Durée  9 hours 52 minutes

Coordonnées 3445

Publié 18 novembre 2018

Recorded août 2016

-
-
41 m
-2 m
0
23
46
92,24 km

Vu 173 fois, téléchargé 22 fois

près de La Mabilais, Pays de la Loire (France)

La ruta a
[CAT]
Etapa 05. Corsept-Pornic-Beauvoir-Sur-Mer

Després de llevar-nos i fer les feines al camp, anem a esmorzar, la mestressa, d’edat avançada està una mica estressada. Tot i així aconsseguim fer un bon esmorzar, recollir els estris i marxar. El temps pinta malament, i, mentre anem a veure l’entrada del Loira al mar, comença a ploure. És un plugim finet, però el suficient per fer-nos vestir amb la roba impermeable. Arribem a Saint-Brevin-les-Pins, pel seu passeig marítim, amb passeres pels pescadors. També tenim davant nostre el pont de St, Nazaire, que porta a l’illa del mateix nom.

En aquest indret arribem pràcticament al punt on el Loira es barreja amb l’oceà, i canviem el traçat de La Loire pel traçat de L’Ocean, sempre amb els senyals de La Velodyssee. Anem seguint la façana marítima de la població mentre anem girant cada vegada més evident cap a la vora de l’oceà. Anirem resseguint vora la costa mentre la pluja no ens deixa fruir del paissatge. Passem St. –Brevin-l’Ocean i arribem a St.-Michel-Chef-Chef. Una població molt petita però amb molt tràfec de turistes, probablement per la fama de les seves galetes. Hi parem a fer la compra del dia. Seguim per creuant urbanitzacions gràcies als carrils bici fins arribar a Pornic.

Hi parem a les afores, on ens preparem el dinar sota la pèrgola del teatre. Tot seguit entrem en tram vora un canal que ens deixa al centre de la població. És una població marinera molt concorreguda tot i la pluja, amb una fortalesa a l’entrada del mar. Val la pena pasar-hi una estona mentre anem ciclant de nou per la cornisa cap la façana marítima.

Desde aquest punt, comencem el descens de la Velodyssee pel litoral Atlàntic, els propers kilòmetres ens plou de valent, la roba impermeable fa be la seva feina i em manting eixut. I a sobre tenim un vent d’intensitat moderada que bufa de cara i ens dificulta el pedalar. La llàstima és que no podem gaudir del paissatge, una combinació de zones humides pantanoses d’aigua salada, dunes i llargues platges. Són les tres de la tarda, vora Boulin, enmig d’una zona plena de canals dedicats al cultiu de l’ostra. Estem tips d’aigua i decidim parar a provar-les en un viver. Però ens diuen que no, que pleguen, suposo que anem tant xops que estan pensant com deixarem el local. Seguim la ruta frustrats, sense ostres, molls i amb el vent de cara. A la llunyania és veuen uns molins eòlics, la seva posició delata que tindrem el vent de cara sens dubte. Acabem arribant i visitant els molins. I sembla que deixa de ploure.

Seguim fins el port de Bec, comencen a arribar pescadors i compradors, ens esperarem una estona a veure si ens deixen degustar les ostres. Al cap de mitja hora seguim de nou frustrats sense poder-les provar. I surt el sol!!! I comença a fer caloreta, ja ens podem treure els impermeables!!! Seguim entre terres de conreu amb la intenció de creuar el Pas de Gois. El pas de Gois és una pista adoquinada de més de quatre kilòmetres que en marea baixa permet arribar a l’illa de Noirmoutier, un parell de vagades al dia. Un panell indica l’hora de marea baixa i marea alta. Però avui ens resulta impossible passar. La marea alta cubreix la pista i no hi haurà marea baixa fins la una de la matinada. Decidim doncs recular fins Beauvoir-Sur-Mer on poder fer nit i creuar a l’endemà. És d’hora i aprofito per posar a punt la bici. Fem un tomb pel poble, un molt bon sopar a la Creperie des Halles i a dormir.

