een wandeltocht van 18 km met een paar prachtige natuurgebieden in de streek.

Waypoint

Station Zedelgem

Het station Zedelgem is een spoorwegstation langs spoorlijn 66 in De Leeuw, een gehucht van de Belgische gemeente Zedelgem. Het stationsgebouw staat ten noorden van de Ruddervoordestraat en de spoorwegovergang, de beide perrons ten zuiden.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog was er vanaf dit station een tramlijn die in Zedelgem dorp aansloot op de Tramlijn . Het station speelde een rol in de ontwikkeling van de industrie in de omgeving, zoals de maaidorserfabrieken Claeys .

Auteur: Wikipedia
Meer informatie
Waypoint

Landhuis Merelhof

Landhuis in historiserende stijl, gelegen in een ruime, beboomde tuin. Volgens kadaster opgetrokken circa 1929 door de Zedelgemse handelaar en nijveraar Henri-Jozef Verhaeghe. Zogenaamd "MERELHOF" zie opschrift in de deksteen van de rechter ingangspijler. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Ruddervoordestraat

In april 2013 belandde een kluis hier op de openbare weg in de Ruddervoordsestraat. De kluis was gestolen uit een woning in Torhout. De politie was de inbrekers echter op het spoor gekomen en had de achtervolging ingezet. In paniek, of om de agenten af te schudden, wierpen de dieven de kluis uit hun wagen. En het geld dwarrelde hier in het rond. Buurtbewoners en passanten stortten zich op de geldbriefjes. De eigenaars, een ouder koppel dat zijn vertrouwen in de banken volledig kwijt was, zag 11.000 euro terug, een fractie van het geld dat in de kluis zat.

Auteur: Dromos
Meer informatie
Waypoint

Groendomein Merkemveld - Doeveren

Het domein Merkemveld ontleent zijn naam aan de familie van Outryve de Merckem, die dit voormalig heidegebied omstreeks het einde van de l8de eeuw liet bebossen. Midden in het bos werd het kasteel Baesveld gebouwd. Het prachtige kasteelpark werd na W.O. II gedeeltelijk verkaveld voor weekendverblijven. Sinds 1948 is er ook een jeugdverblijfscentrum van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw gevestigd en sinds kort is er ook een speelzone. Het gebied Doeveren sluit aan bij Merkemveld en bestaat grotendeels uit bossen met daarnaast weilanden en akkers.

Auteur: Westtoer's bezienswaardigheden
Meer informatie
Waypoint

Groendomein Merkemveld - Doeveren

Het domein Merkemveld ontleent zijn naam aan de familie van Outryve de Merckem. Midden in het bos werd het kasteel Baesveld gebouwd. Al eeuwenlang vind je er ook een jeugdverblijfscentrum van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw, en sinds kort heb je er een speelzone. Het gebied Doeveren sluit aan bij Merkemveld en bestaat grotendeels uit bossen met daarnaast weilanden en akkers.

Auteur: Westtoer's bezienswaardigheden
Meer informatie
Waypoint

Kasteel Baesveld en bijhorende hoeve

Nummer 2: kasteel en park zogenaamd "Baesveld" met bijhorende oranjerie en hoeve (nu Baesveld nummer 4). Domein gelegen ten zuiden van de Kerkebeek, met hoofdtoegang vanaf de Ruddervoordsestraat via een beukendreef die recht op het kasteel uitgeeft. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Hekpijlers bij Merkemveld

Bakstenen kenpijlers aan de rand van het domein "Merkemveld" (zie Merkemveldweg) oorspronkelijk horend bij het kasteel "Baesveld". Relict van de vroegere toegang naar het kasteel.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Pijlerkapel Onze-Lieve-Vrouw

Pijlerkapel aan de rand van het domein "Merkemveld" (zie Merkemveldweg) oorspronkelijk horend bij het kasteel "Baesveld". Staande naast de voormalige kasteeltoegang met bakstenen hekkenpijlers. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Hoeve Merkemveld

Hoeve zogenaamd "MERKEMVELD", zie houten uithangbord, naar verluidt circa 1850 gebouwd. Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een verhard erf en toegankelijk via een rechte, aarden oprit. Het twee traveeën brede, hoger opgaand deel zou veertig jaar geleden zijn bijgebouwd.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

't Huttenest

Huttenest biedt ruime comfortabele gastenkamers met eigen sanitair, wifi en televisie. Verzorgd ontbijtbuffet van 6.00 tot 10.00 uur. Ruime gratis parking, rustig gelegen op 200 m van de straat. Isabelle verwelkomt je graag het ganse jaar in 4 talen. Taxiservice op aanvraag.

