Coordonnées 1568

Publié 20 octobre 2014

Recorded octobre 2014

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
135 m
20 m
0
9,0
18
36,04 km

Vu 1433 fois, téléchargé 102 fois

près de Parlavà, Catalunya (España)

(CAT) Ruta fàcil i realment molt bonica de fer per la bellesa dels pobles i llocs pels quals passa. Transcorre per camins amples que en algun cas es transforma en asfalt però sense tràfic. Només hi ha un lloc on cal travessar la carretera i s'ha d'anar amb compte, aquest lloc està marcat amb el wp “Perill”. La catalogo com a moderada per la seva longitud i per alguna pujada sense més dificultat que la pròpia inclinació.

Surto de Parlavà per asfalt fins a passada l'Església de Santa María de la Sala on el camí, ja de terra, em porta al Castell de Foixà (Segle XIII). D'aquí i travessant aquesta població, també per camí de terra, travessarem una zona de pineda cremada fa gairebé dos anys fins a arribar al camí que, vorejant el riu Ter, em porta a S. Llorenç de les Arenes passant per la resclosa de Colomers.

Sortint de S. Llorenç, torno a rodar sobre asfalt i em desvio per visitar el Molí de’n Vinyes o de Flaçà. Torno al camí inicial i entro a Flaçà per l'Ermita de Sant Fermí, on hi ha una font. Travesso Flaçà per la plaça de l'estació i sortint d'ella per un corriol, es travessa la carretera nacional per sota i ens porta a La Pera i Púbol (entre aquestes dos pobles, es pot anar per la vorera en comptes d'anar per l'asfalt). En aquesta última població es troba el Castell de Gala Dalí, la visita de la qual és gairebé obligatòria. Just davant, hi ha un restaurant on es menja bastant bé ;).

Sortint de Púbol, se segueix per asfalt i pujada no excessivament pronunciada fins que es transforma en camí de terra que, a través de diverses pujades i baixades, em porta a Monells. Se surt de Monells seguint el curs del Rissec, que més endavant haurem de travessar. En el dia en què he fet aquesta sortida no baixa aigua per ell però en el cas que sí baixi, es pot seguir recte pel mateix marge fins a arribar al pont, però el camí no està molt clar pel que s'ha d'improvisar sobre la marxa. Després de creuar-ho, vaig per una zona que es va començar a urbanitzar però que està parada i per un pont per sota de la carretera i segueixo recte per camí de terra fins a més endavant, que tornaré a creuar el Rissec. Per aquest camí, es passa per Casavells i Matajudaica per arribar finalment a Parlavà. En l'entrada d'aquesta última població, s'ha d'anar amb compte en travessar la carretera (wp “Perill”)

(ES) Ruta fácil y realmente muy bonita de hacer por la belleza de los pueblos y lugares por los que pasa. Transcurre por caminos anchos que en algún caso se transforma en asfalto pero sin tráfico. Sólo hay un sitio donde hay que atravesar la carretera y se tiene que ir con cuidado, dicho lugar está marcado con el wp “Perill”. La catalogo como moderada por su longitud y por alguna subida sin más dificultad que la propia inclinación.

Salgo de Parlavà por asfalto hasta pasada la Iglesia de Santa María de la Sala donde el camino, ya de tierra, me lleva al Castell de Foixà (Siglo XIII). De ahí atravesando dicha población, y también por camino de tierra, atravesaremos una zona de pineda quemada hace casi dos años hasta llegar al camino que, bordeando el río Ter, me lleva a S. Llorenç de les Arenes pasando por la esclusa de Colomers.

Saliendo de S. Llorenç, vuelvo a rodar sobre asfalto y me desvío para visitar el Molino de’n Vinyes o de Flaçà. Vuelvo al camino inicial y entro a Flaçà por la Ermita de Sant Fermí, donde hay una fuente. Atravieso Flaçà por la plaza de la estacióny saliendo de ella por una senda, se atraviesa la carretera nacional por debajo y nos lleva a La Pera y Púbol (entre estas dos pueblos, sepuede ir por la acera en vez de ir por el asfalto). En esta última población se encuentra el Castillo de Gala Dalí, cuya visita es casi obligatoria. Justo delante, hay un restaurante donde se come bastante bien ;).

Saliendo de Púbol, se sigue por asfalto y subida no excesivamente pronunciada hasta que se transforma en camino de tierra que, a través de varias subidas y bajadas, me lleva a Monells. Se sale de Monells siguiendo el curso del Rissec, que más adelante deberemos atravesar. En el día en que he hecho esta salida no baja agua por él pero en el caso de que sí baje, se puede seguir recto por el mismo margen hasta llegar al puente, pero el camino no está muy claro por lo que se debe improvisar sobre la marcha. Después de cruzarlo, paso por una zona que se empezó a urbanizar pero que está abandonada y por un puente por debajo de la carretera y sigo recto por camino de tierra hasta más adelante, que volveré a cruzar el Rissec. Por este camino, se pasa por Casavells y Matajudaica para llegar finalmente a Parlavà. En la entrada de esta última población, se debe ir con cuidado al atravesar la carretera (wp “Perill”)
photo

1

photo

10

Architecture sacrée

11

photo

12

photo

13

photo

14

Architecture sacrée

2 3

Architecture sacrée

4

photo

5

photo

6

photo

7

photo

8

Architecture sacrée

9

Architecture sacrée

Ermita S. Fermí

fountain

Font

photo

Molí

Rivière

Molí1

photo

Monells

photo

PARLAVà

Architecture sacrée

PARLAVà 1

Risque

Perill

photo

Púbol

Architecture sacrée

Púbol1

photo

Resclosa

Rivière

Ter

Rivière

Ter 1

1 comment

 • pmartini 20 mai 2018

  I have followed this trail  vérifié  View more

  Gràcies. Un regal de ruta!!

You can or this trail