-
-
110 m
58 m
0
3,6
7,1
14,25 km

Vu 488 fois, téléchargé 8 fois

près de Jesseren, Flanders (Belgique)

De wandeling is ongeveer 15km lang en vertrek aan de kerk van Jesseren, deelgemeente van Borgloon in de provincie Limburg. Achter de kerk is er een ruime parkeerplaats.
De boomgaarden kleuren de streek: bloesems in het voorjaar en vruchten op het einde van de zomer. Ook enkele van de meest noordelijk gelegen wijngaarden van Europa bevinden zich in de streek. Het gebied tussen Gors, Zammelen en Jesseren is een groene schatkamer van natuur. Natte natuur met poelen en orchideeënweiden wisselen met prachtige hellingbossen en fruitgaarden.
De wandeling loopt langs verschillende natuurgebieden. In het atuurgebied Herk¬winning, in de vallei van de Mombeek, is de das de belangrijkste bewoner. In het gehucht Zammelen heerst absolute rust en het natuurgebied van Zammelen heeft de Mombeek zich diep in het leemplateau ingesneden en kronkelt op natuurlijke wijze door het land¬schap. We lopen ook door het natuurgebied Sint-Annavallei over lijn 23. Deze spoorlijn werd in 1879 geopend om voor de afvoer van appelen en peren te zorgen. Tegenwoordig doet de lijn dienst als fietspad, maar op deze wandeling loop je nog over een onverhard stukje van de lijn. Vele veldwegen op deze wandeling liggen er dikwijls zeer modderig en glibberig bij. In de natuurgebieden volg je enkele plankenweggetjes, kom je enkele trappen tegen en moet je door voetgangerssluizen. Een keer moet je een begroeid talud afdalen, steil naar beneden en zonder pad.

Commentaires

    You can or this trail