Télécharger

Distance

10,28 km

Dénivelé positif

38 m

Difficulté technique

Facile

Dénivelé négatif

38 m

Altitude maxi

33 m

Trailrank

60

Altitude mini

2 m

Type d'itinéraire

En boucle

Temps en mouvement

2 hours 4 minutes

Durée

2 hours 14 minutes

Coordonnées

1773

Publié

30 août 2020

Recorded

août 2020
Soyez le premier à applaudir
Partager
-
-
33 m
2 m
10,28 km

Vu 607 fois, téléchargé 42 fois

près de Bruggenhoek, Flanders (Belgique)

Lus - 10,28 km's
Start : Zwalmmolen, Rekegemstraat 28, 9630 Zwalm, België

Wandel van watermolen naar watermolen langs de Zwalm. Dit prachtige plekje in de Vlaamse Ardennen wordt liefkozend 'Klein Zwitserland' genoemd. Weidse kouters en vergezichten worden afgewisseld door schilderachtige plekjes. In vele molens kan je gezellig iets eten of drinken.
Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Rivière

Café Klein Zwitserland

https://www.facebook.com/kleinzwitserlandzwalm
Rivière

Ijzerkotmolen

https://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=171
Rivière

Ter Biestmolen

Hier zit je in de helft van de wandeling. De Terbiestmolen is een watermolen op de Zwalmbeek in de Zwalmvallei in Nederzwalm, een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Deze watermolen wordt ook Simoensmolen genoemd. De oudste vermelding dateert van 1063. Hij zou toen afhangen van de abdij van Ename. De molen deed oorspronkelijk dienst voor het malen van graan en voor de productie van olie van lijnzaad, raapzaad en koolzaad. In 1883 liet de nieuwe eigenaar verbouwings- en vergrotingswerken uitvoeren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd door de Duitse bezetter in de molen een generator gezet voor de productie van elektriciteit. Deze generator staat nog steeds in het bijgebouw van de molen. De molen was actief tot in 1970. Hij werd stilgelegd een jaar nadat molenaar Gerard Leys bij het smeren van de as verongelukte. Op 28 juli 1983 werd de molen beschermd als monument[1], en samen met zijn omgeving als dorpsgezicht[2]. Bij verbouwingswerken in 1987-1988 kwam er een taverne en restaurant in de molen.
Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Rivière

Ijzerkotmolen (achterkant)

De IJzerkotmolen ligt in het zogenaamde “Klein Zwitserland” op een bijpas van de Zwalm die sinds recente ingrijpende waterhuishoudkundige werken als hoofdloop fungeert. De molen heeft in zijn bestaan merkwaardig veel verschillende functies gekend: Papiermolen IJzermolen, Kopermolen, Oliemolen, Graanmolen en zelfs brouwerij en café.
Photo

Foto

Photo

Foto

Photo

Foto

Rivière

De Zwalmmolen

De Zwalmmolen wordt voor het eerst vermeld in 1040 als watermolen "Ten Berge". Deze molen krijgt voor het eerst de aanduiding "Sualme Meulen" op een figuratieve kaart gemaakt in opdracht van Mgr. Triest (1621-1657). De molen deed oorspronkelijk dienst voor het malen van koren en lijnzaad. Later werd hier ook cichorei, maïs, rijst, tabak en graan vermalen. De molen was actief tot in 1970.

Commentaires

    You can or this trail