Coordonnées 187

Publié 29 septembre 2017

Recorded septembre 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
376 m
164 m
0
5,7
11
22,99 km

Vu 3684 fois, téléchargé 133 fois

près de Durbuy, Wallonia (Belgique)

Ik merk op de reacties dat de route soms afwijkt van de gps. Dit is niet abnormaal. De afwijkingen kunnen afhangen van de weg welke ik even verlaat om foto' s te nemen of het tijdelijk niet registreren van de route tijdens de wandeling door de gps. Dit heb ik in de vele wandelingen al ondervonden. Soms moet je ook de Waypoints in het oog houden. Deze heb ik er meer opgezet vanaf 2018. Dus reacties zijn wel degelijk nuttig, zowel positief als negatief.
Dezelfde rit deed ik met de EB. Langs de ourthe is het vlak en rustig rijden. Het zware werk komt wanneer we de Ravel verlaten hebben.
Exellent route fore MB or EB. Difficult because: The first part was very quiet and flat eagainst the river "Ourthe". The second part was more heavier because of some steep climbs. But with the EB it' s not so heavy. Only on the end of the route in Durbuy, you becomes stairs down. You can step against the ebike.

Geweldig mooie tocht op de Ravel en een lus om door de bossen en velden terug te keren. Moeilijk ENKEL om enkele sterke korte klimmen en dalen. Mijn elektrische fiets kon het net aan op de laagste versnelling en de hoogste ondersteuning met een geringe inspanning.
Alles is zeer vlot verlopen tot vlak voor het einde in Durbuy. Daar liep het pad dood en eindigde in een wandelpad, geen probleem, tot aan de trappen (enkele) in de stad zelf.
Met de MB zou dit in het begin een rustige opwarming zijn met vanaf het midden meer inspanning met op het laatste de trappen. Een overzichtsfilmpje op https://www.youtube.com/playlist?list=PLcIGoc9OulqrudkLsmGk-qJtigUyZaQN3
Of klik hieronder bij "bekijk meer"
De geschiedenis van Durbuy:
Vanaf de megalieten tot vandaag

Niet alleen de oude Middeleeuwse stad is een getuige van het verleden. 10 000 jaar geschiedenis hebben ontelbare sporen achtergelaten. Een rijk verleden, uit alle delen van de tijdslijn.

Het lokale erfgoed is een soort initiatie voor de reiziger naar de Geschiedenis met een hoofdletter. De Prehistorie is vertegenwoordigd door de verschillende vondsten in de grotten (van Juzaine, Verlaine, Villers Ste Gertrude...) of nog door de verscheidene vuurstenen die gevonden zijn op het grondgebied van Tohogne of Bomal (Plateau van Mont-St-Rahy). Maar van deze periode, waaruit onze beschaving is ontstaan, is vooral de Late Steentijd of het Neolithicum erg aanwezig, dankzij de megalieten van Wéris en Oppagne. Het is gewoonweg de mooiste verzameling van goed bewaarde dolmens (hunebedden) en menhirs in België.

Elke periode heeft zijn invloed op de streek achtergelaten : de Romeinse munten en voorwerpen, de Frankische graven, de bouwwerken uit de Feodale Tijd, zoals het kasteel van Durbuy. Dit laatste werd waarschijnlijk in de 11de eeuw gebouwd, en diende, evenals de omringende muur die vandaag verdwenen is, om de stad te beschermen. Het grondplan van deze oude stad is onveranderd gebleven tot op heden.

Uit de Middeleeuwen dateert ook de donjon-toren van Izier, en de verscheidene Romaanse kerken die in bijna elk dorp gebouwd zijn geworden (kerken van Tohogne, van het oude parochiecentrum Wéris, van Grandhan, en de Sainte-Marguerite van Eneilles. De Notre-Dame van Borlon is dan weer een uitzonderlijk voorbeeld van de Gothische architectuur van de Condroz. In Durbuy vindt men de St-Nicolas-kerk, gebouwd door de Récollets. Deze laatste orde vestigde zich in de stad in 1675, waarbij ze gevolgd werden door de Récollectines. Vandaar het voormalige Récollets-klooster.

In de 18de eeuw zien verscheidene kasteelhoeves het licht. In verschillende dorpen bestaan deze nog : in Bomal, in Grandhan (de voormalige zetel van een grondheerlijkheid, waaraan in de 17de eeuw de "Tour de justice" werd bijgebouwd. Het stadhuis in Barvaux is een illustratie van de gebouwen uit de 19de eeuw
Info van
http://www.durbuy.be

View more external

photo

Foto' s

photo

Foto' s

photo

Foto' s

photo

Foto' s

photo

Foto' s

photo

Foto' s

photo

Foto' s

4 commentaires

 • j.sempo 2 sept. 2018

  Sympa
  De la piste cyclablee long de la rivière.
  Des sentiers dans les bois.
  Des vue au milieu des champs
  Pas de montée trop difficile et une très chouette Descente pour finir
  Bon pour débutants.

 • j.sempo 2 sept. 2018

  I have followed this trail  View more

  Sympa.
  Un peu de tout
  Pas trop difficile

 • Photo de walkerinwoods

  walkerinwoods 23 sept. 2018

  Merci pour vos commentaires, même s’il s’agit d’excuses en retard.
  Mvg Ivan

 • Photo de Christiaan Roselaar

  Christiaan Roselaar 25 juin 2020

  I have followed this trail  vérifié  View more

  Beautiful trail through the Ardennes landscape. Two short tracks by foot since we're at the beginning of our MTB-season and not yet in shape.

You can or this trail