[ES]
Etapa 05. corsept-Pornic-Beauvoir-Sur-Mer

Después de levantarnos y hacer los trabajos en el campo, vamos a desayunar, la dueña, de edad avanzada está un poco estresada. Aún así conseguimos hacer un buen desayuno, recoger los útiles y marcharnos. El tiempo pinta mal, y mientras vamos a ver la entrada del Loira en el mar, comienza a llover. Es una llovizna fina, pero lo suficiente para hacernos vestir con la ropa impermeable. Llegamos a Saint-Brevin-les-Pins, por su paseo marítimo, con pasarelas para los pescadores. También tenemos ante nosotros el puente de St., Nazaire, que lleva a la isla del mismo nombre.

En este lugar llegamos prácticamente al punto donde el Loira se mezcla con el océano, y cambiamos el trazado de La Loire por el trazado de El Ocean, siempre con las señales de La Velodyssee. Vamos siguiendo la fachada marítima de la población mientras vamos girando cada vez más evidente hacia el borde del océano. Iremos recorriendo cerca de la costa mientras la lluvia no nos deja disfrutar del paisaje. Pasamos St. -Brevin-Ocean y llegamos a St.-Michel-Chef-Chef. Una población muy pequeña pero con mucho trasiego de turistas, probablemente por la fama de sus galletas. Paramos a hacer la compra del día. Seguimos cruzando urbanizaciones gracias a los carriles bici hasta llegar a Pornic.

Paramos a las afueras, donde nos preparamos la comida bajo la pérgola del teatro. A continuación entramos en un tramo al borde de un canal que nos deja en el centro de la población. Es una población marinera muy concurrida a pesar de la lluvia, con una fortaleza a la entrada del mar. Vale la pena parar un rato mientras vamos ciclando de nuevo por la cornisa hacia la fachada marítima.

Desde este punto, comenzamos el descenso de la Velodyssee por el litoral Atlántico, los próximos kilómetros nos llueve duro, la ropa impermeable hace bien su trabajo y me mantiene seco. Y encima tenemos un viento de intensidad moderada que sopla de cara y nos dificulta el pedalear. La lástima es que no podemos disfrutar del paisaje, una combinación de zonas húmedas pantanosas de agua salada, dunas y largas playas. Son las tres de la tarde, cerca Boulin, en medio de una zona llena de canales dedicados al cultivo de la ostra. Estamos hartos de agua y decidimos parar a probarlas en un vivero. Pero nos dicen que no, que pliegan, supongo que vamos tan mojados que están pensando como dejaremos el local. Seguimos la ruta frustrados, sin ostras, mojados y con el viento de cara. A lo lejos se ven unos molinos eólicos, su posición delata que tendremos el viento de cara sin duda. Acabamos llegando y visitando los molinos. Y parece que deja de llover.

Seguimos hasta el puerto de Bec, comienzan a llegar pescadores y compradores, nos esperaremos un rato a ver si nos dejan degustar las ostras. Al cabo de media hora seguimos de nuevo frustrados sin poderlas probar. Y sale el sol!!! Y empieza a hacer calorcito, ya nos podemos sacar los impermeables!!! Seguimos entre tierras de cultivo con la intención de cruzar el Paso de Gois. El paso de Gois es una pista adoquinada de más de cuatro kilómetros que en marea baja permite llegar a la isla de Noirmoutier, un par de veces al día. Un panel indica la hora de marea baja y marea alta. Pero hoy nos resulta imposible pasar. La marea alta cubre la pista y no habrá marea baja hasta la una de la madrugada. Decidimos pues retroceder hasta Beauvoir-Sur-Mer donde poder hacer noche y cruzar al día siguiente. Es temprano y aprovecho para poner a punto la bici. Hacemos una vuelta por el pueblo, un muy buena cena en la Creperie des Halles y dormir.