Auteur: tovpubliek
Meer informatie
Waypoint

Hoeve 't Wilgenhof

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen zogenaamd "'T WILGENHOF" zie houten opschrift horend bij het nieuwe woonhuis nummer 108. Volgens zegsman was dit het geboortehuis van Léon Claeys (1879-1966), (zie L. Claeysstraat, Ruddervoordsestraat, Sint-Elooistraat). Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) afgebeeld binnen een omhaagd perceel met twee parallelle volumes. Gelijkaardige situatie op het primitief kadasterplan (circa 1830), met het woonhuis ten westen van het erf en gelegen op de wijk Veldhoek. De pachthoeve is dan eigendom van de Brusselse grootgrondbezitter Adolph Goupy. Het kadaster registreert in 1858 de bouw van een bakhuis ten noordoosten van het erf. Eigenaar is nu baron Bruno Josephus Kervijn-Delettenhove, historicus en politicus voor de katholieke partij. Boerenhuis en bakoven worden circa 1881 vergroot. Vóór 1932 volgt nog een uitbreiding van het woonhuis en het toevoegen van een nieuw landgebouw ten oosten van het erf.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

2 B&B

Langoed " HUTTENEST " staat garant voor een kwalitatief, rustig verblijf in prachtig groen kader.Op een wip van cultuurstad Brugge en de Noordzeekust. Graag verwelkomen wij U bij volgend bezoek aan onze regio. Faciliteiten: televisie, kluis op kamer, terras/balkon, kinderbed beschikbaar, internet, korting voor kinderen, sauna, jacuzzi, eigen tuin, toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Contactgegevens: - 2 B&B - Ruddervoordsestraat 151, 8210 Zedelgem - Fax: +32 50 27 51 43 - GSM: +32 496 44 12 89 - E-Mail: info@huttenest.be - Web: www.huttenest.be Richtprijzen: - persoon/nacht (2 personen) + ontbijt: 42-60 euro - persoon/nacht (single) + ontbijt: 60-90 euro

Auteur: Westtoer's bezienswaardigheden
Meer informatie
Waypoint

Boerenarbeiderswoning

Landarbeiderswoning gelegen tegenover een straatbocht. Toenmalige pachtwoning gesitueerd op de wijk Hooge veld, in kern teruggaand tot 1838. Circa 1913 links en rechts uitgebreid respectievelijk met een stalling en schuur en ertegenover een zomerkeuken.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Hoogveld vzw

De rustige sfeer v/e vroeger adellijk domein in een park van 5 ha bied 128 logies. De differentiätie van de 4 gebouwen beantwoordt aan verschillende behoeftes: variërend van 18 tot 42 pesr. en combineerbaar. Elk gebouw beschikt over voldoende vergaderruimtes en speelruimte buiten. Vlakbij fietsnetwerk. Faciliteiten: restaurant, lift, speelruimte/speeltuin, toegankelijk voor rolstoelgebruikers, bad/douche/wc. Contactgegevens: - Hoogveld vzw - Hoogveld 6, 8210 Zedelgem - Tel: +32 50 27 97 80 - E-Mail: info@hoogveld.be - Web: www.hoogveld.be

Auteur: Westtoer's bezienswaardigheden
Meer informatie
Waypoint

Kasteel Hoogveld

Voormalig kasteel van de familie van Zuylen van Nyevelt, met bijhorende hoeve, kapel en landgebouwen gelegen in een bosparkgebied op de grens met Ruddervoorde (Oostkamp). Vanaf 1865 fasegewijs tot stand gekomen. Vanaf 1982 in gebruik als ontmoetings-, vormings- en jeugdverblijfscentrum. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied. Het kasteel is als puntrelict opgenomen in de Landschapsatlas (versie 1.0, AROHM 2001).

