Coordonnées 3418

Publié 13 janvier 2016

Recorded janvier 2016

-
-
4 000 m
1 252 m
0
282
565
1 129,0 km

Vu 248 fois, téléchargé 9 fois

près de Hacienda La Merced, Pichincha (Ecuador)

Deze route geeft een tocht door Equador die is afgelegd met persoonlijk vervoer met 4-WD voertuigen. De reis is georganiseerd door Go-Local, een toeroperator die gespecialiseerd is in Equador reizen (zie URL)
De reis start in Quito. KLM vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam naar de hoofdstad. Quito is een wereldstad met miljoenen mensen binnen de agglomeratie. Via de hoogvlaktes van de Andes reizen we naar het zuiden om uiteindelijk in Guayaquil uit komen. Hiervandaan vliegt KLM weer rechtsreeks terug naar Amsterdam. Het is ook mogelijk om vanuit Guayaquil een trip naar de Galapagoseilanden te maken
Ik geef een korte beschrijving van onze route:
Quito: Miljoenen hoofdstad van Equador. Het heeft een oud heuvelachtig centrum met zeer veel (soms protserige) kerken. De binnenstad is veilig, de buitenwijken zijn dat minder.
Mittal de Mundo: iets ten noorden van Quito (30km) loopt de evenaar. Het is tot nationale attractie verheven. Met wat musea is het gewoon leuk om hier even te stoppen.
Mindo: Midden in de Nevelwouden ligt dit toeristische plaatsje, waar het goed wandelen en vogelkijken is. Het was wel regenachtig, maar ook wonderschoon met al die kolibries.
Cotopaxi: We gaan terug de hoogte in (ruim 3km) en verblijven aan de voet van de Cotopaxi. De vulkaan is actief (febr. 2016), zodat je er niet te dicht bij kan. Het park er omheen is de moeite waard.
Chugchillan: Een kleine nederzetting aan de westkant van de Andes. De Black Sheep Inn is bijzonder, omdat deze ecologische herberg ervoor zorgt dat de bevolking water krijgt en een stuk onderwijs. Ten zuiden van Chuchillan ligt het Quilotoa vulkaanmeer. Je kunt er prachtig wandelen.
Riobamba: Een onverwachts grote stad met een oude kern. Hier loopt ook het oude spoortje wat nauwelijks meer gebruikt wordt. In het zuiden is er het toeristenlijntje in Alausi. Je daalt hier 750m om langs de Duivelsneus te komen.
Cuenca: Een oude koloniale stad. Eigenlijk vonden we dit de mooiste stad. Het heeft veel kerken waaronder een hele grote Nieuwe Kathedraal. Hij is nog geen honderd jaar oud en gebaseerd op de St Pieter. Het is leuk wandelen langs de rivier en je kunt er een hoedenfabriek/museum bezoeken.
Vilcabamba: We rijden naar een gebied waar de mensen oud worden. Misschien is dat de reden dat men hier wil wonen (het klimaat is hier ook prima!). Het is prachtig wandelen hier en de uitzichten zijn bijzonder.
Guayaquil: Via Roja (Catamayo) vliegen we naar de grootste stad van Equador. Het heeft hier enorm geregend. De stad hebben we niet bezocht. Er is veel industrie en minder de moeite waard. Het vliegveld is modern en vanuit hier kun je terug naar Amsterdam of heen en weer naar de Galapagos.

View more external

Museum rondom de evenaar
Ons verblijf: Sebastian de Benalcazar N9-42
Mindo: plaats van vogels, vlinders en kolibries
Santa Ana Del Pedregal ligt aan de voet van de Cotopaxivulkaan
Black Sheep Inn is een ECO herberg waar de bevolking meeprofiteert van het toerisme. Prachtige omgeving met mooie uitzichten. En dan dat vulkaanmeer: Quilotoa
Wat een chiqueheid op deze haciënda net iets buiten de stad. In Alausi loopt een toeristentreintje, dat spectaculair 750m daalt
Een prachtig Hotel midden in het centrum van Cuenca. Op weg naar Cuenca de ruïnes van een Incatempel bezocht (ingaparca)
Hosteria Izhcayluma ligt aan de zuidkant van het dorp Vilcabamba. Fantastische wandelingen en je kunt er zelfs zwemmen. Leuke excursie naar een rietsuikerfabriek

Commentaires

    You can or this trail