[FR]
Étape 05. corsept-Pornic-Beauvoir-sur-Mer

Après et faire le travail sur le terrain, nous allons prendre le petit déjeuner, le propriétaire est âgé d'un peu stressé. Nous avons encore réussi à faire un bon petit déjeuner, de recueillir utile et partir. Le temps est mauvais, et alors que nous allons voir l'entrée de la Loire à la mer, il commence à pleuvoir. Il est une pluie fine, mais assez pour nous faire habiller dans des vêtements imperméables. Nous sommes arrivés à Saint-Brevin-les-Pins, le long de la promenade, avec des allées pour les pêcheurs. Nous avons aussi devant nous le Pont Saint, Nazaire, menant à l'île du même nom.

Dans ce lieu, nous avons presque au point où la Loire se mélange avec l'océan, et de changer l'itinéraire de la Loire en traçant l'océan, des signaux toujours le Vélodyssée. Nous suivons la côte de la population alors que nous nous tournons de plus en plus évident au bord de l'océan. Nous serons à pied près de la côte que la pluie ne nous laisse pas profiter du paysage. Nous avons passé St. -Brevin-Ocean et sommes arrivés à Saint-Michel-Chef-Chef. Une très petite population, mais avec beaucoup d'allées et venues des touristes, probablement par la renommée de ses cookies. Nous nous sommes arrêtés pour faire l'achat de la journée. Nous continuons de traverser des développements grâce aux pistes cyclables pour atteindre Pornic.

Nous nous sommes arrêtés à l'extérieur où nous préparons la nourriture sous le théâtre pergola. Ensuite, nous entrons dans un tronçon sur le bord d'un canal qui nous laisse dans le centre de la ville. Il est très occupé malgré la pluie ville balnéaire avec une forteresse à l'entrée de la mer. arrêt Worth pendant un certain temps alors que nous sommes à vélo le long de la corniche vers le front de mer.

De ce point, nous commençons la descente de la Vélodyssée par la côte atlantique, les prochains kilomètres il pleut dur, vêtements imperméables fait bien son travail et me garde au sec. Et en plus, nous avons un vent soufflant modéré et nous faisons face à pédalage difficile. Le malheur est que nous ne pouvons pas profiter du paysage, une combinaison des zones humides marécageuses d'eau salée, dunes et longues plages. Il est trois heures, près de Boulin, au milieu d'une zone pleine de dédiée à la culture de canaux d'huîtres. Nous sommes fatigués de l'eau et on a décidé d'arrêter de les essayer dans une pépinière. Mais ils nous disent de ne pas, à plier, je suppose que si humide que nous pensons que nous quittons les lieux. Nous suivons la route frustrés sans huîtres, humide et avec le vent de face. Dans la distance sont des moulins à vent, leur position révèle que nous Headwind sans aucun doute. Juste nous venir et visiter les moulins. Et il semble qu'il arrête de pleuvoir.

Nous continuons vers le port du Bec, commencent à arriver les pêcheurs et les acheteurs, nous attendons un certain temps pour voir si elles nous permettent de goûter les huîtres. Après une demi-heure nous avons encore frustrés à nouveau sans être en mesure de prouver. Et le soleil est sorti !!! Et commence à se réchauffer la météo, et nous pouvons obtenir imperméable à l'eau !!! Nous restons entre les terres agricoles avec l'intention de traverser le Paso de Gois. Le passage du Gois est une piste pavée de plus de quatre kilomètres à marée basse peut atteindre l'île de Noirmoutier, quelques fois par jour. Un panneau indique l'heure de la marée basse et marée haute. Mais aujourd'hui, il est impossible de passer. La marée haute couvre la tête et aucune marée basse jusqu'à une heure du matin. Ensuite, nous avons décidé de revenir à Beauvoir-Sur-Mer où vous pouvez passer la nuit et traverser le lendemain. Il est tôt et profiter de l'occasion pour régler la moto. Nous faisons une promenade à travers le village, un très bon dîner à la Crêperie des Halles et le sommeil.
Provisioning

Baia de Bourgneuf

zona ostricola
Pont

Passage du Gois

Provisioning

Pornic

Avituallament
Carrefour

Saint Brevin les Pins

Desembocadura
Place de l'observation des oiseaux

Zona ventosa i ostrícola

Zona ventosa i ostrícola

Commentaires

    You can or this trail