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Hovenierswoning Tuinhuys

Hovenierswoning horend bij kasteel "Hoogveld" zogenaamd "TUINHUYS" zie beschilderd opschrift met roodbakstenen omlijsting, volgens gevelankers gedateerd "1927". Gelegen in een tuin aan de oostdreef leidend naar het kasteel. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Begin-20ste-eeuwse hoeve

Oude Veldegemsestraat nr. 12/ Veldegemsestraat. Begin 20ste-eeuwse hoeve gelegen in de bocht van de Oude Veldegemsestraat. Volgens het kadaster is de hoeve gebouwd in 1909 in opdracht van landbouwer Hendrik Demuyt uit Zedelgem; bouw van een woonhuis met twee bijhorende landgebouwen, die tot op heden zijn bewaard gebleven. Verankerde, wit beschilderd baksteenbouw onder een zadeldak met mechanische pannen. Licht getoogde openingen onder strek. Links bevindt zich een kleine opkamer. Kleine rondboognis van gesinterde baksteen met beeldje. Baksteenfries onder de gootlijst. Vernieuwd schrijnwerk. Rechts van het woonhuis ligt een oprit naar de achtergelegen bijgebouwen. Links, bakstenen muur, verder gezet in een haag rondom een boomgaardje. KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1910/2.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

'T Ridderhof

Budget: ± 30 Euro Adres: Koningin Astridstraat 15, 8210 VELDEGEM - ZEDELGEM

Auteur: Resto.be
Meer informatie
Waypoint

Kleine pachthoeve

Bergenstraat nr. 63. Kleine voormalige pachthoeve van vijf traveeën en één bouwlaag onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Op het perceel staat op het primitief kadasterplan (circa 1835) al een klein gebouwtje, dat in 1867 wordt uitgebreid tot de huidige woning. Later is ten oosten een garage aangebouwd en nog later is het woonhuis in westelijke richting vergroot. Gevel bekleed met sierpleister met o.m. ingewerkte zaagtandfries, lateien en verdiepte muurdammen. Zijgevel met twee vensteropeningen op de verdieping, waarin bewaarde T-ramen. KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1867/41.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Hoeve met losse bestanddelen

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen toegankelijk via een aarden oprit en smeedijzeren hekken in betonnen pijlers. Lag tot de oprichting van de gemeente Veldegem in 1920 op grondgebied van Torhout op de wijk Rozeveld.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Speelbos

Gebied: Plaisiersbos Eigenaar: Gemeente Zedelgem Toegang: 1 jan - 31 dec

Auteur: Bouwen aan groen speelweefsel
Meer informatie
Waypoint

Plaisiersbos

Dit eiken- en beukenbos is een jong ontginningsgebied dat tot voor een paar eeuwen enkel bestond uit woeste, onbewerkte grond. Vandaag is het bos vrij toegankelijk voor bezoekers en voorzien van mooie wandelpaden. Je vindt er ook een speelzone waar de kinderen uren kunnen ravotten. Ideaal voor het hele gezin dus!

Auteur: Westtoer's bezienswaardigheden
Meer informatie
Waypoint

Boswachtershoeve

Boswachtershoeve met losse bestanddelen, in "1840" gebouwd zie jaartal in de oostelijke eindgevel van het woonhuis. Ligt tot de erkenning van Veldegem als zelfstandige gemeente (1920) op grondgebied Torhout, op de wijk Rozeveld. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Dorpswoning

Vrijstaande woning langs de weg, zie jaartal op de rechterzijgevel daterend van "1905". Laag, verankerd enkelhuis van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde gevels met rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters en nieuw schrijnwerk naar oud model. In de voorgevel een rondboogvormig gevelkapelletje met omlijsting en bekronend kruis in gesinterde baksteen.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie
Waypoint

Begraafplaats van Veldegem

Begraafplaats van Veldegem op rechthoekige plattegrond, aangelegd in 1972 wanneer de graven rond de kerk van Veldegem worden verwijderd en het kerkhof wordt bekleed met een gazon. Aan de vier zijden afgezoomd met gemengde hagen. Centraal klinkerpad, afgeboord met kegelvormig geschoren haagbeuken, leidt naar een Calvarie met een kruis gehouwen uit een ruwe blok blauwe hardsteen. In het voorste deel van de begraafplaats liggen rechts de kindergraven en een militair kerkhof. Links van het centrale pad bevinden zich een ossuarium met een beeld van Christus met de doornenkroon en het columbarium. Enkele grafmonumenten in art deco. Achterste deel met gazon.

Auteur: Onroerend erfgoed Vlaanderen
Meer informatie

Commentaires

    You can or this trail